Георгиј Сидоров: ВОЈНА ТРАДИЦИЈА АРИЈЕВАЦА


– главе 6, 7 и 8 –

  1. РАТНИК И БОРАЦ

Пре него што почнемо да се бавимо древном борилачком вештином, неопходно је да свако од нас одлучи за себе, шта жели да буде: добар борац или ратник.

Са тачке гледишта лаика, борац и ратник — су готово једно исто.         У ствари, није све тако. Психотип борца и ратника потпуно су другачији. Борац увек настоји да победи неког. Због тога он у зноју свог лица и тренира. Наравно, њега воде себични мотиви.

Борац не само да је по својој природи амбициозан, већ је често још и залудан. Свестан тога или не, али „букет“ толиких дивних особина, временом уништава његову душу. Жеља борца да победи све без разлике, на крају доводи до пораза. Таква је судбина свих, без изузетка бораца, тако је устројен наш свет. Виша сила видевши да је борац отишао предалеко, увек ће наћи начин да га заустави. Народна мудрост каже: „против Бога не можеш“. Зашто се дешава тако а не другачије? Све је једноставно: борац, тежећи ка победама над својим противницима, аутоматски, сам не знајући, отказује од осећања љубави према свему живом и неживом. То све више и више почиње да га узнемирава у намери да доминира.

У души борца дешава се замена: љубав уступа место мржњи, јер из ње борац црпи неопходну за себе снагу. У ствари, ненаметљиво, али неминовно иде отказивање човека од јединства са силама стварања. Човек уместо божје уступа место супереогоистичној демонској личности. Наравно, више силе лако проналазе начин како да га неутралишу. Добро, ако демонска личност изгубити битку од јачег ратника постоји нада да ће се спасити од потпуне дезинтеграције, али понекад бива и горе. Мислим на различите болести, које у великом броју постоје у арсеналу Творца.

Шта је ратник и шта га разликује од борца?

Пре свега, устројством свог психо типа. Човек са психотипом ратника не настоји да над неким доминира. За њега је важно нешто сасвим друго. Ратник увек ради на својим недостацима. Он их добро зна и тражи начин да се од њих ослободи. То у потпуности важи и за војну уметност. Бави се учењем закона кретања људског тела, престројава своју свест на тај начин, како би закони постали део његовог унутрашњег „ја“.

 Све спољашње, након што савлада војничку вештину, он претвара у унутрашње. У ствари у дубини ума ратника се дешава трансформација свести закона кретања човека не само на нивоу подсвесног, већ и на нивоу генетике. Шта је то, ако не и повезивање физичког и духовног у једну целину?

То је разлог зашто су борбену традицију наши преци сматрали јога борбом, а не скупом техника. Мислим да читалац претпоставља: ратник значи исто што и јоги. Како се преводи на савремени језик, реч „јога“? Ако „и“ на пракриту, значи мантру моћи и силе, „га“ се преводи као покрет. Све заједно: пут ка моћи и снази. Али не над неким, већ над собом.

 Индијска јога или тибетанске духовне праксе — то су технологије које омогућавају човеку да кроз љубав достигне највиши ниво свог „ја“ и да постигну апсолутну контролу управљања над физичким телом. Исто ствар се ради са психом човека и правом борилачком вештином. Није скуп метода, као одређени систем, оно што омогућава човеку да осети на себи дејство општих закона Универзума.

Дакле, за ратника је сваки дуел — само још један тренинг и провера самог себе. Дуел или борба са многим противницима омогућава ратнику да види недостатке у себи, где и у чему је имао пропусте и како да изађе на виши ниво. Да ли је могуће победити ратника? Чак и најсофистициранијем борцу — то је немогуће. Он га никада неће победити. Неће га победити ни десет бораца, ни двадесет. Зашто? Зато, јер ратник је увек у Творцу, он је део њега самог.

А да ли је могуће победити Бога? Детаље, зашто је тако а не другачије, читалац ће сазнати нешто касније. А сада, желим да кажем следеће. Долази ера ратника. Крај је времена себично настројених бораца. Дакле, ако у вашим срцима светлуца искра љубави, направите избор у корист будућности, а не прошлости.

7. ДВА ТОКА СИЛЕ

Древна уметност борбе наших предака нераскидиво је повезана са општим законима универзума. Јер у природи нема ништа натприродно и сви физички, хемијски и биолошки процеси у вези су међу собом, тако онда и древна борилачка традиција, која је, у ствари њен одраз, изгледа једноставно и приступачно. Технике овог система неоружане борбе природне су и једноставно их је спровести.

Древни мајстори су сматрали природност и једноставност најважнијим. Ствар је у томе, да у правој уметничкој борби, где је улог живот, нема строгих правила, како ставити једну или другу ногу или како блокирати ударац. Све се ради онако како је најзгодније.

Хармонија подразумева интегритет и природност покрета. Она води тело човека, даје му снагу и брзину. Водећи дуел са јаким противником, треба настојати да се поремети његова хармонија. То је један од главних закона борилачке јоге. Још треба знати да у природи нема симетрије, значи ни у борби не би требало да је буде. Ако наносите ударац руком, одмах нападајте ногу и обрнуто. Ако атакујете лактом, гледајте да завршите са непријатељем ударцем главом или ногом. И увек се мора имати на уму да аријевска борилачка традиција није дизајнирана за двобоје. Она је створена од стране наших предака за стварну борбу једног човека са мноштвом наоружаних до зуба противника. Отуда и јединствена техника. На пример, борба са везаним рукама, ногама, борба у затвореном простору, борба на коњу и борба лежећи.

Али поред једноставности и природности у обављању одређених техника, треба знати, да земља и космос стално размењују енергетске токове.

 Планета шаље упаковане у енергетској таласној форми информационе потоке у космос, а плаво небо чини исто то у правцу планете.

Дакле, оба ова потока човек може да користи. Ствар је у томе, да се свако његово кретање у смеру казаљке на сату повезује са падајућим потоком енергије, а кретање супротно кретању казаљки се повезује са узлазећим токовима — онима који одолазе са земље у космос. Оба ова тока прожимају човека у потпуности. Он за њих није препрека, али човек може лако да контролише оба протока сила. То се постиже ментално, али да би се достигао ниво управљања сила земље и неба, прво их је потребно у себи осећати.

То је једноставно: човек се окреће у смеру казаљке на сату, затим супротно и „ослушкује“ енергије, које се у њему крећу. Врло брзо он ће осетити оба ова тока. Када се то деси, ратник ментално мора да научи како да их раздели на пола. То је исто лако. Јер оба тока поштују ментално устројство. Када научи да подели пролазеће кроз њега енергопотоке на пола, половину преостале енергије лако може да користити. За то је неопходно да се ментално пропусти енергија кроз своје руке. Лако је направити енергетски скок у тренутку ударца и кроз ногу или главу. Шта даје ментална подела енергопотока кориснику? Пре свега, велику снагу. Ратник, који ужива у узлазеој и падајућој енергији, у стању је да лако додиром убије. Њему је лако да заустави на њега усмерен ударац. Лаким покретом киста он може да изведе из равнотеже човека било које тежине и сваке грађе. Таквом ратнику није неопходна животињска снага. Њему је довољно да добро развије мускулатуру и да има јаке тетиве.

На првом месту зато, јер они носе на себи основно струјног напајање. Како изаћи на оба енергопотока? То је веома лако, само треба укључити у свој тренинг кретање у смеру казаљке на сату и супротно кретање. Током окретања лако се осећају кретања енергија. У смеру казаљки — окретање са леве стране на десно — је падајући ток. Супротно од казаљки — узлазећи ток. Оба ова тока је лако осећтити јер су они различити. Онда се поставља ментална инсталација за њихову поделу на пола и на провођење преостале енергије у руке, ноге, главу — у било који део тела… Након тридесет дана таквих тренинга и укључивања у енергопотоке и њихово дељење, овај процес прелази са свесног нивоа на подсвесни. У борби, да би се достигао ниво поља силе, довољно је о њему мислити, све остало се дешава аутоматски.

  1. СУПЕРИНТУИЦИЈА

Ако о нечему мислите, ваша енергија је усмерена ка томе, чиме су заузети ваше мисли. Зашто је тако, а не другачије? Јер свака мисао генерише енергију. То је познато многим савременим физичарима. Али мисли су различите: неке су мирне, друге су агресивне.

Мирне мисли изазивају гладак проток енергије. Али мисли зла генеришу изазивају енергетске импулсе. Ако човек влада борбеном интуицијом, он лако може да их осети. Како развити борбену интуицију? То је сасвим лако да се научи. Само треба развити способност да се осете својим етеричним телом било које непријатељске мисли.

Јога и присталице древних борилачких вештина добро су знали како функционише наше енергетско тело. Да се оно састоји одетеричне љуштуре, астралне, менталне, итд Међутим, у овом тренутку, нас интересује само етерично тело. Зашто је то есенцијално? Зато што оно храни енергијом физичко тело.

Захваљујући њему, ми смо пуни снаге и здравља. Али функција етеричног тела не лежи само у томе. Због њега ми опипљиво и ментално можемо да прегледамо сав око нас простор.

Описани процес добро је развијен код одојчади. Мала беба, проучавајући околни непознати за њега свет, широко се користи својим етеричним телом. Ствар је у томе, да је наша етерична шкољка вишеслојна. У ствари, она је нека врста паковања многих хиљада супертанких у вези међу собом, слојева, где сваки слој има своју фреквенцију вибрације.

Дакле, таква таласна хармонија под утицајем менталног поља лако се протеже, због чега етерично тело може да се „гура“ на било коју раздаљину и попуни собом било који простор.

Како се то ради? Веома једноставно: прво треба радити са својим рукама. То се ради на следећи начин: потребно је да устанете на сред собе и погледати било који од зидова. Без обзира на то што се на њему налази: слика, фотографија, полица са књигама, или нешто друго, све то није битно. Онда би требало поћи ка изабраном зиду и опипати га својим рукама. Након проучавања зида треба заузети своје место и истезати ка зиду руке, урадити то исто, али сада са проширеним унапред уместо руку етеричним телом. Оба осећања је неопходно упоредити. Ако је поређење идентично, значи да ваше етерично тело ради и ви га можете користити.

Након низа сличних тренинга, можете да почнете са простором. Да бисте то урадили, седите или стојите, попуните својим етеричним телом цео обим просторије или спортске хале. То је потпуно исто као и у првом случају. Само сада не треба додиривати зид етеричним рукама, већ све запунити својим етеричним телом. Овај тренинг је компликованији, али у моћи било ког човека; што је најважније, морамо да схватимо да зидови не осећају вашу машту, већ етерично тело.

Након тога, када сте научили да попуните простор својим етеричним телом, можете да осетите све у њему предмете, и затим можете да наставите са следећом вежбом. Њена суштина је у томе, да ли можете да осетите нарушавање вашег етеричног тела. Нарушавање може бити и физичко и ментално. За вас то није битно.

Најбоље од свега је ту вежбу обављате на следећи начин: уђите у просторију, попуните је својим етеричним телом, онда затворите очи и сачекајте да ваши помоћници бешумно у њу уђу. Ако их осетите, онда се може сматрати да сте физичко нарушасвање етеричног тела савладали.

Следеће на реду је ментално тело. Ова вежба је компликованија, али је доступна скоро свакоме човеку, само треба бити максимално опуштен и пажљиво „слушати“ своја осећања.

Последња вежба се ради у празној соби или просторији. Само у њу нико не улази. Само долази до врата, неко од ваших сарадника који се ментално концентрише на вас. Ви ту концентрацију његових мисли треба да осетите. Јер свака мисао изазива импулс енергије која утиче на ваше етерично тело.

Када човек достигне ниво борбене суперинтуиције, он никада неће пасти у замку, јер ће њгово припремљено етерично тело увек на време реаговати. Када је на улици града, он ће одмах ће осетити све своје непријатеље. Ако га на чардацима кућа чекају снајперисти, он их такође осећа. За то је довољно да улови њихов поглед. Када етерично тело ратника осећа агресивне мисли непријатеља, ратник лако може да их уништи. За то је довољно да нанесе на менталном пољу нападача енергоудар својим етеричним телом.

Поред тога, ако знате својства своје етеричне енергетике, вама је сасвим лако да изазовете код својих непријатеља панику. За то је неопходно да попуните својим етеричним телом сав око себе простор, како би се нападачи у њему практично удавили. То ће изазвати код њих осећај ваше џиновске снаге, која ће непријатеља уплашити. Али то је једна страна медаље рада са етеричним телом. Постоји и друга, која се зове „капа невидљивости“. Шта то значи? Да ли на свету заправо постоји капа невидљивости? Испоставило се да постоји. За то, да постане невидљив за своје непријатеље, довољно је да згуснути своје етерично тело до запремине грашка. Ствар је у томе, што људи доживљавају једни друге углавном кроз етерично тело, физичко је увек секундарно. То треба запамтити. Дакле, да би негде неком нестали са очију, неопходно је да се примени гореописана техника.

Превео: Душан Ми

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s