Георгиј Сидоров: ВОЈНА ТРАДИЦИЈА АРИЈЕВАЦА главе:12, 13 и 14


ГЛАВА 12. СУНЧЕВ ВЕТАР

Недавно је постало познато да су древна нордијска племена, која су пре 6-7 хиљада година представљала један етнос, живела у предрелигиозном добу. То је посебно време, када се човек осећао делом природе и схватао законе еволуције Универзума и религија му тада није била потребна. За њега су живе биле не само биљке и животиње, већ и сви неживи предмети, укључујући и небеска тела. Знања људи предпотопног доба била су много дубља и обилнија од маших савремених ограничених оквирима вулгарног материјализма.

Они су схватали то, да ми, због свог незнања, перципирамо мистицизам. На пример, ако информационо поље Универзума прожимају материјалне структуре, онда се у њима јављају мисаоне форме. Стога, обдарен је свешћу чак и електрон, а о молекулу није неопходно ни да се говори. Дакле, не постоји ништа мистично у нашим руским бајкама, када њихови хероји лако комуницирају са планинама, рекама, звездама, Месецом или са Сунцем. Према Сунцу су наши преци имали посебан став. Они су га са правом сматрали главним небеским светлилом. Схватали су, да само захваљујући њему, постоји на Земљи живот. Древни су знали, да од свести Сунца на Земљи много зависи – да Светлило емитује огромну количину не само топлотне и светлосне енергије, већ и енергије вишег реда, без којих није могућа еволуција планете и што је најважније, да је њу могуће акумулирати у свом физичком телу. Тако да је Светлило за сваког човека давних времена било нека врста небеске електростанице, на коју је он у било које време увек могао да се повеже. У савремено доба ка „соларном ветру“ се окрећу само присталице северне борбене традиције.

Чак су и индијске и тибетанске јоге заборавили шта је Сунце — то је најјефтинији од свих познатих у Земљи извора суптилне енергије.

 

Повезивање на проток сунчевог ветра врши се на следећи начин: рано ујутру, на изласку Сунца, неопходно је стати према њему лицем. Ноге у ширини рамена, тело опуштено. Пружите руке ка Сунцу и отворите дланове ваших руку. Сада замислите да се у ваше руке и у област „трећег ока“ (центар Самаргла) улива долазећа од Сунца златна течност и да се она улива у ваш соларни плексус. У том тренутку можете ментално да разговарате са Сунцем, тражити од њега савет или одговор на неко питање. И једно и друго ће вам сигурно доћи. Само не одмах, већ прво у облику енергије, а затим и у облику који ћете моћи да видите пред својим очима. Поред ова три тока соларне течности можете да прикупите енергију и кроз дисање. Али не треба претеривати, иначе ће вам бити лоше. Вишак енергије на организам делује увек негативно. За контролу процеса, неопходно је да се на неко време затворе очи и да се обрати пажња на област корена носа. Тамо ће бити светла тачка. Ако боја овог места буде светло жута, крваво-црвена или наранџаста (код свих људи различито), значи, прикупљање је завршено.

Енергије има у обиљу. Соларна енергија која долази од Сунца при изласку, веома је корисна за очи и централни нервни систем. Зато се препоручује у таквим тренуцима гледати у Сунце и ментално напунити његовом силом своје очи и мали мозак. Ова вежба се ради не више од 2-3 минута, у супротном, можете да оштетите вид. Треба имати на уму да соларна енергија уништава у телу све, без изузетка, облике рака и „пржи“ продукте распада његове ћелије. Она чисти крв од токсина, уклања из крвних судова холестерол, враћа полне функције и у сваком тренутку може да се претвори у вишегодишња извор грубе физичке силе. За то је неопходно ментално је превести из језгра Даждбога у црвени центар језгра Перуна. Ради се то кроз слике и намеру. Исто тако је могуће прикупљати енергију од било које звезде. Само за то не треба пружати руке ка њој. Једноставно је довољно у њу гледати и отворити за проток њене силе „треће око“.

 

ГЛАВА 13. САВЕЗ СА ЕЛЕМЕНТОМ  ВАТРЕ

 

У нордијској борилачкој традицији елемент ватре је представљен не само као моћна ударна техника, свим врстама покрета, спиралама ручног зглоба, захватима, избачајима и гурањем, већ и врло брзим кретањем. Ватра — то је, пре свега, јарост и брзина. Дакле, човеку, који се бави древном борилачком традицијом наших предака, савез са елементом ватре је неопходан. А сада погледајмо, како то може да се изгради?

Да би такав савез настао, потребно је сам отићи у шуму и запалити ватру. Када се пламен разгори, треба сести поред ватре и гледати у њу. Видећете како пламен лиже дрва, како се преноси са једног на друго и временом ћете интуитивно почети да схватате душу елемента. После такве, довољно дуге (не мање од три сата) контемплације, морате себе замислити као ватру. Истом ватром као она који гори поред вас у коју гледате. Када се то уради, покушајте да обједините своју ватру са пламеном ватре.

„Дошавши“ у ватру, морате да се обратите свести елемента следећим речима: „Дошао Сам теби у облику пламена. Ја сам твој пријатељ и волим ватру Земље и Неба! Желим да постанеш мој пријатељ и пратиш ме кроз живот. Како у невољи, тако и у радости. Желим да постанем део тебе и желим да се ти спојиш са мном. Поклањам се теби, пријатељу и пратиоцу, ватри Земље и Неба“.

Када осетите себе као пламен у пламену, ваша телесна температура одмах ће се повећати, али да дуго буде у таквом стању не може. Јединство са елементом ватре не би требало да буде дуже од 5 минута; ако сте урадили све исправно, ватра вас неће одбацити. Главна ствар у овом случају је — да подесите своје срце, елемент ће одмах то осетити и поћи ће вам у сусрет. Савез са елементом ватре штити ваш ум од било које врсте зомбирања. Свест елемента, у вези са вашим менталним пољем ће спалити било који негативан утицај. Осим тога, савез са ватром ће дати вашим покретима огромну брзину. На нивоу здравља доћи ће до нормализације метаболизма. Ваш процес старења драматично ће се успорити.

 

ГЛАВА 13. САВЕЗ СА ЕЛЕМЕНТОМ ЗЕМЉЕ

 

Елемент Мајке Земље је један од најмоћнијих. Он је у северној борилачкој традицији изражен ослобађањем од захвата, пет главних бацања, куполном техником заштите и јаким директним и кружним потезима. Ако у елементу ватре сви ударци долазе из црвеног језгра (центар Перуна), онда се у форми елемента Земље енергија ударца црпи из узлазећих и силазећих токова.

Да би се ушло у савез са елементом Земље, неопходно је сам отићи у  шуму или поље и изабрати међу цветовима удобно место и лећи преко њега на стомак. При томе ваша глава треба да буде усмерена ка северу. Прво питајте Мајку-Земљу за опроштај за све нанете јој неправде. За то, што се без питања копају на њој јаме, што је нисте увек неговали и чували од глупих и злих људи, који свуда иза себе остављају депоније смећа, који узалудно секу на њој дрвеће и жбуње и још много тога. Онда, осећајући  из ње топлину, питајте Земљу – Мајку за здравље и животну снагу. Опуштено, неопходно је лежати на земљи 20-30 минута, не мање. Шта ће вам то дати? Веома много. Довољно је 2-3 сесије и потпуно ће нестати неке болести. Опоравиће се срце, јетра, панкреас, нормализовати крвни притисак.

Али то није све — лежећи на земљи, треба питати да Мајка-Земља постане ваш пријатељ. За то се обратите њој са следећим речима: „Мајко-Земљо, моје кости, вене, мишићи, као и све моје тело, изграђено је тобом. Ја сам твој син (кћер) и желим да те волим и да се бринем о теби као о рођеној мајци. Молим те, узми ме у своје материнско срце и буди поред мене и у невољи и у радости. Желим да будем твој чувар и зато, молим те, дај ми снаге да извршим свој ДУГ“.

Ако се елемент Земље упозна са вама, онда ће се све у животу одвијати тако, како ви то желите, и у борби са противницима сила мајке Земље увек ће вас подржавати. Сетите се чувеног Антеја, противника Херкула, у степама северне Африке. Херакле је успео да победи сина Земље, али само захваљујући снази свога оца Зевса.

 

ГЛАВА 14. САВЕЗ СА ЕЛЕМЕНТОМ  ВАЗДУХА

 

Ваздушни елемент је представљен у северној борилачкој традицији покретима, који личе на јапански аикидо (исти улази у празнину и заокрет за 180 степени), али за разлику од класичног аикидоа, техника бацања у старом северном стилу замењена је ударцем. Прво, у борби она је знатно ефикаснија и, друго, бржа.

Да би изградили савезничке односе са елементом ваздуха, неопходно је да ментално претворите себе у ваздушни елемент. За такво посвећење најбоље је попети се на врх брда, хумку или на висок кланац. Онда морамо да се сетимо који се од четири ветра код нас у Русији, али у Западној Европи, сматра најважнијим? Правилно — северни ветар.

Треба окренути лице на север, замислити да је ваше тело испуњено ваздухом и да је изгубило на тежини. Сада ви стопалима ноге једва додирујете земљу. Одгурните се и узлетите. Ако желите, онда полетите до облака. Ако сте успели да схватите стање бестежинског стања и растворили сте се у елементу ваздуха, може се сматрати, да сте достигли жељено.

Сада се ментално обратите елементу ваздуха са следећим речима: „Ти окружујеш Земљу, попуњаваш својим дахом планине и мора. Снага твоја је безмерна, она се раствара и у мојој крви, носим је у својим венама. Постани мој близак пријатељ, буди са мном и у невољи и у радости, помози ми да управљам својим телом, да побеђујем своје непријатеље и да донесем радост пријатељима“. Савез са елементом ваздуха чврсто ће вас повезати са техником дисања, једно допуњује друго. Поред тога, ментално се обртативши елементу ваздуха, моћи ћете да максимално олакшате тежину свог тела. У брзој борби то је веома важно. И поред свега, елемент ваздуха ће благотворно утицати на нервни систем човека. Он побољшава његов рад и лечи многе болести нерава.

Савез са елементом воде нећу описивати, јер форме елемента воде и универзума у оквир овог приручника не улазе. Нека обе технике остану тајна за наше непријатеље .

 И онда, да би победили било ког противника, довољно је да се савлада само једна од горе наведених форми.

 

превео: Душан Ми

Извор:фејсбук страница –Мидгард земља и тајне око ње-

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s