Игор Арепјев : Завет предстојећег – Библија будућности – Књига друга, глава друга


Текст 7

1.И видех ја Оца Небеског, и разговарао сам са Њим. И рече Отац: сине мој, у Храму Небеском све је у почетку за тебе ново, јер ти, налазећи се на једном месту, пролазиш велики тежак пут, пролазиш га у мислима, стварајући и откривајући реалност.

Погледај центар Храма Небеског, погледај књигу!

И видех ја светлост која потиче од физичког тела, и како се ковчежић отвори од те светлости.

  1. И видех ја Књигу – велику и необичну. Књигу коју сам покушао раније да отворим; а у Књизи сам видео лик свој – лик духовни, вечни и нерушив, као што је нерушив Свет. И видео сам Свет у окружењу.

Видео сам то зато што сам видео и разумео Оца Небеског у својој души, а лик свој сам видео унутар духовног простора Књиге према знањима Оца која је Он дао сваком човеку.

Пришао сам Књизи. И у Храму Небеском са нивоа своје душе почео сам да градим светлост ради спасења свих. Чим се светлост, која је потицала од душе, појавила над Књигом, ја сам својим духом видео слова. Узео сам Књигу у руке. Горе при врху бло је слово Ј. Погледавши странице Књиге прочитао сам реч “ИЛИ“. Преокренувши Књигу, на супротној страни, такође сам видео слово Ј. Тада сам положио Књигу и прочитао целу реч. И Књига се отвори.

  1. Погледао сам Оца. И Отац рече: сине мој, овде, у овом тексту неопходно се зауставити и пренети све речима о Свету, о знању, о структури светлости. Разумевање, као и име, а и кључ Књиге, остаће у души твојој, и ти ћеш моћи о томе свуда да говориш преносећи знања о томе шта си видео, шта знаш и шта си схватио у датом тренутку. Ми ћемо наставити. Сада је важно схватити смисао виђеног, да би се читале странице Књиге, да би се разумела суштина реченог и оног што се збило.

И био сам и јесам ја са Оцем Небеским поред Књиге, као онај који спознаје и који је спознао Свет.

И захвалих ја Оцу Небеском за знања које Он даје сваком човеку.

Извор: фејсбук страница Владана Пантелића

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s