Славјански Обред Пунолетства


Када би деца Словенских и Аријевских Родова пунила 12 година (108 месеци), и достигли висину од 7 педља (124 цм) за децу Велике Расе је почињала нова етапа у животу. Све млађе генерације су пролазиле древне обреде Пунолетства и обреда Именовања (давања имена), јер су наши преци веровали да је име важан део људске личности. Име одређује пут Човека, његову судбину.

Након проласка древних обреда Старе Вере јуноше и девојке се сматрају разборитим особама, одраслим, спремни да наставе традицију својих древних Родова. Све до проласка обреда пунолетства су били под заштитом и пуном подршком својих родитеља, који су имали пуну одговорност на њих, до проласка обреда пунолетства, млађа покољења носе пуну одговорност за сва њихова дела почињена, речима и делима, као што и приличи за одраслим људима.

Наиме од тог момента почиње извештај о поступцима пред Небеским Пре(д)цима. Након одласка са света (Јав), питаће га: „Шта си урадио за просперитет Рода нашега?“. Ми то зовемо Страшни суд. Од одлуке суда ће зависити колико је заглибила и где ће пребивати његова душа.

Јуноше од 12 година су добијала два мача. То је значило да су за првих 9 година морали да савладају технике борбе мача и постану ратници, богови-Заштитници својега Рода, своје Древне Вере и своје Родне земље, без обзира на изабране путеве и Расне припадности.

Девојчице су добијале симбол вретена и преслицу; то је означавало да су за 4 године морале да савладају плетење, вођење домаћинства, пољским радовима и баштованством, кулинарским вештинама, бригом за децу.

Канал Рода је у човеку од рођења.

Да би га угушили, свуда се врши активна пропаганда такозваних универзалних вредности. Канал душе се оптерећује политиком. Духовни канал се оптерећује атеизмом. Канал Природног самоизлечења се блокира уз помоћ технократске медицине. Све у свему Бели човек од рођења има 16 канала опажања света. У циљу откривања ових канала у себи, довољно је ослободити се ових остатака.

Током времена проласка кроз древни обред Наименовања (Давања Имена) Жреци Старе Вере су се прали са децом у Светим водама њихове деце, изворних имена. При томе су јуноше овај обред пролазиле само у текућој води (реци, потоку).

Девојке су могле проћи кроз овај обред како у текућој води, тако и у стајаћој (језеро, базен), или у кућама, у Светилиштима и на другим местима. Током церемоније помазања узимају запаљену свећу (обавезно воштану) у десну руку.

У стању транса Жрец (свештеник) изговара речи и после тог помазања морају да зароне главом у воду, држећи горућу свећу над водом. У Свету Воду су улазила мала деца Велике Расе, а из Свете Воде излазила безимени, обновљени, чисти и непорочни људи, спремни да приме од Свештеника (Жреца) Одраслих особа (заједнице) Имена, започевши савршен нов самосталан живот, у складу са законима Древних Небеских Богова и својега Рода. За време обреда жрец открива Родни (генетски) канал, прочитавши два имена особе, дата му од стране Рода пре рођења:

  • За одрасле (Заједницу), што би рекли – обично и,
  • Тајно (Родовско) које се држи у тајности

Та имена нису знали ни очеви ни мајке.

Одрасло (обично) је име познато свима у породици или заједници – глобални Урок (или лекција) живота (тренутна инкарнација), циљ, који треба да се постигне. У савременим условима, обично име – назив и положај лица у текућој инкарнацији.

Свећу је потребно сачувати и у тешком периоду живота припалити је држећи је у руци. Мора се чувати на тајном месту, да је не би други дотакао после церемоније Именовања, зато што восак чува енергију особе која га додирује.

Напунивши 12 година, јуноше и девојчице, прошавши Обред Пунолетства и Именовања, почели су да изучавају Древни закон РИТА, тј. Небески Закон о Чистоћи Рода и Крви, познавање и придржавање које је обавезно у одређеном узрасту и стварања брачне заједнице, а такође Родовске традиције и професије, тајни које се чувају у њиховим Родовима (породицама) и кастама.

Шта се дешава ако особа није прошла обред Именовања?

Ако особа није прошла обред Именовања, пуну одговорност пред Небеским Родом за ту особу сносе његови родитељи, независно од тога, колико година има Син. После обреда са родитељима уклања се ова одговорност, и сада је Син сам одговаран пред Небеским Родом.

уредио Саша Фишић

Извор: фејсбук страница ,,Мидгард земља и тајне око ње,,

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s