Канцеларија Владе Србије за КиМ: САОПШТЕЊЕ


Београд – Поводом новембарских Задушница, које се обележавају у суботу, 03. новембра, Канцеларија за Косово и Метохију у сарaдњи са НВО и општинама на Косову и Метохији, организује посету гробљима и то у местима: Приштина, Обилић, Призрен, Косовска Митровица.

02.11.2012. ФБ страница Канцеларија Косово Метохија

Била је планирана и масовнија посета гробљима у местима Ђаковица, Урошевац, Сува Река-Мушутиште, од које се у међувремену одустало, јер аутобусима није одобрена пратња КПС-а, која се иначе организује у сарадњи са ЕУЛЕКС полицијом.

Напомињемо да полицијска пратња није одобрена ни аутобусима којима ће се обићи гробља у Приштини, Обилићу, Призрену и Косовској Митровици. Међутим, Срби са Косова и Метохије, настањени у централној Србији су и поред тога одлучили да посете гробове својих најмилијих у овим местима.

За даље информације: 011  311 10 19

Саопштење за јавност, најава активности

Београд – Канцеларија за Кoсово и Метохију Владе Републике Србије осмислила је и спроводи Акцију братимљења општина и градова Косова и Метохије са општинама и градовима из централне Србије.

Основни смисао активности је да се повећа присуство свих српских институција на Косову и Метохији и да се непосредним повезивањем општинских структура обезбеди материјална и духовна сарадња у области привреде, образовања, културе, здравствене заштите и свих осталих сегмената друштвеног деловања, са јасним циљем потврђивања територијалног интегритета државе Србије.

Прва фаза акције подразумева заједничку посету градоначелника и председника општина из централне Србије Косову и Метохији, како би се остварили лични контакти и стекла непосредна сазнања о ситуацији у општинама јужне српске Покрајине.

Програм ће почети 03. новембра.2012.г., у суботу, у 10 часова, окупљањем градоначелника и председника општина у Краљеву, одакле ће се кренути за Косово и Метохију.

Централни догађај је потписивање “Повеље о намерама“ у Косовској Митровици, у недељу, 04.11.2012.г. у 12 часова, чиме ће бити остварени сви предуслови да скупштине локалних самуправа донесу одлуке о братимљењу. Скупу ће се обратити представник Канцеларије за Косово и Метохију, владика Рашко-призренски, владика Липљански, председник СО Косовска Митровица Крстимир Пантић…….

У наредној фази Канцеларија за Косово и Метохију би задржала улогу координатора, по потреби, а све остале активности у вези са међусобном сарадњом преузели би органи локалних самоуправа.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s