Драган Симовић: Светлост Светлости


P1200837Лирски записи 

 

01

Покушајмо из Унутарњег да сазерцавамо Свет.

Да кажемо: Свеколика наша Прошлост јесте Садашњи Тренутак, јесте Ово Вечно Сада.

И још да кажемо: Сви наши Преци живе и у Овоме Тренутку.

Они су ту са нама, и међу нама.

Они су наши Савременици, наши Духовни Савременици, наши Божански Водичи.

Не говоримо о Вери и Предању наших Предака у давно прошлом времену; говоримо у садашњем времену, говоримо тако да осетимо њихово живо Присуство, тако да ми Веру и Предање живимо као наше свагдање Сушто Познање.

 

02

Богови наши јесу Савременици наши.

Они су, свуда око нас, па и у нама.

Они су заиста у нама, и ми их осећамо.

Једно смо и са Прецима и са Боговима!

Преко Галактичког Језгра осећамо близину и Присуство наших Богова.

Преко Галактичког Језгра, и преко Акаше, бивамо Једно са Њима.

 

03

Постоји Унутарњи Пут Знања, и постоји Унутарња Духовна Завојница.

Унутарњи Пут Знања јесте Унутарња Духовна Завојница, која наше Језгро Душе повезује са Језгром Звезданог Јата.

Ми смо живи, ми јесмо и бивамо, зато што смо повезани са Галактичким Језгром, са Извором Светлости и Извором Живота.

Постоје многе Светлости у ПраВасељени, постоје многи Извори Светлости.

Има дванаест врста Светлости, дванаест Извора Светлости.

Она танано-најтананија Светлост, она сушто-суштаствена Светлост јесте Светлост Духа Стварања, јесте Светлост Бића, јесте Светлост Живота.

Ту Светлост је немогуће исказати и описати; то је Она Светлост која се нити види нити осећа у вештаственом (материјалном, физичком) свету.

Та Светлост све друге Светлости превазилази и надилази; то је Светлост Светлости.

Да, управо тако: Светлост Светлости!

 

04

Немојмо трошити време, дејства и енергују на трагања за Прошлошћу, за нашим Прецима и Боговима, за нашим Крвним и Духовним Коренима, зато што све то за чим трагамо имамо управо Овде и Сада, имамо у Овом Садашњем Тренутку.

Наши Преци – то смо Ми!

Ми смо наши Богови и Преци; Ми смо Вера и Предање, Ми смо Мит и Присуство.

Само се повежимо са Галактичким Језгром, само се повежимо са Галактичким ВедСрбима и, све ћемо у трену знати, и све ћемо у трену осећати, знати и живети.

Светлост Светлости све прожима, све обједињује и све испуњава и, свему даје Живот у Вечности; Живот без почетка и свршетка, Живот који је одувек био, и бива, Живот који ће заувек бивати.

 

05

Свакоме освешћеном и посвећеном Србину сада су све Тајне о ВедСрбству откривене и разјашњене.

Он зна ко је, он зна чији је, он зна одакле је пошао, и, он зна камо и зашто иде.

Нема сврхе да и даље трага за древним књигама и списима, за древним споменицима и траговима, да пабирчи и гомила Знања из Прошлости, зато што сва та Знања из Древне Прошлости има у Садашњости, има у Овом Тренутку.

Расном Србину, расном ВедСрбину – све је посве бистро и јасно.

Он се повезао са Језгром Звезданог Јата, он се повезао са Галактичким ВедСрбима, он се повезао са Прецима и Боговима, и њему сада предстоји Унутарње Путовање на Унутарњем Завојитом Путу, на Путу који га води ка Светлости Светлости.

Fotografija0122 (1)

One comment

 1. War Machine

  Неки Теслини цитати, подсећања ради:

  „Уверен сам да је цео космос обједињен, како у материјалном тако и у духовном погледу. Постоји у васиони неко језгро откуда ми добијамо сву снагу, сва надахнућа, оно нас вечно привлачи, ја осећам његову моћ и вредности које оно емитује целој васиони и тиме је одржава у складу. Ја нисам продро у тајну тога језгра, али знам да постоји и када хоћу да му придам какав материјални атрибут, онда мислим да је то светлост, а када покушам да га схватим духовно, онда су то лепота и самилост. Онај ко носи у себи ту веру осећа се снажан, рад му чини радост, јер се сам осећа једним тоном у свеопштој хармонији“.

  🙂

  „Људска енергија ће бити повећана посебном бригом о здрављу, здравом исхраном, умереношћу, правилним начином живота, оснивањем брака, савесном бригом о деци, уопштено речено, поштовањем свих многобројних правила и прописа религије и хигијене. С друге стране, једва да је потребно рећи да све што је против религијског учења и хигијенских правила, тежи да смањи квалитет“.

  „Сваки човек треба да сматра своје тело поклоном од непроцењиве вредности од Онога кога он воли изнад свега, величанственим уметничким делом неописиве лепоте и вештине ван људске моћи схаватања, и тако деликатним и нежним да га једна реч, дах, поглед или мисао само може повредити“.

  „Нечистоћа која рађа болест и смрт је не само самоуништавајућа, већ и крајње неморална склоност. Чувањем нашег тела од инфекције, здраво и чисто ми изражавамо наше поштовање високом принципу којем су она подарена. Онај ко поштује прописе хигијене у овом смислу, показује се искрено побожним. Лабавост морала је страшно зло које трује и дух и тело, и одговорно је за велико назадовање. Друштвени живот, модерно образовање и запосленост жена који теже да их отргну од кућних послова и претворе у мушкарце, махните потребе које умањују узвишен идеал који оне представљају, смањују уметничку стваралачку моћ и проузрокују стерилитет и опште смањење расе“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s