Бугарска историчарка у докторској дисертацији открила: Албанску нацију је вештачки креирала Аустро-Угарска!!!


ШИПТАРИ НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛИ КАО НАРОД, већ их је народом учинио Аустро – Угарски двор, ујединио различита племена, сачинио један језик и све то потпомогао новцем како би амортизовали српски притисак и тежњу ка ослобађању свих српских земаља од којих се добар део тада налазио под влашћу истих Аустро-Угарa

приредила редакција ФБРрепортера

Белешка ФБ Младен Радовановић (објављено у четвртак, Јануар 12, 2012 у 12:05 пре подне)

„МОЛИМ СВЕ СВОЈЕ ПРИЈАТЕЉЕ ДА ПАЖЉИВО ПРОЧИТАЈУ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ

Половином октобра прошле године сам обавештен да је умрла моја добра другарица доктор историјских наука Теодора Толева. Тог тренутка и дуго после тога нисам могао да дођем себи, јер је била не само моја добра пријатељица и уопшtе Срба већ и изузетна особа и интелектуалац који је дошао до открића изузетних у својој области што је била и тема њене докторске дисертације значајне у светским оквирима а и посебно за нас Србе. У годинама дружења са њом ми је не само причала, већ ми је и представљала свој рад који је за мене тада, око 2005. – те био шокантан јер је потврђивао документовано све оно за шта се сматрало да је романтични поглед српских националиста: ШИПТАРИ НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛИ КАО НАРОД, већих је народом учинио Аустро – Угарски двор, ујединио различита племена, сачинио један језик и све то потпомогнуо новцем како би амортизовали српски притисак и тежњу ка ослобађању свих српских земаља од којих се добар део тада налазио под влашћу истих Аустро-Угара. Пасионирано сам гутао сваку Теодорину реч и наравно ширио истину, на коју су многи одмахивали руком.

Како је тема коју је обрадила у докторату (документована у сваком свом детаљу) сасвим супротно гледиште од званично важећег „међународне заједнице“, говори о изузетној тежини и важности информације и поруци коју са собом носи: Европска Унија и њене владе заједно са УСА и НАТО су гомила лажова и ниткова а посебно елите Аустрије, Немачке и Мађарске. Последњи контакт са мојом драгом Теодором сам имао непосредно пре напуштања Шпаније када ме је назвала и тражила од мене неку врсту заштите јер је годинама осећала чудно присуство неких људи и догађаја који је окружују.

Сада када смо пред изборима, нас 99 % можемо да учинимо нешто: а то је да шерујемо и раширимо истину по Србији а и свету! Разбијмо окупаторе Косова и Метохије и њихове слуге у Србији! Молим озбиљне људе, српске патриоте да рашире глас истине који собом носи животно дело моје покојне другарице, пријатељице свих Срба у Барселони и уопсте српског народа! Теодора је можда убијена, тихо уклоњена због нас Срба и због истине и доказа који српском бићу недостају као кисеоник, храна и вода. Молим да се сви у једном тренутку уозбиљимо и схватимо да у рукама имамо дијамант који може свима да нам донесе нову истину, нову владу, нов међународни положај. Помозите мени, помозите себи, помозите нашој Србији, помозите нашем народу на Косову! Преклињем вас!“

********

РАСПАД СРБИЈЕ И ВЕШТАЧКА ТВОРЕВИНА АЛБАНСКЕ НАЦИЈЕ ЈЕ ДОКАЗАНА ДОКТОРСКОМ ДИСЕРТАЦИЈОМ!

Рана смрт бугарске историчарке Теодоре Толеве је прекинуо једну обећавајућу каријеру на самом почетку. Научник и полиглота, радила је на различитим темама од геноцида над Јерменима, до рата за Шпанску сукцесију.
За Европску историју XIX – XX века, њен рад у вези албанске нације је врло револуционаран и без икакве сумње биће предмет даљих истраживања и многих полемика.
У модерној и важећој историји (Stavro Skendi, Peter Bartl, George Castellan, Hans Dieter Schanderl) се подразумева да је албанска нација у XIX веку већ постојала на чврст и несумњив начин.

Теодора Tолева је током једног истраживања и потраге за документима о међуетничким односима у отоманској империји, у царском архиву у Бечу (haus-, hof-, und staatsarchiv) у једном „архивском инциденту“ – случајности по њеним речима, нашла документе у вези тајних састанака аустро – угарског двора одржаних 1896! Ни она сама у том моменту, није могла да замисли да ће се следећих неколико година посветити једном дубоком истраживању које ће да резултује њеном докторском дисертацијом на универзутету у барселони!!!
Утицај аустроугарске империје на креацију албанске нације!

Ти састанци се помињу у документу : „Die Albanienpolitik Österreich-Ungarns un italiens 1877-1908 de Hans Dieter Schanderl“, али им се не придаје велики значај. По бугарској историчарки, меморандум о четири састанка која су одржана показује да крајем деветнаестог века албанска нација још није постојала и да ће Беч да учини конкретне напоре да је изгради (!!!), хомогенизује становништво, промовише јединство између католичких и муслиманских кланова, помогне новинарство и образовање народа, издаваштво националистичких публикација, стварање једног унифицираног књижевног језика, и тако даље.

Мотиви Аустро – Угарске империје су врло јасни: да краткорочно ублажи притисак Србије и Црне Горе а дугорочно Русије.
Без сумње је губитак Теодоре огроман губитак за науку а изнад свега губитак личности такве људске категорије која је без сумње оставила дубок траг у свима нама који смо имали част и привилегију да је познајемо!

http://www.semanarioserbio.com/modules.php?name=News&file=article&sid=4204
SEMANARIO SERBIO – IN MEMORIAM: TEODORA TOLEVA
http://www.semanarioserbio.com

********************************

Прилог: Основне информације о одбрањеној докторској тези – наслов, аутор, универзитет, департман, датум одбране, ментор, чланови комисије и резиме.
http://tesis.com.es/documentos/influencia-imperio-austrohungaro-construccion-nacional-albanesa-18961908/ http://www.ub.edu/dphc/albania.htm

Tesis: La influencia del imperio austro-húngaro en la construcción nacional albanesa, 1896-1908

Autor:                                              Todorova Toleva, Teodora
Universidad:                                      Barcelona
Departamento:                                    Informacion No Disponible
Fecha De Lectura:                               16-09-2008

Director:                                 Colomines Companys, Agusti

TRIBUNAL

Presidente:                                        Termes Ardevol, Josep
Secretario:                                        Suau Puig, Jaume
Vocal:                                              Olive Serret, Enric
Vocal:                                              Guibernau Berdum, Montserrat
Vocal:                                              Vinyamata Camp, Eduard

Descriptores: HISTORIA CONTEMPORANEA

Resumen:

Esta tesis, como señala su título, trata del papel que desempeñó el Imperio Austro-Húngaro en la construcción nacional albanesa en el período 1896-1908. Los documentos manejados, encontrados todos en el Archivo Imperial y Real de Viena () y en su gran mayoría todavía no publicados, nos llevaron a la hipótesis, de que entre la población albanesa, bastante heterogénea en la época antes señalada, no existía el sentimiento de pertenencia a una nación y que el Imperio de los Habsburgo por razones políticas y estratégicas a largo plazo, desarrolló una serie de actividades para fomentar dicho sentimiento. Para examinar esta hipótesis estudiamos las actividades austrohúngaras que pertenecen al ámbito de la educación, el periodismo, de la codificación del idioma escrito unificado, de la publicación de textos de carácter nacionalista en albanés. También prestamos atención al trabajo que Viena efectúa en este sentido con el clero católico que es activo entre los albaneses católicos del Imperio otomano, así como sus iniciativas para fomentar la unión entre los clanes musulmanes y católicos de los albaneses. La conclusión a que llegamos en base al exámen de las actividades e informes de los agentes diplomáticos austrohúngaros, es que Viena tuvo un papel decisivo para que el sentimiento de pertenencia a una nación arraigase entre los albaneses del Imperio Otomano.

ФБР: Приближан превод резимеа: Ова теза, као у наслову, посматра улогу коју је имала Аустро-Угарска империја на изградњи албанске нације у периоду 1896-1908. Обрађена докумената која се налазе у царском и краљевском архиву у Бечу (HHStA) и која углавном још нису објављена, довела су до хипотезе, да албанско становништво, које је било врло хетерогено у наведеном периоду, није имало осећај припадности нацији а да је Хабсбуршко царство зарад политичких и дугорочних стратешких циљева, развило низ активности како би се тај осећај изградио. Да би испитали ову хипотезу ми смо проучавали аустро-угарске активности које се односе на образовање, новинарство, кодификацију јединственог писаног језика, објављивање текстова албанско-националистичког карактера карактера. Такође, пажња је била усмерена и на рад у том правцу католичког свештенства које је било активно међу Албанцима у Отоманском царству и његовим напорима да се промовише јединство међу клановима муслиманских и католичких Албанаца. Закључак до кога смо дошли на основу прегледа активности и извештаја аустро-угарске дипломатије јесте да је Беч одиграо пресудну улогу како би се међу Албанцима у Отоманској империји дубоко укоренио осећај припадности нацији.

 

14 comments

 1. Aleksandar

  У потпуности подржавам идеју г-ђе Мирковић, уз додатак да се требамо спремити за широки отпор наших истакнутих политиколога и државника који су се школовали под утицајем „Аустроу-угарске школе“ (данашње Аустрије и Немачке) у 20. и 21.веку. Управо због тога ће кренути акција да се потиру налази г-ђе Толеве, по директивама „свезнајућег Запада“. Али ваљда је нама Србим „увек била веродостојнија туђа истина“, него наш властити интерес и историја.

  • DRAGANA

   a zasto da se manemo deretica? svi koji imaju nesto protiv njega neka argumentovano i ozbiljno obrazloze.
   njegova uloga u ovom trenutku nije da nam da konacnu pravu verziju istorije nego da zapali plamen koji ce potaknuti mnogo drugih i mladjih istoricara da ozbiljno nastave pravim putem a ne da slede zvanicnu verziju.
   a za ovaj prilog svaka cast i podrska inicijativi

 2. vjera

  oni koji su zavrsavali humanusticke fakultete prije bolonje, znali su da su sipci,ili albanci, pokrali i usmenu knjizevnost ,odnosno da je to kompilacija, vjestacka prica bas kao i njihov jezik.uvjek me uznemiri skopljenje obrazovanja.jednoga dana moze nekom krelcu pasti na pamet da stisne dilitl, ili neku crnju dirku od klavirske….. nemam nista protiv lojalnih majci srbiji.imam protiv onih drugih.SRECNA NAM OVA PRESTUPNA PRAVOSLAVNA.GOSPODO SRBI,VAZDA SLAVLJA I DOBROGA ZDRAVLJA.nek je vjecnaja pamjat svima koji nas vole,a nisu sa nama.za druge, necu vam reci sta me zabole

 3. Мирослав

  Није ова Бугарка ништа открила. Шта вам је људи, па о томе је још пре 100 година писао Јован Радонић.

 4. ГОГА

  Човече,Радоњић је завршио школе у Бечу у то доба!!!Велики поборник Иларионовог чеда критичког прилаза историји,који су жестоки противници „аутохтониста“,како су их они звали,а сам назив су усвојили од странаца.Зато је наша рана права историја угушена у самом зачетку,Најзанимљивији је део са уништавањем рукописа.Почевши од Рајића,преко Милојевића и Живановића (који је и описао припаднике различитих струја у српској историској школи),све до Олге Луковић Пјановић,Деретића.Позамашан је рад ове „струје“,као и број припадника исте,да не би остао непримећен.Једини проблем је званична историја,која напада политиком,зато се политиком мора и бранити.
  Мирославе,није она открила да су АУ,а преко кат. свештенства организовали школе,штампали књиге на Шћипетарском,..Где им је то у доброј мери и успело.Што није случај у босни,где је било таквих покушаја АУ…
  Иначе Радоњић и екипа из иностранства су на сваком месту нападали наше праве историчаре,који су се ослањали једино на истините чињенице,насупрот преписивачима ватиканске школе,која је након инквизиције преписала комплетна древна дела..Тако да је данашња званична историја резултат тих преписки из 15. 16. и 17.века…

 5. Замундије

  Рећи да „Албанци“ као народ никад нису постојали је помало претеривање, али рећи да шиптари из данашње Албаније никада нису били нешто више од групе разједињених племена разноликог језика и често различитог порекла (изворни шиптари, туркошиптари, цинцари, итд) то је чињеница. Притом су стварању Албаније највише допринеле ове наше будале јер су хтели да узму целу Албанију јер је Албанија била део Душановог царства, уместо да циљају на Македонију где живе наши људи. Овако су уместо тога добили нову државу коју ће окретати против нас.

 6. zoranjovicic

  Sada Norveška dobilla zadatak da finansira i preko svojih funkcionera u OEBS-u i Savetu Evrope naparavi novu naciju Timočene, kako bi toj naciji bio dat Timok tj da se na kraju stvori još jedna rumunska država , koja bi obuhvatala celu istočnu Srbiju koja je najbogatiji deo Srbije, rudnici,Ugalj, hidroelektrana ,termoelektran , plodne ravnice, dunav, turizam i retko naseljen.

  Rumuni stipendijama i parama rumunizuju elitu Vlaha. sa druge strane ,kao i u Vojvodini stvara se poseban identitet Timočana, u koje ulaze i Srbi. Tako da ćemo uskoro imati i naciju Timočane, tj Timočene koje će sačinjavati stipendirani i naivni Srbi ( koji ne žele da ih Beograd eksploatiše ) , Vlasi i Rumunizovani Vlasi. Svima se smeše i Rumunski tj EU pasoši ako zatreba.
  Pogledajte izjave budućeg predsednika Timočke države Balaševića pa će vam sve biti jasno.
  Najtužnije je da je predhodna vlast izgleda skoro prihvatila da silom nametne Vlasima da u školama uče rumunski i time da su Rumuni a da istovremene siromašna , mala ali nezavisna država Moldavija odbija da u školama bude rumunski jezik već moldavski i svoju naciju zovu moldavskom. samo mali broj Moldavaca se izjašnjava da su rumunskog etniciteta tj oni su mala rumunska manina u Moldaviji, i pored toga što je moldavski još bliži zvaničnom rumunskom od vlaškog.

 7. Petar XXL

  Istorija Siptara ne pocinje u XlX veku. Shiptarska drzava Albanija postoji od pre
  Krista i nalazila se na Istocnim obroncima Kavkaza u danasnjem Azerbedjanu.
  Njihove komsije Jermeni su ih pokrstili jos u pvom veku u Pravoslavne Kriscane.
  Jernenski crkveni poglavar je bio i Albanski patrijarh.
  Tokom ratova koje su Muslimani vodili protiv Hazara (danasnjih Jevreja) Albance
  su koristili kao placenicku vojsku u borbana protiv Hazara. S’obzirom da su ziveli
  od stocarstva ovo im je bio jedini izvor neke zarade. Ali sa vremenom su ih
  Muslimani preveli u svoju religiju. U sedmom veku Hazari su im unistili drzavu u
  znak obmazde za sluzenje Arapima. Oni su kao Albanska nacija unisteni a narod
  rasturen po: Ingusetiji, Cecniji, Dagestanu i Turskoj a naveci deo je pripao Azerbrbedjanu. U Xl veku su Arapi zauzeli Siciliju i Kalabriju od Rimljana a
  stanovnistvo pobeglo na sever, a teritorija ostala prazna. Arapi da bi zadrzali teritiriju odluce da nastane Albance koje su dovodili u velikim karavanima na
  Bakan i preko moreuza u Kalabriju i Siciliju. Danasnje stanovnistvo Sicilije i Kalabrije je vecinski Albansko.(Americka mafija je potekla od Siptara.)
  1043 godine jadan od tih karavana su Srbi napali i ubili im vodju. Posto dalje nisu mogli, Srbski kralj Vojislav odluci da ih nastani na planinama Srbske drzave Ilirije,
  da bi cuvali stoku Srbske vlastele jel su ti gorstaci to jedino znali..
  Ilirija se prostirala duz Jadranske obale, od Srbskog ostrva Krfa pa do Julijskih
  Alpa. Kad su Turci zauzeli Srbske zemlje na Balkanu i sa sobom doveli dosta
  Siptara odmah su poceli da Srbsko stanovnistvo Ilirije prevode u Muslimansku
  veru a Iliriju su prekrstili u Albaniju. Kad su Turci konacno oterani sa Balkana,
  1912 godine Albaniju su proglasili u nezavisnu drzavu uz pomoc nasih krvnih
  neprijatelja Austro-Ugara. Mi Srbi smo prastanovnici Balkana i svi Slovenski
  narodi su razlicita Srbska plemena Jedino su Grci dosli iz danasnje Turske.
  Svi ovi podaci postoje u arhivama Azerbedjana, Jermenije, Italije, Grcke, Turske, Austrije, Nemacke Francuske, Engleske i mnogih drugih zemalja.
  Mozda postoji i u Srbskoj arhivi ili SANU , pa jos nije politicki podobno o tome
  diskutovati, a mozda je sve spaljeno tokom ratova i okupacija Srbije.

 8. karodijan

  Pa netreba ništa nego uvesti pravu dokumentovanu istoriju sa skroz provjerenin dokumentovanim izvorima od profesora istoričara Jovana Deretića sve je fino objašnjeno.. i pored toga što imamo sada to i dalje se uču papsko germanska laž od istorije što je toliko nevjerovatno da se čovjek mora zapitati ima li iko normalan u SANU da konačno počnemo da učimo pravu istoriju a ne ove lažne bljuvotine od berlinskog kongresa pa do dana današnjeg….znači isada ima plaćenički izdajnički lobi na vrhu što još i sada ovu bruku pokušava da održi ali više neće moći dugo jer sve se zna …žalosno je što ovi pokvarennjaci isa zapada imaju sve istinske i tačne podatke koji se čuvaju po arhivima u njujorku londonu amsterdamu parizu ..a od nas se još uvjek krije i mi sami tome doprinosimo a krilo se zato što smo mi evropa najstarija a ne oni ..i oni to znaju..dobro i zato nam ovo sve rade…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s