ВОЈНА ТРАДИЦИЈА АРИЈЕВАЦА – Георгиј Сидоров, глава 19


 1. Нападајте једноставно, без много буке, али увек тако, да противник ваш ударац не види. За расејавање његове пажње користите развијене током тренинга лажне покрете: најављујете ударац руком, али нападате ногом и обрнуто, замахујете левом руком, али ударате десном и сл. Лажних покрета можете да „измислите“ огроман број, главна ствар је да они обављају своје функције.
 2. Никада се немојте ограничити једним, чак и ефикасним снажним ударцем. Увек ударајте серијом до тада, док се противник не угаси.
 3. Чак и у мањој борби никада не покушавајте да непријатеља једноставно само победите: запамтите, ваше слабо дејство ће га једино наљутити. То што га жалите, он не разуме, тако да је у реалној борби циљ стремити да се непријатељ убије. Ударајте га тако, као да од ваших удараца зависи све на свету: животи свих које волите и вас самих. Замислите да је пред вама непријатељ свег светлог и лепог, не само вас и ваших блиских, већ и противник тог идеала, коме стремите.
 4. Било који додир непријатеља треба да буде испуњен силом. Ударац — то је моћно избацивање енергије: шаке ваших руку морају да се претворе у енергетске бодеже, глава да буде као тигрова, лактови — енергетска копља, колена — исто, ноге — моћни оштри овнови којима се пробивајају бедеми… Треба имати на уму да се овладавање енергоудараца врши у два правца.

 Први је успостављање комуникације са изворима силе. Мислим на технику поделе где се пењући и силазни токови деле на пола и коришћење дела снаге за победу над својим противницима –  плус коришћење енергије три заједничка елемента. Само треба имати на уму да снаге Земље и неба, иако су огромне, зависе од ваших потеза. Ако је ротација у смеру казаљке на сату (корак левом ногом) — проток са неба, онда супротно од казаљки на сату (корак десном ногом) је — проток из средишта Земље.

 Елементарне силе су концентрисане у вашем црвеном коренском центру (језгро Перуна).

 „А соларна енергија, шта она даје? „— може да ме пита педантан читалац. Она је концентрисана у вашем жутом језгру свести (центар Јарила) и разликује се на целој енергоцентрали ахаратного стуба. Соларна енергија повећава укупан ниво вашег енергије и опоравља вас од многих болести. Искрено речено, у почетку овладати узлазним и силазним токовима силе није једноставно. За то је потребно одређено време. Али силе елемената се могу користити буквално одмах након иницијације. Дакле, само напред — нећете се покајати.

Други правац — то је развој и задржавање у уму слика енерго бодежа, лактова – копља, ногу овнова и сл .Људи који имају добро развијену десну хемисферу, све то ће научити веома лако, без икаквих проблема.

 1. Ударци се никада не примењују на истом нивоу. Ако се иде у напад на очи, други ударац усмерен је у препоне. Ударац у грло уклапа се са ударцем у ногу. То је закон наше борилачке традиције. Потребно је да не само да се сећамо него и да уронимо у дубине свог подсвесног, да би у борби примењивали ударце без размишљања, увек тамо где је потребно.
 2. У борби никада не прибегавајте употреби голе силе. Увек делујте кроз законе кретања тела и енергије противника. Сваки његов покрет мора се окренути против њега самога. За то нам служи спирална техника борбе. Упознајте је и запамтите, она је то језгро на којем почива северна борилачка традиција.
 3. Ваши покрети треба да буду муњевити и истовремено спонтани. Избегавајте да користите припремљене пакете технике.

Ослободите своје тело, гледајте га са стране.

Оно боље боље од вас зна како да се заштити.

У таквим тренуцима њиме управља повезана са енергијом етеричне љуске кичмена мождина. Над њим стоји ваш подсвесни ум, у коме су постављени принципи наше борилачке вештине. Што је агресивнији ваш противник, агресивнији би требало да будете и ви. Водите битку са максималном брзином. Нападајте одмах са свих страна. Што сте активнији, то је теже преузети од вас иницијативу.

 1. Правило је следеће: ако не можете да избегнете борбу, нападните први. Нападните низом моћних удараца по болним тачкама. Покушајте да што је пре могуће завршите са непријатељем. Што брже то урадите, то боље. Таква је логика било које битке.
 2. Нападните непријатеља без припреме. Док он није схватио шта се дешава. Ваши први ударци треба да буду веома јаки и прецизни. У сваком вашем ударцу мора бити уграђена заштита, у свакој заштити — ударац. Како се то ради, биће приказано на фотографијама и видеу.
 3. Ако је ваш противник јачи, искуснији и бржи од вас, изградите на путањи вашег напада различите замке. Нека он у њих пада и потоне под вашим ударцима до пораза.

Запамтите: не побеђује онај ко је јачи, већ ко је паметнији.

Ваши покрети не би требало да вас лише силе, напротив, они би требало да вам је дају.

 1. Када покушавају да вас нападну, одмах уђите у празнину. Запамтите: у нашој борилачкој традицији прво се креће тело, а тек онда ноге или руке. То је на Истоку све обрнуто. Ето зашто је тако тешко преобучити оне који су нешто проучили са истока. По правилу, сви одласци са линије напада се одвијају кроз брзо померање и ротацију.

Ротација увек треба да има осу. Често у борби улогу осе обављају руке, али главна оса људског тела је кичма, тако да ратник треба да је осећа. То је једноставно: потребно је чешће висити на хватаљкама или пречкама. Током вишења потребно је да ментално задржимо нашу пажњу на кичми, научимо да је осећамо, скинемо са ње све стеге. Истезање кичме ће дати снагу и брзину вашим покретима.

Али осим физичког истезања постоји и етерично истезање кичме. За то је неопходно да замислите у свом уму да вас неко вуче вас на горе, ка небу, а истовремено и доле, на Мајку Земљу. Овај „неко“ је ваше етерично тело. Али осим енергетског истезања тела етерично директно испуњава вашу кичму енергијом. Као резултат, ваши покрети за непријатеља ће постати готово невидљиви.

Ви ћете се појављивати, па нестајати јер ћете осећати себе не ко део материје, већ као угрушак енергије.

Поред свега осталог, моћи ћете да нападате непријатеља енергоударцима са значајног растојања од око три метра.

Ваши етерични бодежи ће бити у стању да продру у његове унутрашње органе скроз, и од њих неће бити спасења. Али, морамо имати на уму, да се ментално истезање и пуњење енергијом вашег етеричног тела кичме не чини у циљу да се претворите у безконтактну убицу, све се то ради због другог — за претварање вашег физичког тела у енерго угрушак. Када ви себе тако осетите, онда ћете сами одлучити: да ли ће те применнити енергооружје или не. Понекад можете то да урадите без њега, али ако борба иде ка поразу, енерго бодеже, копља и сабље и енерго овна укључите у једном покрету мисли.

 1. Ово правило се сматра једним од најважнијих. Говоримо о развијању у својој машти ударно-привлачне технике. Другим речима, можете да тренирате ваше етерично тело, а то заузврат, утиче на физичко тело. Дешава се обрнути процес: не покушавате да контролишете снагу, а она учи ваше физичко тело свим потребним кретањима. Испоставило се да форма води за собом тело. То је древна, сада заборављена, техника образовања ратника. Њу у наше време користе углавном присталице славјанске борилачке вештине. Наравно, она је морала да се сачува и у Индији, али индијци своје тајне још не откривају.
 2. Потребно је да примените у борби све три врсте покрета: увијање и извијање кичме, скупљање и проширење тела и таласно кретање.

Стање таласа је најважније, без њега нема ратника. Дакле, тражите свој талас, са њим треба да почне тренинг.

 1. Мора да се научи да се предподставља кретање непријатеља, као да је у води. Противник све време успорава, његови напади подсећају на успорене снимке. Када се код вас слично стање деси, неопходно је да ово стање запамтите и научите како да у њега уђете у било ком тренутку, када то постане неопходно.
 2. Савет: за то, да би савладали управљање временом, научите да посматрате лет птица. Током лета пробајте маштом да зауставите лет птице. Када успете, запамтите то осећај и користите га током тренинга.

превео: Душан Ми

Извор:фејсбук страница –Мидгард земља и тајне око ње-

 

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s