ОДГОВОР ДРЖАВНОГ НЕПРИЈАТЕЉА БР 1. МИЈАТУ ЛАКИЋЕВИЋУ


 

У име народа! ( фото: Блиц )

У име народа! ( фото: Блиц )

Поштовани господине Лакићевићу,
Констерниран сам вашим писањем Вас као економсите у вези моје компетенције за тему политичке репресије у Србији и то у врло негативном контесту извргнувши мој 15 годишњи рад руглу поређењем случајем Стефановић и мегатрендизацијом диплома. Уопште ми није јасно зашто Вам је био потребан тај гаф јер сте личили на озбиљног човека.
Најпре сигуран сам да ниједну од мојих књига нисте ни имали у рукама или прелистали нарочито не оне кључне о којима пишете. Иначе, искрено мислим да не бисте ни писали. Позивате се на тврдње и паушалне оцене извучене из контекста матуранта гимназије и несвршеног студента, члана СКОЈ-а Милана Радановића о магистарком раду при том омаловазавајући и докторат доводећи га у контекст случаја Стефановић.
Мој магистарски рад је један од најобимнијих у историји факлутета (преко 600 стр.) на које је утросено 6 година истразивања у

Др Срђан Цветковић

Др Срђан Цветковић

свим релевантим архивама па чак и затворима (рекли сте да не би положио матурски!!??). За докторат ми је требало још 5-6 година истражујуци на грађи државне безбедности која до сада ником није била доступна и сијасет домаћих и страних архива. Докторат и магистратура су одбрањени на Филозофском факултету Универзитета у Београду и то у Комисији која је свакако компетентна, мултидисциплинарна и идеолошки несотрасћена, за тему, за разлику до времесног студента Радановића.
Знам да је глупо хвалити сам себе али ипак приморан сам нешто да кажем. Осим сто сам аутор 7 монографија на ову тему од којих су три енциклопедијске и капиталне (једна дозивљава друго издање, Службени гласник) имам иза себе више од 50 научних радова на ову тему. Гостовао сам у Пољској, Мађарској, Словенији, Хрватској а током просле године сам позван и на најзначајни научни скуп у Берклију (САД) о питању жртава Другог светског рата и пораћа. Аутор сам три велике базе жртава заједно са својим сарадницима и кординатор једног пројекта САНУ на пописивању свих жртава Другог светског рата у Војовдини 1941-1948.
Овде су линкови:
http://www.komisija1944.mpravde.gov.rs/ 1944-1953
http://www.vojvodinakom1941.org.rs/lt/ 1941-1948
http://goliotok.uimenaroda.net/ zrtve Golog otoka

То је само један део мојих активности. О мојом компетенцијама за тему, уосталом могли сте чути или се распитати код колега историчара и бивсих ментора (проф др Предрага Марковића и проф др Љубодраг Димића ). Чак и они који се не слажу са мном у свему рећи ће да радим фанатично и поштено. Рећи ће можда да сам фаx идиот. Могли сте рећи да сам пристрасан, да сам велики антикомунсита то би било ок из вашег дискурса. Међутим довођење у везу мог деценијског рударског напора и поштених намера да на основу чињеница (надам се да се то види из горе наведеног) проговорим о злочинима једног тоталитарног резима са некаквим површним радовима политичара и плаћених диплома је ствар која вређа, јер радим 12 сати дневно. Уосталом као и она друга ,,сократовска“ оптужба да кварим омладину.
Стога ћу Вам предлозити следеће и од Вашег односа ће зависти да ли ће ствар завршити на суду што ја не бих волео (али сам апслутно сигуран да је то лак новац):
1) да демантујете своје писање новим сазнањима о мом науном учинку, допуштам да сте били заведени (поклонићу комплет књига Између српа и чекића 1, 2, 3 о поилитичкој репресији од 1944-1985.) око 1700 стр.
2) Алтернатива томе је да учествујете на на јавној трибини изложбе У ИМЕ НАРОДА! у пратећем програму као гост и да у толерантној и демократској атмосфери расправимо ствари, саслушам јавно Ваше замерке и Ви чујете одговоре . Тада се заиста уживо мозете уверити о (не) компетнетности аутора излозбе.
3) У противном бићете изложни судском процесу за клевету и увреду а сав новац ће ићи за пострадале у Обреновцу . У том смислу можете очекивати, ако не будете добронамерни, позив на суд, да тамо одбраните тврдње која нисте желели да решимо у разговору уживо.
С надом да ћете прихватити добронамеран позив
поздрав
др Срдјан Цветковић

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s