Формирана радна група за рушење Устава и закона – рушење почиње У СРЕДУ!


Формирана радна група за рушење Устава и закона

Формирана радна група за рушење Устава и закона

05.10.2012.
Srbijadanas.net

Београд — Кабинет премијера Ивице Дачића оформио је радну групу за примену споразума о заједничкој контроли административних прелаза на Косову и Метохији.

На челу те групе ће бити шеф тима за технички дијалог Дејан Павићевић, пишу „Новости“.

Генерални секретар Владе Вељко Одаловић изјавио је „Новостима“ да ће у тој групи, која би ускоро требало да се састане са представницима Приштине и бриселске администрације, бити стручњаци из министарстава полиције, одбране, пољопривреде, управе царина који ће покушати да се договоре са косовским Албанцима и ЕУ како да се потписани споразум спроведе на терену, а да се, истовремено, испоштује и законодавство Србије. (Занимљиво је да у „радној групи“ има места за шиптарске пријатеље из ЕУ а нема места за Србе са Косова и Метохије којима се директно ради о глави, нити за оне који би желели да им помогну, нпр. представнике Русије – примедба СРБског ФБРепортера)

Лист наводи да је радна група оформљена у четвртак и да је тиме Влада Србије направила још један корак ка испуњавању европских услова за добијање датума за отварање преговора са ЕУ.

Србија ће добити датум почетка преговора са ЕУ кад испуни кључне критеријуме везане за Косово, пишу медији. Ово у пракси значи да је Комисија одложила препоруку да се Србији одреди датум преговора док не дође до „видљивог и одрживог побољшања у односу са Косовом који ће омогућити обома да напредују ка ЕУ, а избећи узајамну блокаду“, како стоји у документу.

 Танјуг, Вечерње Новости

+++

У среду почиње рушење Устава

У среду почиње рушење Устава

05.10.2012.
Srbijadanas.net

Београд — Представници Београда разговараће у среду са делегацијом ЕУ и Приштине о нерешеним питањима из протокола о интегрисаној контроли административне линије.

Шеф тима Београда у дијалогу с Приштином Дејан Павићевић је рекао да је радна група Владе Србије за примену техничког протокола о интегрисаној контроли административне линије ка Косову и Метохији данас одржала први састанак.

Павићевић је Тањугу рекао да технички протокол има мањкавости, али да једна његова тачка омогућује имплементационој групи да одређене ствари промени у том протоколу, што ће, према његовом очекивању, бити јако тешко јер и Брисел и Приштина ће вероватно имати примедбе на неке предлоге Београда, и обрнуто.

„Највеће је спорење око извршног мандата Еулекса. Ми ћемо се на све начине борити да Еулекс буде једини који ће обављати царинске функције и чврсто остајемо на тој позицији. Видећемо како ће разговори тећи и сигуран сам да неће бити лако“, рекао је он.

Према његовим речима, радна група је заузела јасне ставове око неких питања и наступа са јасном платформом, тако да неће бити грешака и решења која могу да иду на штету Устава или грађана Србије.

Поводом спекулација медија о томе да је висока представница ЕУ Кетрин Ештон председнику Србије Томиславу Николићу изнела осам принципа за политички дијалог Београда и Приштине, Павићевић је рекао да те принципе нису видели ни председник ни Влада Србије.

„Нисмо добили осам тачака, а надам се да таквих ствари неће ни бити, јер Влада Србије има јасно зацртану спољну политику и приоритете, али нећемо дозволити да се пред нас постављају услови нити да будемо уцењивани“, казао је Павићевић.

Влада Србије је, како је објаснио, до сада само упозната са ставом да ЕУ има вољу да се дијалог са Приштином што пре настави, да дијалог промени формат и пређе у политички дијалог, али никакав писани документ није добила из Брисела. 

Он је рекао да влада, кабинет председника и експерти већ дуже време раде на изради платформе која ће бити коришћена за политичке преговоре са Приштином, најављујући да ће то бити озбиљан документ који неће остављати простор за импровизације и ад-хок решења у дијалогу.

„Делови тог документа ће сигурно бити јавни и влада је у више наврата показала опредељеност да све што се договори буде објављено и да се све везано за дијалог подели са јавношћу. Наравно, неке ствари неће моћи да буду јавно презентоване, барем не у почетку, јер бисмо тиме озбиљно нарушили нашу преговарачку позицију“, објаснио је Павићевић.

Кабинет премијера Ивице Дачића оформио је јуче радну групу за примену споразума о заједничкој контроли административних прелаза на Косову и Метохији.

Танјуг
фото: БЕТА
___________________
http://www.srbijadanas.net/formirana-radna-grupa-za-rusenje-ustava-i-zakona/
http://www.srbijadanas.net/u-sredu-pocinje-rusenje-ustava/

6 comments

  1. СТУБЛИНСКИ

    ZAMAJAVANJE NARODA
    Znano je vrapcima na grani Da je koalicija Borisa Tadića sa svojim rezervnim igračima Čedomirom Jovanovićem i Tomom Nikolićem davnih dana priznala lažnu državu „Kosova“ U Briselu je sve dogovoreno i potpisano Zar ovo što se sada događa na severu Kosova nije „Bljesak“ i „Oluja“ sa usporenim dejstvom. Sistematsko iznurivanje srpskog življa na severu Kosova. Republika Srpska Krajina je odolevala sve dok je Beograd nije prodao. Srbi na severu Kosova , doduše, znaju da ih je Beograd izdao i gandijevski su istrajavali. Pitanje je dokle će moći sami, protiv naoružane sile koja puca u ljude bojevom municijom a u međunarodnoj javnosti lansira da su Srbi sa severa Kosova „hulihani“ koji izazivaju incidente.Zapadna propagandna mašenerija preko svoje televizije B-92 I smišljenog I tempiranog “Insajdera” soroševke Brankice Stanković, priprema teren Nikolićevom pregovaračkom timu da realizuju dogovor sa Ketrin Ešton I tiho, daleko od očiju javnosti priznaju lažnu nezavisnu mafijaško – terorističku državu “Kosova” Dok se zvanični Beograd bavi gej paradom jednim od uslova za pridruživanjem evropskom fašističkom rajhu, dotle se oko Srba sa kosova steže obruč američkih i nemačkih fašista. Tomislav Nikolić ima dve priče, jednu za Brisel a drugu populističku za Srbe sa Kosova. Nema odavno obećanog zakazivanja skupštinske rasprave o stanju na severu Kosova , sad znamo i zašto ? Toma neće da naljuti Štefana Filea kome je obećao možda i nešto više od Kosova , možda „tzv. Preševsku dolinu a potom taj isti Juda Tomislav Nikolić je odlazio na sever Kosova da pokupi malo političkih poena. Ne može se sedeti na dve stolice. A Toma bi da sedi malo na Evropskoj a malo na Kosovskoj. Konačno je došlo vreme jasnog opredeljenja ili Evropa ili Kosovski Srbi. Toma je odabrao isto što i prošla izdajnička koalicija. Odabrali su da budu kvislinzi, marionete, prodali su veru za večeru i prodaće još mnogo toga da uđu u Evropsku uniju koje tada, neće biti ni u tragovima. Sećam se nekih francuskih fašista koji su 1944.g. potrčali Hitleru u zagrljaj pa im ljubav kratko trajala. Bojim se da i naše kvislinge čeka ista sudbina. Normalni Srbi to znaju pa će gledati da ostanu svoji na svome (vojno I poliotički neutralni) po svaku cenu pa i po cenu života jer neće dozvoliti da ih potomci po zlu i izdaji pamte! Ovu vlast na čelu sa predsednikom građani Srbije će poslati na đubrište istorije,pre toga ih neće zaobići narodna kazna za idaju. A tek sta ih čeka pred sugom Gospodnjim kad bi znali sami bi sebe života lišili.

  2. Горан Живковић

    Где ја стадох ти продужи, што ја задужих ти одужи…Ваљда ће после овога и они наивни Срби који су веровали издајничком тандему Николић и Вучић прогледати.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s