Космет 90-тих: стравична мучења и убиства Срба под заставом САД!


СРБИН-инфо четвртак – 20. септембар 2012

Космет 90-тих: стравична мучења и убиства Срба под заставом САД

Упозоравамо да текст садржи стравичне и мучне описе убиства Срба од стране шиптарских окупатора. Свако ко има слабије здравља боље да не чита текст – редакција Србин.инфо

116 година за 11 бивших припадника „Ослободилачке војске Косова“ (даље ОВК)

Тако гласи пресуда Врховног суда Србије за ове припаднике ОВК, који су још чинили и озлоглашену Гњиланску групу. Они су проглашени кривима за отмицу две српкиње у Гњилану, јуна 1999.године и током више дана свакодневно пребијали, мучили, силовали, вређали и претили им смрћу.

Казна члановима „Гњиланске групе“ изречена је у Врховном суду Србије у Београду, још у јануару 1999. године. И тада су они проглашени кривима због тога што су од почетка јуна до краја децембра 1999. године, до смрти мучили готово 50 цивила, најпре српске националности. Још готово 150 особа су мучили и вређали, а потом пустили на слободу. У међувремену, Апелациони суд је поништио ту одлуку и започео нови судски процес. Разлог за то је исказ кључног сведока у Тужилаштву за ратне злочине под шифром „Божур 50“. Током обновљеног процеса, утврђено је да је његов исказ у односу на оне који су на оптуженичкој клупи, непоуздан.

Судија је јуче рекла: неоспорно је да су се ти злочини догодили у Гњилану. Значи да постоји списак људи који су или нестали, који су убијени и слично. Међутим, људе који су тренутно били оптужени за тај злочин, сви који су сведочили – значи, жртве тих злочина, њихове породице – нико није успео да их препозна. Они су наводили друге људе. Она је баш рекла, њихове албанске комшије.

Тако да у том смеру тужилаштво није успело да докаже да су ти људи који се налазе на оптуженичкој клупи уствари одговорни за тај злочин. Нико не спори да се злочин у Гњилану догодио. Једноставно је питање ко су људи који су то урадили.

Да захтевају предају бивших косовских терориста или да их ухапсе, српски истражни органи, који имају малу или никакву контролу над највећим делом Косова, наравно, не могу.

И то је страшно, јер је ових 11 осуђеника – само врх леденог брега, кратка епизода ужасног хорор филма. Ево само неколико исечака из исказа заштићеног сведока „Божур 50″ и сведочења преживелих страшних мучења од стране „Гњиланске групе”. О ономе што се десило у другој половини 1999. године у граду:

Невине људе секли су ножевима, а затим упирали прст у рану, како би крв текла више и јаче. Жртве су поставили једну иза друге, а потом испалили девет метака у стомак, проверавајући колика је продорна моћ пиштоља, све жртве су том приликом погинуле. Старици су ноге везали за два аутомобила и возили у различитим смеровима. „Крени полако, немој брзо да јој узмеш душу” – рекао је један од преступника. Док је јадна старица још била жива, исто су урадили и са њеним рукама и коначно је потпуно растргли. Силовали су жену у касној фази трудноће. Оца, држећи му нож на грлу, присилили на полни однос са својом ћерком. Један од преживелих је подсетио да је један од терориста „Ослободилачке војска Косова“ одузео бебу од мајке и набио је на нож.

Низ експерата не искључује могућност да су чланови „Гњиланске групе“ учествовали у мучењима Срба, који су потом доспевали у руке „Црних трансплантолога“.

Жртве „заслужиле силовање“

„Суђење је било тешко од почетка, била је лоша дисциплина а адвокати оптужених су често вређали сведокиње које су прошле вишедневно мучење, често говорећи да су оне намештени сведоци и да нису доживеле мучење, а и ако су га доживеле – свакако су га заслужиле.

Суд је морао да реагује много оштрије и одлучнији у сукобу са адвокатима који су држали политичке говоре. Неки од њих су били професионални, али су неки радили врло недолично.

Имали смо врло храброг сведока – сарадника, али је питање да ли ћемо их и даље имати, с обзиром на то да су видели исход суђења. Питање је да ли ће се неко други појавити, поготову кад види ко је пуштен из протвора – рекла је једна од сведокиња.

Узгред, гњилански мучитељи и убице су сва злодела учинили под заставом САД. Наша саговорница Марија Ристић у чланку, објављеном на сајту „Балканска транзициона правда“ наводи речи бившег судије општинског суда у Гљилану, који тврди да су у граду злодела ОВК, масовна убиства и разбојништва почела управо после доласка америчког контигента КФОР. До тада, док су на истом простору боравили француски војници, ситуација је била прилично стабилна. Још један бивши становник Гњилана је ситуацију након доласка Американаца, описао на следећи начин: људи су почели да се боје и да полако напуштају град. Од својих колега Албанаца је чуо да им је прећено и забрањено чак и да разговарају са Србима. У то време су се у граду појавили људи у црним униформама. Говорили су да су чланови ОВК. Јасно је да им је циљ био да уплаше Србе и принуде их да напусте КиМ. А то им је и успело: до 1999.године, у Гњилану је било око 15000 људи, а сада не може да се нађе ни 50 српских душа.

Приметимо за крај, тачка на случај „Гњиланске групе“ још није стављена. До сада је оптужби ослобођено 6 особа. Српско Тужилаштво за ратне злочине је изјавило да ће поднети жалбу на ту одлуку. Осим тога, Тужилаштво није задовољно ни строгошћу тј дужином предвиђених казни, које су тек „делимична сатисфакција за жртве“- изјавио је заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић, коме је, иначе, током процеса, претио један од чланова „Гњиланске групе“.

(Глас Русије, e-novine.com )

6 comments

  1. Miki

    E jeste zaista sramota! Poredite broj dobijenih godina zatvora za te najnovije – ne mogu da im nadjem prigodno ime – i one dobijene za onog Tatona. I još ispada da je to sa Tatonom bila nameštaljka…

    Inercija je poznata pojava ne samo u fizici već i u društvenom ponašanju…

  2. Miro

    Дат је сигнал за будућност да се настави организовани злочин без посљедица.
    И ове казне у накнадном жалбеном поступку биће умањене а затим слиједи још пријевремено пуштање на слободу као награда за оно што су учинили. Слично се дешава и на суђењима у БиХ. Муслиманским злочинцима симболичне казне за ужасне злочине а за оптужене Србе без доказа драстичне казне. Све се то тако ради на препоруку Америке и Европе преко њихових амбасада. То су њихова дјела.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s