Уништење Русије- део 2 препорука и превод текста – Милорад Максимовић


Истраживање важности двоглавог орла

Овај пост је наставак  текста „Уништење Русије“. Прошириће и надовезати се на концепт који је претходно споменут и спојиће се са неким од езотеријских писања које су овде подељене на ПОМ-у. Фокус ће бити на двоглавом орлу, симболу и његовом значају за линије фрагментације и поделе у историјском и материјалном свету.

Историја коју покушавам да представим је огромна и сложена. Меша историјске чињенице, езотеричко знање и обрасце и трендове који се могу мапирати кроз промену динамике снаге и симбола од 3000 г. пре наше ере до садашњег времена. Дотиче и бави се империјама и династијама.

Док се крећемо напред и назад кроз историју и почињемо да схватамо духовно наслеђе човека, читалац ће доживети дубока схватања о истини која је била сакривена тачно испред нас, као и крајњу сврху овог процеса који је корумпиран и покварен изван препознатљивости.

Симбол двоглавог орла је најпознатији као амблем модерне Русије,  где је наслеђен од Краљевске куће Романових, која је срушена и протерана бољшевичком револуцијом. Такође је широко познат као симбол Шкотског масонског реда а нарочито као пандан реда Краљевске тајне.

Шкотски масонски ред

Приметите двоглавог орла са људским телом, који представља алхемијску трансформацију са овог печата Асирског краља Асура. Такође приметите темпларске крстове испод.

 

Двоглави орао у својим езотеријским и алхемијским облицима такође представља филозофски камен или камен мудрости. Овај камен, за кога се тврди да је и материјалан и духован, такође је еликсир живота, плодно тло из којег расте духовно тело, инструмент којим су све трансформације оснажене и направљен је од таквог обичног материјала у очима других да би био као такав одбачен од незналица и простака.

Такође је назван „lapsit exilis“, што значи „камен који је пао са неба“. Небо (рај) је, наравно, извор светлости, који потиче од ватре Сунца. Светлост је постала камен.

Анонимни немачки филозоф описао је филозофски камен или камен мудрости као:

„Један, [и] лек који је, међутим, према филозофима, зван Ребис (двоструки), састоји се од две ствари, односно тела и духа (црвене или беле) … Ребис је две ствари а ове две ствари су једна ствар […] која се зове Еликсир […] природа сумпора и живе изнад земље, док под земљом постају злато и сребро „.
[НАПОМЕНА: Као што се наводи у посту Уништење Русије, после бољшевичке револуције, остаци руске владе водили су унутрашњи рат да поврате контролу над земљом. Бољшевици су наравно познати као Црвени а владине снаге познате су као Бели. Руска влада је симбол двоглавог орла користила као свој амблем. Бољшевици су представљали корумпирано тело а Бели су представљали неискварени дух. Ово је само почетак веза и не-случајности у читавој историји света.]
Немачки филозоф је додао:

„Знајте да се тајна рада састоји од мушког и женског, тј. активног и пасивног принципа“.

Као такво, можемо утврдити да је Филозофски камен, камен мудрости створен уједињењем две супротности у циљу стварања треће ствари, што је савршена ствар. Корупција овог процеса је позната као Хегелијанска дијалектика. Теза која је у супротности са антитезом олакшава и подстиче стварање синтезе, што је уједињење ове две.

Ово је један од најважнијих аспеката свега што ћемо прегледати и учити у наредним месецима у овој серији чланака. Важно је да разумемо разлику између спољашње верзије процеса и унутрашње верзије. Спољна ће представљати корупцију неоштећеног унутрашњег.

Спољна ствар је недовршена, несавршена док је унутрашња ствар довршена, савршена ствар.

Светска непријатељска сила коју смо разматрали у предходном чланку фокусирана је на испољавање корумпираног материјалног постојања. То је јако као гравитационо привлачење, искушење и изазов који подстиче унутрашњи процес за учење и развој.

Очигледан пример на који се можемо упућивати у погледу мушких и женских аспеката тајног рада пронађен је спољним приказом „правог и настраног“ културног инжењерства. Оно што је требало бити унутрашње уједињење наших мушких и женских (активних и пасивних) карактеристика, стављено је у спољашњост у корумпираној форми, што додатно отежава стварање савршене ствари. Ова корупција проширује свој утицај у политичкој сфери и кроз леве и десне идеологије које су толико супроставњене у савременом свету да би нас могле водити низ пут ка масовним грађанским немирима и рату. Ово укључује све већу поделу између полова и корупцију свих ствари везаних за секс као крајњи израз љубави у сврху уједињења.

Они који контролишу и подстичу ову лажну Христову парадигму спољашње несавршености не могу разумети да не можете створити савршенство на овом свету а сваки покушај да се то учини само ће ширити корупцију и бол повезан са духовним неуспехом. Савршенство је могуће само у сваком од нас самостално, али уједињени заједно као човечанство.

Иста логика и образац примењује се на превише цитирани израз или слоган Реда Шкотских масона „Ред из Хаоса“. Незналице и неразумни промовишу ову дубоку езотеријску фразу као једноставни материјални светски процес којим елитни владари намерно стварају хаос, тако да се може обезбедити изрежирано и уређено решење које ће преварити масе у прихватање онога што никада не би прихватили другачије.

Преокрет намере и сврхе која се одвија када прелазимо са унутрашњег камена темељца (духа) у спољашњи камен темељац (тело) је корумпиран и искварен као и тамно срце ниских створења које вребају из сенке у сраму и пркосу светлости. Духовни камен темељац ће задржати тежину храма који је поново изграђен унутра. Материјални камен темељац ће имати тежину корумпиране црквене зграде која служи као преокрет светлости из унутрашњег ка спољном.

Мотив двоглавог орла је један од најстаријих симбола познатих човеку. Колико се то може рећи, први пут се појавио у рано бронзаном добу у Месопотамији. Древни свитак са печатом који садржи двоглавог орла говори о оснивању града Гудеа.

 

Хетитски печат         

Одатле је почео да се појављује кроз Хетитску културу и империју. Пронађен је на глине печатима који су изгледа били као облик валуте. Ово ће бити важно запамтити касније у серији када се вратимо на важност реструктурирања међународног монетарног система.

Осим горе описаних езотеријских и алхемијских циљева, двоглави орао се користио на древној и монументалној архитектури, на печатима, личним и националним симболима, као и на краљевским заставама и стеговима. Као најстарији краљевски грб, пронађен је на улазу у рамовима врата и врата до палата и других светиња. Означавао је пролаз кроз и почетак нечега важног.

Такође га је користило Византијско царство, Свето римско царство (што није Римокатоличка црква), Руско царство, Хабсбуршка династија, исламски селџук Турци (који су били Сунити, али полако су почели да буду под великим утицајем Шиита), То је био грб крсташа и на крају представљао Витезове темпларе. Такође се користи у култути Маја и другим Америчким староседелачким културама. Чак и древна Индија је користила овај симбол.

Maјански         

Aмеричких Индијанаца

Древна Индија

Свакога од њих ћемо детаљније истражити у даљем тексту али за сада можемо додирнути неколико важних чињеница. Двоглави орао употребљен је као амблем последње династије Византијског царства. Династија Палеолог је дошла на власт после четвртог крсташког похода 1261 године и повратила Константинопољ ради уништавања Источне православне цркве и Римокатоличке цркве. Употреба двоглавог орла за представљање ове сврхе уједињења (као у алхемијском поновном уједињењу) је тема на коју ћемо се изнова и изнова срести током хиљада година.

Русија је први пут почела да користи двоглавог орла 1497. године под царем Иваном трећим (Иван Велики), који је био први цар Русије и проширио руски утицај на великој територији. Иван је био ожењен византијском принцезом Зојом Палеолог. Видећемо бескрајне примере како је симбол двоглавог орла прелазио од империје до империје и од културе до културе. Сваки пут он је у супротности са светском непријатељском силом која је екстернализација или оваплоћење оштећеног, корумпираног и исквареног човека.

[НАПОМЕНА: Ова непријатељска сила може се повезати са једноглавим орлом уместо двоглавог орла. Езотеричне и алхемијске разлике су дубоке, јер двоглави орао представља духовну судбину човека а једноглави орао представља материјалног човека без духовног разматрања.]

Орао Римског царства

Симбол јеванђеља Св. Јована

Наполеонов Орао      

Симбол Орла у Нацистичкој Немачкој

 

Амерички грб

То је био и симбол и грб краља Фредерика из Прусије који је уложио значајне напоре да уједини расцепкано Свето римско царство (још једном, није Римокатоличка црква). Краљ Фредерик је био тај који је кажњавао употребу двоглавог орла од стране Шкотског реда кроз Француску масонску владу звану Савет Царева Истока и Запада. Још једна референца за неку врсту уједињења.

У даљем радућу навести и представити случај да се Протестантска Реформација поклопила са поделом и фрагментацијом у Масонерији. Шкотски ред и Јорк ред представљају две велике поделе унутар масонских догми. Овај супротстављени однос је додатно проширен Француском револуцијом и може се пратити кроз године кроз које су Краљевске куће стајале против Краљевских кућа а свет је газио кроз велике ратне периоде, успостављање централних банака и индустријску револуцију.

Фрагментација (подела) и уједињење (усавршена ствар) су теме о којима смо овде обично разговарали на ПОМ-у (психологија Метрике). Ове теме и даље надолазе из магли историје. Историјски истраживачи, антрополози и археолози не могу пронаћи никакво значење или сврху широке и експанзивне употребе двоглавог орла током читаве светске историје. Чињеница да је овај симбол је коришћен на таквим важним местима додаје још више мистерије.

https://philosophyofmetrics.com/the-worlds-oldest-symbol/

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s