Драган Симовић: СПАСИ САМОГА СЕБЕ, И СПАСАО СИ СВЕТ!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Према једном древном, тајном и тајинственом, учењу ведских посвећеника, Љубав, Лепота и Доброта нису од овога света, већ до нас стижу из виших духовних светова који се простиру унутар Кола Великог Створитеља.

Духовна тројница, илити божанска тријада, на Земљу се низводи кроз мисли, замисли, промисли и визије оних ретких посвећеника, племенитих и узвишених стваралаца, који дејствују и делују за свеопште добро; не само људи, него и свих иних бића, биљака и животиња, на Мајци Земљи.

На тај начин, човеку је указана прилика и дана  могућност, да буде СуТворац са Створитељем, а то песнички речено значи, да је човек од Бога изабран и одабран да учествује и саучествује у Божјему Стварању.

Често чујем људе овога времена, савременике и ближње своје, како ми се жале, да је све мање Љубави, Лепоте и Доброте у свету. Кажу: нигде Љубави, нигде лепоте, нигде Доброте! Свуда је само мржња и завист, грдило и пакост,  ругоба и зло, разврат и блуд!

А ја им одговорам, да је Љубави, Лепоте и Доброте данас више у свету, него што је икада раније бивало, само што се и Љубав, и Лепота и Доброта могу осетити, препознати и доживети једино у тишини, једино у смирењу ума, једино у тиховању срца и душе.

Нама се само причињава, да је много више мржње него Љубави, много више зла него Доброте, зато што су и  мржња и зло веома гласни, веома бучни (много гласнији и бучнији од Љубави и Доброте!), те се отуда стиче утисак да Љубави и Доброте нигде у свету нема.

Ако нам се на тренутке учини, да нема Љубави, Лепоте и Доброте, онда се сви ми (и свако од нас понаособ), морамо потрудити да ову божанску тријаду призовемо  у своје биће, у своје суштаство, у своје присуство, из виших духовних светова.

По древном тајинственом учењу, све зависи од наших мисли, од наших осећања, од наших речи и од наших дела.

Како горе, тако доле; како унутра, тако напољу!

Све што је у нама, у нашему бићу и суштаству, то је и свуда око нас.

Све се из Унутарњег исијава у Спољашње, а из Спољашњег се снова (одразом) враћа у Унутарње.

Свет у којему обитавамо јесте наша слика и прилика.

Какво је наше биће и суштаство, такав је и свет око нас.

Нека свако од нас замисли, да судбина света, судбина свих бића у ПраВасељени, зависи од њега!

Нека свако од нас буде одговоран пред Творцем, пред Духом Стварања, пред Мајком, пред Животом и, верујте, све ће се из корена променити!

Немојмо чекати да други започну пре нас; будимо ми први! Нека се свако од нас потруди, да управо он буде први међу првима, први међу онима који ће започети дела Љубави, Лепоте и Доброте!

Немојмо чекати да неко уместо нас учини овај свет и бољим и лепшим и племенитијим!

Ми смо свет; свако је од нас свет.

Спаси самога себе, и спасао си свет! –

 каже једна ведска мудрост.

Спаси самога себе, и свуда ћеш у свету видети и Љубав и Лепоту и Доброту; јер све што напољу тражиш – то у бићу твојему скривено пребива!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s