Правда – Хашим Тачи финансира Б92?


Хашим Тачи финансира Б92?

ИЗВОР: ПРАВДА
2. октобар 2012, 16:07

Према информацији коју је пренео портал “Вести онлајн“, деветнаест фирми са севера Косова и Метохије упутило је јуче руководству Телевизије Б-92 „опомену пред утужење“ у којој се износе захтеви за тренутним заустављањем серијала „Патриотска пљачка“.

Наиме, у захтеву се наводи да серијал неселективно, паушално и без доказа оптужује све привреднике и читаве привредне гране са севера Косова и Метохије за шверц, утају пореза, прање новца и друге криминалне радње. Милан Ивановић, претседник СНВ потврђује вероватност ове информације.

Код јавног мнења у Србији стиче се утисак да се незаконитим радњама баве не само одговорна лица у фирмама већ да су у криминалу сви Срби са севера Косова и Метохије, а посебно са севера. Емитовање овог програма на Телевизији Б-92 као да су наручили Хашим Тачи и други шиптарски сепаратисти и њихови спонзори из иностранства са циљем криминализовања Срба на северу Косова и Метохије и укидања њихових преосталих људских права и слобода – наводи се у Опомени, у којој се још наглашава да су привредници са севера Косова и Метохије против сиве економије, шверца и сваког безакоња, али су изричито и против тога да се оптужују сви без икакве селекције и без изузетка.

Привредници са севера Косова и Метохије наглашавају да ће, ако се емитовање серијала „Патриотска пљачка“ не заустави, Б-92 одговарати за кривична дела клевете и нарушавања пословног угледа и кредитне способности привредних субјеката на Косову и Метохији. Најављују и покретање поступка за надокнаду штете која ће се, како се наглашава у Опомени, износити десетине милиона евра.

Очекује се да ће се групи од 19 предузећа прикључити још неколико десетина фирми са севера Косова и Метохије које се сматрају оклеветанима и које због овог серијала трпе велику штету, наводи се у опомени.

Марко Јакшић, представник Срба са севера Косова и Метохије каже за Правду да је та информација вероватно тачна и да би то било Хашиму Тачију у интересу.

– То је веровато тачно, јер док нема јасно дефинисане царине нема ни независне државе Косово. Циљ тог сеиријала јесте да се пуни буџет „Косова“.

На основу свега може да се закљуши да док нема царине није оштеђен буџет Србије, већ „Косова“ што Тачију није интерес, а то може да оствари само потпуном контролом над царином – закључује Јакшић.

Председник СНВ северног Косова Милан Ивановић каже да је чуо да је таква опомена упуђена телевизији Б92, и да то не би требало да учине само предузетниси са Косова и Метохије већ сви грађани Србије.

– Б92 дисквалификује и омаловажава све грађане севера Косова и Метохије. Они својим политиканстством и тенденциозношћу урушавају српске институције на Косову и Метохији – каже Ивановић.

Веран Матић, директор Б92 којег смо замолили да нам прокоментарише изворну вест, рекао је за Правду да му у електронској пошти доставимо везу ка интернет страници те вести и да ће је накнадно прокоментарисати.

Ивановић наводи да Б92 нема никакве аргументе  аргументе за такве тврдње и наводи да извештаји УНМИКА управо говоре супротно, то јест да на северу Косова и Метохије има најмање криминала.

– Много више криминала је у Београду и ово је покушај да се према Србима са Косова и Метохије у нашем народу створи анимозитет како би „Косово“ лакше постало независно.  То се лако може постићи ако народ у Србији дигне руке од Косова и Метохије као криминогене средине – каже Ивановић.

Ивановић наводи да су прве две емисије „Инсајдера“ јасно наговештавају такву намеру и додаје да када је реч о гориву које улази на територију Косова и Метохије није реч о цистернама које се туда крећу, већ само о кретању „папира“ са једне на другу страну.

Ивановић наводи да „Косово“ има интерес да се оваква емисија приказује у Србији и да сви знамо ко су финансијери.

На питање да нам наведе финансијере Ивановић каже:

„Знамо ко су финансијери. Б92 је под страним утицајем и страним власништвом. То је телевизија којој  је претходна власт дала националну фреквенцију и то сигурно није у интересу Србије“

______________
http://www.pravda.rs/2012/10/02/hasim-taci-finansira-b92/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s