Драган Симовић: Света онострана повесница


Када Србију и Русију сазерцавамо са становишта тајне (хиперборејске) духовне науке, са становишта сакралне (есотерне) историје, са становишта мистичне мета-историје, са становишта свете унутарње и оностране повеснице, тек тада нам бива јасно све оно што нисмо могли да појмимо, схватимо и разумемо, док смо Србију и Русију сагледавали и тумачили искључиво са становишта профане (егзотерне) и материјалистичке (западне) историје.

Песнички речено, србска и руска повесница није световна, није профана и материјалистичка (није овосветовна), већ света, мистична, тајинствена, онострана, космолошка и космософска.

С ону страну званичне материјалистичке и профане историје, с ону страну свега појавног и видљивог, открива се истинита и права (света и посвећена) повесница Срба и Руса, повесница која је, у самој бити, космогонија и теогонија, митска и космичка драма, повесница у којој се води вечити рат између Светла и Таме, Добра и Зла, Љубави и Мржње.

Отуда су сви ратови у свету, од Праискони до дана-дањег, били, устини, ратови против Срба и Руса, чак и онда када се, у први мах, није могло јасно разазнати и видети, да су ти ратови уперени против Срба и Руса.

Посвећени и упућени у тајна (хиперборејска) знања, посвећени и упућени у сакралну мистичну мета-историју, виде, и знају, како све зло овога света, већ столећима, покушава да сломи кичму (вертикалу) Срба и Руса!

Рат против Срба и Руса јесте рат Мрака против Видела, рат Зла против Добра, рат Мржње против Љубави, зато што су управо Срби и Руси изабрани од виших духовних и божанских бића, да буду чуварима Мајке Земље, чуварима и бранитељима природног и божанског устројства на Земљи.

Када, у времену долазећем, људи буду обновили видовита знања Древних, тада ће схватити и разумети ово о чему Песник Вилењак пише.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s