ЛАЗАНСКИ: Пресудом је правно озакоњена пропаганда о Србима као агресорима


Аналитичар Мирослав Лазански оценио је да је Хашки трибунал ослобађајућом пресудом хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу правно озаконио западну пропагандну и медијску слику о недавним ратовима на Балкану, према којој су сви други били жртве, док су само Срби били агресори.

17.11.2012. Политика, Срна, Вести, приредила ФБР уредник Биљана Диковић

Озакоњена западна пропагандна и медијска слика о недавним ратовима на Балкану, према којој су сви други били жртве, док су само Срби били агресори: Мирослав Лазански

„Шта смо ми као држава Србија на том плану учинили после 5. октобра 2000. године? Осим самобичевања, практично ништа“, рекао је Лазански и подсетио да је Србија изручила у Хаг „све што је и мало мирисало на злочин“, а да су „домаћи политичари у јавним наступима изручене и оптужене Србе називали ратним злочинцима, иако још нису били правоснажно осуђени“.

„Наши су тужиоци отварали флаше вискија са хашком трибуналском екипом, лепе су се платице делиле и још ће боље бити пензијице по том основу“, истакао је Лазански за београдску „Политику“.

Он сматра да Хрватској треба честитати како се борила за све своје оптужене генералне и политичаре свим средствима – од медија, до државне помоћи у новцу, плаћеним адвокатима, достављеним документима одбрани оптужених, до лобирања и директних политичких интервенција у корист својих хашких притвореника.

Петицију у знак подршке генералу Готовини, како истиче Лазански, још 2003. године потписало је чак 500 угледних јавних личности Хрватске. С друге стране, подсећа, у исто време су челни људи Народног позоришта у Београду скинули са репертоара једну драму аустријског књижевника Петера Хандкеа, који је у интервјуу француском „Либерасиону“ рекао да „Срби нису једини кривци за све и да је време да се одбаци унилатерална визија рата у Југославији“. Хандкеова драма је скинута са репертоара у Београду, како наводи Лазански, зато што је писац изјавио „да је почетак Хашког трибунала лажан, да је разлог његовог формирања лажан, да му је порекло лажно и да ће све остати лаж“.

„У Београду они исти људи који су читали Дантеа и били васпитани на грађанским врлинама укинуше једног писца 2006. године. Да су то знали Срби из Крајине можда би 1991. године радије гледали казалиште него касније позориште…“, закључио је Лазански.

//

2 comments

  1. Миро

    Не само што држава ништа није урадила да процесуира доказе против ове двојице усташа него је, супротно томе, изручила своје невине људе Хагу. Не би нам тешко пало ова хашка ослобађајућа пресуда да наше људе није никада предала жута власт Хагу. Овако нам је горчина удвостручена.

    Пошто се данас у вијестима Готовина огласио како иде да одмор једрењем на Јадрану и ако се отуда жив не врати, вјероватно ће службено бити објављено како је страдао у олуји.

  2. Миро

    Додаћу и то да бјелосвјетска мафија не разумије Божији принцип: КАКО ПОСИЈЕШ ТАКО ЋЕШ И ЖЊЕТИ. Овдје се ради о игри ријечи па тако и олуја може свашта да значи.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s