Саша Савић – председник "Ноћних вукова" у Србији -Србин од главе до пете


Зову га Шваба, али је он Србин од главе до пете. Саша Савић (35), председник српског огранка руског мото-клуба „Ноћни вукови“, рођен је у Берлину, живи у Нишу, а своју љубав према Србији исказује на несвакидашњи начин. На телу је истетовирао ликове знаменитих Срба.

06.09.2012. Аутор Нишке Вести

А због тетовираних ликова цара Душана, Милоша Обилића, Стевана Синђелића, Карађорђа, Драже Михаиловића, Филипа Вишњића и Вука Караџића минулог Видовдана је на Косову био на „мети“ припадника РОСУ.

Савић се после 13 година упутио на Газиместан, а од њега су косовски специјалци захтевали да скине прслук, мајицу и заставу „Ноћних вукова“ и Србије.

После краћег убеђивања, изборио се за прслук и клупску заставу, али је настао проблем око дуксерице, на којој је био лого руских мотоциклиста са православним византијским крстовима на рукаву.

Припаднике РОСУ хришћански је замолио да га не терају да скида мајицу, јер ће да се покају. Међутим, како су они наставили да псују и вређају, Савић је скинуо мајицу.

– Тада је уследио тренутак који никада нећу да заборавим – изгубљене фаце припадника РОСУ када су видели тетоваже које имам – вели Савић. – Скинули су ми мајицу, али нису могли кожу!

Председник српских „Ноћних вукова“ предочава да није националиста, већ Србин који воли своју земљу. Присећа се да је у Немачкој, када су почела ратна дешавања на просторима СФРЈ, почела велика медијска кампања против Србије. Савић је имао кума Хрвата, пријатеље муслимане, са којима је у Немачкој и одрастао.

Сталне приче против Срба да су најгори народ код њега су изазвале гнев, па је једва чекао да напуни 18 година. Када је маја 1995. године постао пунолетан одмах се, као добровољац, упутио на ратишта бивше Југославије.

– Моји родитељи неко време чак нису ни знали где се налазим – прича Савић. – Био сам рањаван, а по повратку са ратишта одслужио сам и војни рок у Србији.


Пасија према мотоциклизму, патриотизам и православље су Савића привукли у српски мото-клуб „Ноћни вукови“, који настоји да скине етикету са моториста да су „ружни, прљави и зли“. Каже да су врло организовани и окренути традицији и православљу. Не одобравају хомосексуализам, осуђују педофилију, а против су наркоманије.

– Сви ми смо нормални, запослени, фамилијарни људи који држе до правих, људских и традиционалних вредности – објашњава Савић. – Све нас је спојила љубав према два точка. Дисциплиновани смо и имамо строга правила, поштујемо све законе земље у коју одемо, имамо бројне пријатеље и „браћу по мотору“ где год смо ишли.

Савић истиче да је његов идол Александар Залдастанов Хирург, лидер мото-клуба „Ноћни вукови“, који не пропушта ниједну прилику да у изјавама руским медијима говори о Србији и српском народу. Подсећа и да је Хирург својевремено изјавио: „Ако оставимо Србе, оставићемо наше најближе пријатеље! Не знам преданије савезнике Русије од Срба“.

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

ВОЂА МОТО-КЛУБА „НОЋНИ ВУКОВИ”, ПУТИНОВ САВЕТНИК И ПРИЈАТЕЉ: Косово је неодвојиви део Србије, али такође и пример највеће неправде 21. века. Сваку патњу српског народа са Косова доживљавамо и проживљавамо као своју.

3 comments

  1. Ана

    Kолико се сећам легенде која је настала на лицу места, РОСУ-овци су га молили после да обуче мајицу, ха, ха! Но он наравно није хтео.
    Жив и здрав да је.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s