Драган Симовић: ЗАМИСЛИ САМО!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Замисли само, колико је видљивих и невидљивих сила радило кроз стотине стотина векова, кроз стотине стотина тисућа година, да би ти био то што јеси!

Замисли само, која су све божанска, небеска и земаљска дејства, од прапочетка без почетка, од ПраИскони преко Искони, учествовала у стварању и обликовању бића које ти јеси!

Замисли само, све своје небеске и земаљске претке, сва она појавна и непојавна Суштаства; Сушта Суштаства која су у твом обличју и лику оставила свој стваралачки светлосни запис!

Замисли само, све оне прегаоце и ствараоце из божанских светова, из најудаљенијих звезданих јата, из Самога Срца Неба, који су сневали тебе, који су маштали о теби, који су свеколику Створитељеву  творевину припремали за тебе, који су те провели кроз најдоње светове минерала и биљака, кроз видљива и невидљива царства многих и различних створења, да би ти могао рећи: Боже, ја сам Твој!

Замисли само, заиста, само замисли!

И још једном, замисли и промисли, промисли и освести: ти си највеће чудо Божјега Стварања, ти си дивота над дивотама, ти си лепота над лепотама, ти си један и једини, ти си један и непонвљив у свим световима, у свим временима!

Зато ти и кажем (сада када си све то замислио, промислио и освестио), да је твоја света дужност, да је твој божански задатак: да свим бићем и свим суштаством својим љубиш Створитеља –

 Духа Стварања, љубиш ПраВасељену, љубиш Мајку Земљу, љубиш све претке своје, љубиш сва бића и битија из свих светова видљивих и невидљивих, јер у свима њима и ти биваш и пребиваш, јер у свима њима и ти јеси све то што, уистини, јеси

и биваш!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s