Драган Симовић: Вилински и ведсрбски речник


Screenshot_2016-04-12-13-29-43-1

Душица Душка Милосављевић.

Млада, даровита, маштовита, пробуђења, лепа и образована песничка вила.

Апсолвент је на Филолошком факултету у Београду – група за србску и светску књижевност – а ових ће дана и дипломирати, на своју и нашу радост!

Њена поезија, коју редовно, и с љубављу, објављујем на Србском журналу, открива нам ретко даровиту, зрелу и са оностраним, тајинственим, стваралачким и мистичним световима повезану песникињу, поетесу снажне песничко-вилинске имагинације и још снажнијег песничко-стваралачког духа.

Душица Душка Милосављевић јесте, уистини, по свему судећи, расна Бела Србкиња каква се само, међу Белим Србима, пожелети може!

Оно што ову србску песничку вилу, између осталог, чини особеном и самосвојном у свету песника и уметника јесте и њезина вилинска имагинација, њезина маштовитост и уобразиља која се ретко среће у овоме свету.

Душица Душка Милосављевић прикупља грађу из Оностраног, из Акаше, за рад на вилинском речнику, за откривање мистичног пра-језика белих и плавих вилењака, који су – у Праисконији, у Древности Беле Ирије – обитавали у заједници са ведсрбским племеном, са племеном великих Перунових посвећеника, које знамо под тајинственим именом Бели Ури.

Тај духовни и мистични светлосни печат који су бели и плави вилењаци, у сарадњи са Белим Урима, оставили у дубинама нашег божанског бића и суштаства умногоме је, гле, одредио и нашу ведсрбску судбину која се, надасве,  огледа и препознаје и у бићу ведсрбског пра-језика.

Тај рад на ведсрбском и вилинском речнику започео је, још у деветнаестом столећу, један пробуђени, даровити и веома образовани Бели Србин, песник чудесне вокације и имагинације – Ђорђе Марковић Кодер – који, нажалост, није стигао да заврши своје дивотно, песничко и вилинско дело.

Умро је у сиромаштву, несхваћен и неприхваћен од Рода својега!

Душица Душка Милосављевић наставља Кодерово дело.

Верујем, и знам, да ће га ваљано, надахнуто, стручно и научно, и заокружити, на свеколику радост вилинског Белог Србства!

11169637_962807693753197_4663505183083945897_o

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s