Миодраг Станковић: Древни србски језик


Сви европски језици, изузев финског и естонског, засновани су, односно, настали су на основама србских коренских речи, и то до 35%, укључујући и све ”кентум“ језике у које сврставамо и све германске језике – укључујући и енглески језик. Као и у генетици на основу анализе коренских речи, лингвисти могу са 100% тачношћу да знају – од којег су језика настали други језици. Најсличнији језик једном од најдревнијих језика, јесте, србски језик, што је и доказала праунука Рабиндранат Тагоре, са тимом најпознатијих светских лингвиста, при чему је сам Рабиндранат Тагоре, приликом своје једине посете Београду, 1926. године, рекао, да је Санскрт (скривени сан) – настао на основама србског језика. Знајући да је србско писмо, АЗБУКА, најсличније ВИНЧАНСКОМ ПИСМУ, по коме је оно и названо-СРБИЦА, од најпознатијих светских лингвиста, није тешко закључитио због чега је то рекао Рабиндранат Тагоре (Такур).

Руски ескперт за генетичку генеалогију (која се бави сродношћу међу народима и њиховим миграцијама током векова), Анатолиј А. Кљосов, је зато мало претерао с причом о прасловенским народима, јер је од стране лингвиста доказано да је реч ”словени“ само један од синонима за србски народ, што значи да то једино може да се схвати у смислу да се односи на ПРАСРБСКЕ НАРОДЕ.

Напослетку, од стране светски најпознатијих лионгвиста је доказано да су руски, пољски, словачки, чешки, црквено-словенски, рутенски, као и језик лужичких Срба настали на основама србског језика.

Извор: Фб страница Л.А.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s