Амбасада Србије пресељена у центар Осла


Према договору држава наследница бивше СФРЈ, тзв. сукцесији дипломатско-конзуларне имовине у Ослу, здање амбасаде у Dramensveien 105 припало је Босни и Херцеговини. Зграду резиденције на Слемдалу добила је Хрватска. Амбасада Србије пресељена из улице дипломатских представништава у центар норвешке престонице.

06. 10. 2012.  текст и фото С. Димитријевић – Вести

Изнајмљен је први спрат: Зграда у којој је амбасада Републике Србије

Нова адреса је Munkedamsveien 59B, 0244 Oslo. Нови је и број телефона 23115220. Конзуларно одељење ради понедељком и петком, од 11.00 до 14.00, улаз је посебан и налази се поред главног улаза.

Конзулат ради понедељаком и петком

Амбасада је удаљена стотинак корака од аутобуске станице Vika atrijum, на линијама 31Е, 32, 33, 54. Најбољи оријентир је опште познати комшија Aker Brdžgge. Пресељење у срце града је вишеструки добитак. Особљу је надомак Министарства иностраних послова, између осталог, а посетиоцима било којим поводом је „успут“, јер малтене сви путеви воде кроз центар града.

Амбасада је изнајмила први спрат под повољним условима за добру локацију. Уштедело се и на адаптацији, ангажовани су мајстори из Србије, чије су услуге далеко јефтиније. Лако је закључити по задовољству запослених да је простор функционалан иако мањи у односу на стару адресу.
Задовољни су и нови домаћини у старој згради амбасаде.

Примопредаја без примедби

Комисијска примопредаја је прошла без примедби БиХ и Србије. У норвешком случају проблема није имао ни Заједнички одбор за сукцесију дипломатско-конзуларне имовине СФРЈ. Амбасадор БиХ Емир Пољо каже за „Вести“:
– Примопредаја има велико, рекао бих чак историјско значење. Преузимањем ове зграде највише ће добити грађани БиХ који живе у Норвешкој.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s