ЖЕНА


  ЗАБОРАВЉЕНЕ   ТАЈНЕ   ЖЕНСКЕ   МОЋИ

 

 Тајна васпитања

Рођење девојчице у породици увек је било благослов са Неба.

Реч „девојчица“ је деминутив од „дева“, што на санскриту (једном од најстаријих језика) значи „божанска“. Родитељи су знали да је са њеним рођењем у породицу дошла љубав, радост, божанска светлост.

Подижући ћерку, родитељи су се увек према њој односили умиљато и нежно. Ни строге казне, ни тешке речи на њен рачун нису биле допуштене. Напротив, задатак родитеља је био да се сачува њена чистота и да се омогући да се максимално развију и испоље квалитети њеног женског карактера пошто је то божанско својство, на које се ослања свет.  У томе је била и света дужност родитеља пред Богом, пред ћерком, пред родом и људима.

Девојчица, коју су још од детињства учили неопходним вештинама и помогли јој да открије квалитете женске природе, бивала је чувар среће свих људи.​

 Тајна женске магије

Од давнина је познато да је жена способна да заштити свог супруга, који се налази на бојном пољу, само својом чистотом и оданошћу.

Њена женска снага окруживала је мужа непробојним зидом. Такви мушкарци су се враћали неповређени кући из свих борби, чак и ако су на њих летеле стотине стрела, једноставно су оне пролетале мимо мете. Подсвесно, ми то и данас знамо. Многи мужеви када су се вратили кући са бојних поља, знали су коме дугују свој повратак. Тако је, Константин Симонов писао:

Нити ће знати други

да си ме спасила ти једина

чекањем својим дугим.

Нас двоје само знаћемо како

преживех ватру клету,

напросто, ти си чекати знала

као нико на свијету.“

 

Жена заиста поседује способност да подигне мушкарца до невиђених висина, ако је чиста и разумна.

Као што каже позната узречица: „Жена може преобразити било ког глупака у мудраца, а мудраца у глупака.  Постајући мајка, она стиче свету дужност и могућност да ствара будућност Земље: да подиже те, који ће развијати даље живот на планети. Жена је знала да ће њена деца сејати то семе које она у њих заложи. Тако је, један од животних задатака сваке жене вековима био: да рађа и васпитава децу.

Тајна сијајуће лепоте – Лепота жене

Лепота, то је природно стање жена.

Читајући о митским и бајковитим хероинама и богињама, увек сусрећемо опис њихове зрачне лепоте. Сијајуће. Упркос различитим перцепцијама стандарда женске лепоте у различитим културама, митским и бајковитим лепотицама код свих народа је заједничко то да је, по описима, из њих зрачио сјај. У ајурведи се описује то зачење које излази из човека, оно даје сјај очима, блиставост осмеху, кожи блиставу свежину, а лицу спокојан израз чисте среће. Према древној науци, то је природна појава. Током времена, лепота се само појачавала пошто је са старењем и животним искуством, жена била мудрија, духовно расла, стицала женску снагу у служењу породици и друштву.

Спољашњост је била део женске магије – магије љубави.

Наши преци користили су у својим ношњама добро осмишљене комбинације боја, орнаменате, облик и крој – сваки од ових детаља носио је сакрално (мистериозно и дубоко духовно) значење и имао је одређени енергетски утицај. И украси које је носила жена, драгоцено камење – све је то имало важно значење, да жена ојача своју повезаност са суптилним световима, хармонизује себе и пространство.

Магична је била и фризура. Коса је проводник космичке енергије ( коса – реч сродна космосу).

Дуга коса је омогућавала да се акумулира и користи та енергија различито у зависности од ситуације. На пример, коса скупљена на врху, обезбеђивала је жени велики прилив енергије, по принципу пирамиде. Коса скупљена ниже, на затиљку, помагала јој је да уђе у стање послушности и дубоке понизности.

Тајна хармоније – Хармонија

Како да данашња жена врати своју божанственост? Стање спокојне среће?

„Ја – то је душа“ то је сакрално знање која омогућава жени да буде смирена, вољена и срећна цео живот. То није била тајна само њене среће, већ и залог просперитета државе. Како се манифестује ово знање?  Жена осећа: „Ја сам Душа.“ Које су особине душе? Душа је вечна, зато нема разлога за страх: проблеми долазе и одлазе, а живот никада не престаје. Душа пуна љубави – не тражи љубав, што више воли, тим је више срећна. Душа – то је срећа, бити срећан је – нормално. Душа – то је лепота, она буди најбоља осећања. Душа – то је саосећање и доброта. Душа – то је мекоћа и топлина.

 Жена следећи своју меку природу која воли увек је привлачила јаког благородног мушкарца.

Ово је закон хармоније. То је закон живота, кога су познавали и практиковали наши преци.

Чистота, доброта и мекоћа жене била је гарант њеног срећног живота.

Тако су представнице лепшег пола цео свој живот биле под заштитом мушкараца: прво, је била под заштитом свог оца и браће, а затим – под заштитом свог мужа, а у старости – под заштитом синова или других рођака. Али ко је подигао такве благородне јаке мушкарце? Жена! Данас, када се жене жале на јачи пол, морају да обрате пажњу на који начин васпитавају своје синове.​

Тајна златног века – Жена богиња

Испуњење сваког од полова своје јединствене улоге гарантује хармонију и срећан живот на планети. У прошлом  столећу, живот човечанства је доказао ову тврдњу методом супротности.  Неколико стотина година жена је била лишена свог божанског положаја у друштву и породици. Уравнотежени мирни принцип природе дуго времена је био у посебном положају “ пол без права гласа“. Затим се положај преокренуо у другу крајност. Појавио се феминистички покрет.

Али из неког разлога, то не чини ни жене ни мушкарце срећним. Статистика развода је невероватна, а вера у могућност стварања срећне брачне заједнице за цео живот постаје синоним за наивност.

Супружништво – то је отелотворење апсолутне хармоније, одраз на земљи небеског савеза Бога и Богиње.

Муж и жена су ти који се међусобно допуњују.

Чувени мудрац Шрила Прабхупада је рекао: „Не можете променити разлике ваших способности.

То је Божји закон, закон природе.

То и јесте јединство: бити заједно, деловати различито, али због заједничког циља.

Јединство – у различитости, то је оно што је пожељно.“.

  Тајна будућности

Све религије света, филозофи и хуманисти су јединствени у мишљењу, да су саосећање, љубав и доброта – једини пут према савршенству. Придржавајући се тих квалитета, човек се духовно развија. Друштво са таквим грађанима цвета. За жену, ови квалитети су тако природни као светлост за Сунце. Живот жене и јесте духовни пут описан у многим списима различитих религија. Служење је – срећа.

 Брига о блиским је – извор енергије.

Жена живи срцем.

Срцем она доноси одлуке.

А срце има директну везу са Извором живота.

Није ни чудо што се каже да је жена само за степеницу ниже од анђела. Са почетком трећег миленијума, ступили су закони нове епохе – Епохе Водолије. У многим изворима она је позната под именом Епоха Жене. То је време јединства, хармоније, мира и просперитета. Време када прелепи пол поново може да заузме некада изгубљен божански положај.

За успостављање новог поретка на Земљи,

жене морају да схвате своје предодређење, да поврате равнотежу и унесу у свет начела љубави и високе духовности.

А оне имају све могућности за то.

 

 

 

Објављено у часопису «Час икс» №2

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s