Драган Симовић: Перунов пук и лирске разјаснице


Перунов пук

Млади ведсрбски и ведруски родољуби, и Перунови ратници светлости,
у једном граду,у једној земљи, оснивају Перунов пук.
По замисли духовних и идејних твораца, милион
Перунових ратника светлости
штитиће и браниће
ВедСрбско и ВедРуско Биће.
Дејствоваће по свим пољима и ступњевима бивања
и бивствовања – високоосвешћени
и високообразовани,
а храбри и неустрашиви.
Биће невидљиви за непосвећене, али ће се њихово
присуство свуда осећати.
Све непријатеље и враге ВедСрбског и ВедРуског Бића
пратиће сустопице као сенка,
и сваки душмански покушај унапред ће предвидети,
осујетити и спречити.
Овај Перунов пук биће надзиран и вођен од
Галактичких ВедСрба
из Језгра Звезданог Јата.
Ово је почетак Ере Духовног Водства Словена.

P1200813

 

Лирске разјаснице

 

01

Говорићемо о унутарњем звезданом путовању, које се одвија преко тајинствене унутарње завојнице која је саткана од најтананијих нити божанске светлости, чије је извориште у језгру наше душе свести а увориште у Великом Језгру Звезданог Јата.

Овде одмах морамо да разјаснимо да извориште и увориште свакотренутачно замењују места, тако да је извориште иствовремено и увориште, као што је и увориште у исти мах и извориште.

Наш унутарњи звездани пут јесте завојита светлосна потка која језгро наше душе свести спаја са Великим Језгром Звезданог Јата, повезујући нас тајинствено са Извором Светлости и Извором Живота, са Галактичким ВедСрбима, те са боговима, прецима и потомцима, будући да се све одвија у унутарњим звезданим пространствима, где нема ни прошлости ни будућности, већ се све збива и дешава у овоме тренутку, у вечноме сада.

 

02

Желим да разјасним нешто суштаствено, а што, истовремено, залази и у надубље тајне унутарњег путовања, онима који ме питају: како могу да ступе у везу са Галактичким ВедСрбима?

На то питање, сушто питање, свако самоме себи мора да да задовољавајући истински и сушти одговор, будући да нико са стране никоме не може ваљано да одговори на то унутарње и онострано питање.

То је исто, поређења ради, као када би ме неко питао како да постане песник, сликар, уметник или посвећеник, како да открије у себи лепоту, љубав и доброту.

Како?

На питање: како? одговор се мора потражити у унутарњем бићу, у самом језгру наше душе свести.

Само ту, једино ту, и нигде другде!

 

03

Перунов пук је тајно, тајинствено и онострано братство, чије седиште није у овоме, у спољноме свету, већ у унутарњим звезданим пространствима, а повезано је са Галактичким ВедСрбима.

Кад кажем да је Перунов пук основан у једноме граду, у једној земљи, онда је то само песничка истина, само песничка тајинствена истина, јер тај град, јер та земља, не постоји у стварносном земљописном смислу, већ надилази и превазилази појавни и вештаствени свет, залазећи у пространства оностраних духовних светова.

Морам овде да се послужим песничком и зеновском противуречношћу, па да кажем, да та земља уистини  постоји, да уистини постоји тај град, као и да уистини постоји место моћи, место галактичке и космичке моћи у том граду, где је основано тајно братство ВедСрба и ВедРуса, али се у везу с њима не може ступити из овога спољнога и видљивога света, него из унутањих пространстава нашега божанског бића.

 

04

Песничке истине нису истине од овога света, већ су то истине тајинствених и оностраних светова, унутарњих духовних светова, и свако буквално тумачење и разјашњење песничких истина, може човека да одведе на распутницу и стрампутицу.

Штавише, песничке су истине на једном вишем духовном и тајинственом ступњу, у односу на истине од овога света, на истине које су варљиве и непостојане, будући да су истине света привида, опсена и омаја.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s