Путевима Славе – Горан Полетан


putevima-slave-cirilica

 

РОДОЉУБЉЕ БЕЗ ПАТЕТИКЕ

Пре десет година Горан Полетан је објавио књигу песама „Старе ватре опет пламте“ (АЛФАграф, Нови Сад-Петроварадин, 2007) у којој предпоследњи циклус песама „Браћа од искона“ наговештава ову књигу. Скоро да је уврежено квазикритичко мишљење да је писање родољубиве поезије у времену глобализације света превазиђено и непотребно и читаоцу и националној књижевности. А није. Ако се добар песник, а Горан Полетан то јесте, одлучи да напише у целости књигу патриотске поезије, она може да буде од велике користи свакоме ко уме да се препозна у поносу, моралу, историчности, правдољубивости, свога народа. Ово је књига без патетике која обично прати родољубиву песму, са врло складним катренима, јасним и пробраним језиком и добрим познавањем биографија и карактерних особина личности којих се песме дотичу. Охрабрујућа књига у сваком погледу у времену рецесије родољубивости.
Стога, моја искрена препорука за штампу.

Перо ЗУБАЦ, књижевник
Нови Сад, пролеће 2017.

 

На страници goranpoletan.com можете видети нову књигу Горана Полетана – ПУТЕВИМА СЛАВЕ

Advertisements

One comment

  1. Marko

    Knjigu „PUTEVIMA SLAVE“ sam dobio od nepoznatog mladog čoveka, neku godinu više od trideset, čekajući u Banci Poštanska štedionica u Beogradu, ul Kneza Višeslava, 28.12.2017. Ako se dobro sećam, rekao mi je da je iz Nove Varoši, a da živi u Kosjeriću. Nije imao vremena da me sačeka.
    Hvala mu, mnogo mu hvala za ovako divnu knjigu. Moj zemljak Pero Zubac je rekao što bi i ja. Ja bi i više, kad bi znao kao on… Hvala mladom čoveku što mi ovom knjigom probudi u meni uspavanu želju za lepom rodoljubivom poezijom. Mogle su gusle i deseterac, ali može i Goran da izazove rodoljubive emocije… Neka mi se javi Novovarošanin iz Kosjerića, da odgonetnemo šta nas je to „spojilo“ u našem kratkom razgovoru, a četrdesetak godina starosne razlike.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s