Конузин – Србија није банана држава!


 Политика    | петак 14.09.2012 | 22:11

Конузин: Србија није банана држава

Извор: Вечерње новости

Београд — Александар Конузин, одлазећи амбасадор Русије, каже да Србија није банана република па да други одлучују о њеној власти, и да се сарадња са Русијом наставља.


„Промена власти у Србији ствар је искључиво њених грађана. Задатак ми је био да се обезбеди континуитет у односима између двеју земаља независно од смене руководстава. Колико могу да оценим, тога су се придржавале и све основне политичке снаге у Србији“, каже Конузин.

Конузин додаје да представници нове владајуће коалиције „показује да у садашњем тиму извршне власти постоји огромна жеља, не на речима, већ у пракси“ да се сарадња са Русијом креће напред.

„Србија није “банана република”. Она има вековну традицију државности и развијену законодавну базу. У земљи одавно делују партије, покрети, политичке организације које су више пута прошле проверу демократске процедуре. Политичка класа Србије има довољно зрелости да самостално решава питања властитог карактера. Русија нема ни интереса, а ни праксу манипулисања јавним мњењем. Ми полазимо од тога да се све значајније партије у Србији пријатељски односе према Русији“, каже Конузин.

Конузин додаје да му је драго што његов ради није људе оставио равнодушним. “ Све што сам радио било је усмерено на сарадњу са Србијом, на јачање пријатељства међу словенским народима. Хоћу да се захвалим Србима за масовну подршку мом раду. Добио сам хиљаде телеграма, писама, разгледница, телефонских позива. Људи су ми прилазили на улици, на пријемима, дочекивали су ме у градовима кад сам обилазио земљу, долазили су на предавања која сам држао на универзитетима. Изражавли су потпуну сагласност са оним што сам ја радио. Хвала свима“, рекао је Конузин.

3 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s