Драган Симовић: Лирика вечног тренутка


ЛИРИКА ВЕЧНОГ ТРЕНУТКА

01

Тама је посве овладала Мидгард-Земљом.

Има све војске, све чиновнике, све државнике, све почитичаре, све интелектуалце, све мудраце, све уметнике и све научнике овога света под својим будним надзором.

Сви послушници, сви војници, сви чиновници, сви научници и сви ини у служби таме, имају један једини задатак: да нас посве замунтају и замађијају, да нам поробе и ум и срце и душу и дух, те да нас убеде, како је све важно и битно у овоме свету.

Али истина гласи овако: ништа није ни битно ни важно у овоме свету, сем једног јединог – а то је посвећенички рад на себи!

Запамтимо за сва времена: само рад на себи, на свом непрестаном духовном узрастању и узношењу, гле! има сву важност и битност – не само овога света, већ и свих иних светова како овостране тако и оностране Васељене.

02

Важно је и битно само оно што ћемо понети собом у трену када будемо напуштали овај свет.

Све друго и све ино, то су само трице и кучине, варке и обмане, омаје и опсене!

Да ли смо имали ово или оно, да ли смо бивали богати или сиромашни; шта смо куповали а шта продавали, шта смо градили а шта стварали – све је то магла и дим, све је то једна велика илузија, све је то једно велико ништа од ништа!

03

Све што је у материјалном свету – то је распадљиво и трулежно, то се вазда изнова ствара и раствара, саграђује и разграђује; а вечан је само наш живот када је повезан са Вечним Духом Стварања и Извором Безкрајног Живота!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s