ЦРНО НА БЕЛО: Сорош је финансирао српске „петооктобарске“ петоколонаше да би данас могао неометано да пљачка српске природне ресурсе на Косову!!!


Сорош-Хуманиста огрезао у људској крви...

„Чувени светски „бизнисмен“ Џорџ Сорош ускоро намерава да преузме косовске руднике, како пише „Вол Стрит“ Журнал. У сарадњи са албанским милионером Сахит Мујом, који живи у Њујорку, он сада жели да преузме угљене резерве на Косову, које вреде преко 300 милијарди евра. Муја и Сорош су већ посетили Косово више пута, да би утаначили детаље „уговора“ са сепаратистима на „власти“. „Вол Стрит“ тврди да власник „Албанских Минерала“, Муја већ поседује „власништво“ над рудним богатствима Косова, која чине цинк, хром, злато, сребро, никл итд.“ (Извор: Турски лист „Албеу“, превод Српског Журнала)

Вера Жердева, Григориј Соколов

Вол Стрит процењује резерве "косовског" угља (које сада падају у Сорошове шаке) на 300 милијарди евра- Сорош сада само наплаћује свој "крвави" улог у ЦИА спонзорисани пуч против Милошевића и у НАТО колонизацију Србије...

Џорџ Сорош, један од највећих финансијских магната, инвеститора, берзанских спекуланата и афериста данашњице, изаберите ко шта воли, као што се зна, осигуравао је финансијску подршку  ОВК не због идеје, већ пратећи сопствене интересе. Такав закључак следи из чланка који је недавно објавио „Вол Стрит“ Журнал. У њему се тврди да се Сорош заједно са албанских милионером Сахитом Мојом, власником компаније Албаниан Минералс, који је базиран у Њујорку, спрема да преузме у своје руке резерве угља на Косову. При томе се аутор чланка позива на саопштења, према којима је влада Хашима Тачија уверила Вашингтон да ће управо америчке корпорације постати бенефактори резерви угља на Косову.

Репутација господина Сороша је таква да овај чланак никога није зачудио. Тешко да је било ко веровао у то да је он подржавао ОВК из племенитих побуда. И изгледа да је сада за косовске власти дошло време да плате дугове. Нису узалуд прошле године Сорош у Муја посетили Косово, ни више ни мање него пет пута- И преговарали о могућим „пословима“ везаним за угаљ. Али откуд то да су се успешни финансијски магнати одједном заинтересовали за угаљ? Обратили смо се уваженом члану Академије рударских наука, професору Московског геолошког Универзитета, академику Јурију Анистратову и питали га да ли је експлоатација нових налазишта угља перспективна у погледу профита и ако јесте, зашто?

Могу одмах да одговорим да јесте, веома је перспективна, и то из неколико разлога. Још је Мендељејев, генијални руски научник, говорио да је користити нафту и гас исто што и спаљивати асигнације. Угаљ је много повољнији. И његове наслаге постоје скоро свуда. Чак ако у Москви пробушите бушотину, можете да доспете до слоја угља. Наравно, сада је светска индустрија оријентисана на коришћење нафтних деривата. Али потребе за енергетским изворима ипак ће довести до увећања експлоатације угља. Као пример се може навести Кина, у одређеној мери прираштај индустрије Кинези осигуравају на рачун проширења експлоатације угља. Осим тога, већ постоје еколошки прихватљиви начини његове прераде и транспорта. Између осталог, много угља се вади и користи у еколошки узорној Аустралији.

Између осталог, руски научници су увек говорили да пошто поседујемо врло велике резерве угља и у Сибиру и у европском делу Русије, поуздано смо заштићени од енергетске кризе. Ако се одједном појави недостатак нафте и гаса, на рачун угља можемо да елементарно задовољавамо своје потребе за енергијом.

Сви ови фактори указују на то да је проширење производње угља профитабилни посао. У то је сасвим уверен овај рударски експерт, потомак три гененерације „стручњака за угаљ“.

Вредност резерви угља на територији Косова, по неким оценама, достиже 300 милијарди долара. А постоје и налазишта олова, хрома, цинка, злата, сребра, бакра и никла… Тако да тргична судбина ове српске покрајине још једном потврђује жалосну законитост: у савременом свету природна богатства често су проклетство за земљу која их поседује. Крвави дијаманти из Африке, крвава нафта на Блиском Истоку, а сада и крвави угаљ са Косова. (Глас Русије)

3 comments

  1. Повратни пинг: СОРОШ планира да преуѕме руднике на КОСОВУ | BELEŽNICA

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s