Драгослав Бајагић: ДУХ – ДАХ – ИЗДАХ


 1.  

  Данас смо имали плодоносну размену мисли али нисам стигао да покренем разговор о Даху и Праху (materiji i materijalu). Правим разлику између даха који је фина, невидљива супстанца и праха који је опипљив materijal погодан за обликвање. Ево и кратког текста где покушавам да изразим своје мисли:

  ДУХ – ДАХ – ИЗДАХ

  Човек је двокомпонентни систем. Од давнина верује да је осим праха саздан и од даха. Званична наука и њена армија научника која изучава нешто за шта тврди да је materija, тврди да је и човеково тело materijalne природе, док за дух, дах, душу тврди да је празноверица која не постоји. Покушава да објасни процес мишљења и природу мисли, али ни ту не успева да нам каже ни једне речи која би имала смисла. Изучава нешто за шта тврди да је тврда материја, и продревши дубоко у њу, нашла се запањена пред празнором. Пала је у амбис и не може да се искобеља из њега. Ти исти научници, који се сви до једног декларишу као безбожници, изненађени оним што не могу да виде, ипак тврде да су открили Божију честицу.

  Чудно је да међу њима нема и оних храбрих и часних научника који су се усудили да јавно кажу да Бог постоји. Изложени су дискредитацији и прогону у средини где сада делују, могу се чути само на интернету и слободним медијима. Већ се примећује бекство тих људи у средину где су добродошли да се слободно баве науком. Русија постаје за њих све атрактивнија.

  Словенски народи и такви људи ће после коперниканског обрта обновити и продуховити науку ослободивши је квази префикса и ненаучног талога. Велику помоћ том преокрету даће и аматери који су борци у првим редовима за ослобађање науке од заблуда које гуше креативне људе и идеје.

  ДАХ И ПРАХ
  materija i materijal

  Ако желим да мислим, ја прво морам да једем – да нахраним мој мозак. Шта повезује мене, храну, и моје мисли? На који начин се храна прествара у мисао? Да ли је мисао најфинији облик материје коју можемо посредно или непосредно материјализовати по властитој вољи? Нема сумње да мозак јесте анихилатор који анихилира пре тога прерађену храну – сиров materijal и прествара је у мисли који је дах – materijа. Потебна је нова научна грана која би се бавила дахом – materijom у правом смислу те речи!

  Тесла је непосредно конструисао индукциони мотор у својој интелектуалној радионици, да би после тога његови техничари, по његовим упутима, тај исти мотор направили од материјала који им се нашао при руци у механичарској радионици. Направили су грубу копију идеалног прототипа створеног у Теслином мозгу сазданог од materije – даха, уз помоћ materijala различите врсте за које званична наука још увек верује да је то materija…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s