ВОЈНА ТРАДИЦИЈА АРИЈЕВАЦА – Георгиј Сидоров, главе 22, 23 и 24


  ГЛАВА 22 . САМОПРОГРАМИРАЊЕ. ПРВА ЕТАПА МЕДИТАЦИЈЕ

Зашто је потребно самопрограмирање? Са једне стране, у циљу учења управљања својим емоцијама, са друге — савлађивања технике за улазак у слику. И једно и друго захтева много времена и труда. Али, као што је познато, пут ће  савладати онај који њим иде. Због тога је неопходно крочити на пут контроле управљања својом психом и ићи овим путем све до тада, док се не добије оно што је потребно.

Познато је да је најбоља техника самопрограмирања такозвана медитација.

 Шта она представља? Само коначну концентрацију ваше свести на одређену слику без обзира каквог је она садржаја: материјалног или имагинарног.

 Главна ствар је да осећате са њом јединство.

Важно је знати да је основни услов за медитацију елиминација свих фактора који расејавају пажњу. Имам у виду стране звуке, мирисе  усмерене на вашу адресу неке друге досадне појаве. Може их бити колико год хоћете. На пример, предмет ваше медитације може да буде слика вука, медведа или суперхероја – оног, ко вам је интуитивно близак. Али најважније је — ако сте изабрали слику, више је не мењајте. У супротном, нећете успети.

Дакле, одлучили сте која вам је слика најближа.

Најбоље од свега – ако сте успели да пронађете илустрацију у боји- она ће вам боље помоћи да сагледате њен унутрашњи свет.

За то је неопходно да ставите слику вашег омиљеног јунака или звери на удаљености од метар и по и 3-4 минута је пажљиво размотрите тако да се ништа не пропусти.

Приметите све детаље без изузетка. Онда затворите очи и поставите себи у својој машти ту слику. После три минута менталне контемплације поново отворите очи и поново испитајте за вас узбудљив објекат. На то иде најмање 3-4 минута. Затим поновите ово још једном.

Као по правилу, контемплација слике се ради три пута, таква је традиција.

Након треће фазе контемплације почните да „апсорбујете“ енергију дате слике у себе. Суштина је — пажња, брзина и хладан бес. Ако после десет сесија ништа у себи не осећате, покушајте да уроните у слику сами.

Делујте по принципу: ако Мухамед не иде брегу, онда брег иде Мухамеду. Последња техника је ефикаснија, али је она и опаснија. Опасност је у томе, што ви нећете бити примарни за своју слику, већ она за вас. Користећи последњу технику можете се у потпуности препородити.

Добро је ако је ваша слика паметна, а шта ако је она глупа?

И онда ћете врло брзо постати као она. Јасно је, да ништа доброг у томе нема.

ГЛАВА 22. ДРУГА ЕТАПА МЕДИТАЦИЈЕ

Она се састоји у томе да ви ментално почињете да видите све етапе захвата у својој новој слици. Наиме, она даје веру у себе, у сопствене способности ратника. Што чешће организујете тешке виртуелне борбе, то боље. Временом ћете моћи да симулирате било коју борбу са било којим бројем противника. Као резултат, осећаћете се уверени у своје способности и осећаћете се као прави витез,  тј. победником у свакој борби, са било којим бројем противника.

ГЛАВА 24. УЛАЗАК У БОРБЕНИ ТРАНС

Шта је транс? То је модификовано стање свести. У обичном животу ви сте исти човек, као и сви. Али у екстремној ситуацији, ви постајете потпуно другачији човек. Борбени транс се одликује следећим особинама.

  1. Основна емоција постаје хладан бес.
  2. Нестају сумње и страхови. Ви постајете веома мудри, ваша се воља максимално реализује у вашим акцијама.
  3. Значајно је смањена осетљивост на бол.
  4. Повећавају се енергетске могућности организма.
  5. Повећава се брзина реакције.

Како можемо постићи измењено стање свести или борбени транс? Теоретски, све је једноставно: треба искључити своју леву хемисферу и потпуно прећи на десну. У овом случају, укључује се „аутопилот“, а даље све иде аутоматски, али теорија је теорија. Најважније за нас — није то, већ пракса. Покушајте да онемогућите у себи размишљање о проценама када вас опколи пет јаких бикова са ножевима. Ипак, то мора да се уради, иначе нећете преживети. Питање је: како?

Један од поузданих начина који нам је познат је: ментално умрите пре борбе и почните борбу као живи мртавац. Тада ће доћи хладан бес и стање потпуне неустрашивости, али ово је екстреман случај. Поред тога, слика човека из другог света — све је само није једноставна. За некога је лакше да постане херој, него леш. Због тога је последњи борбени транс живог човека пожељнији. Како се он спроводи? Испоставило се, ништа компликовано у њему нема. Стање борилачког транса се постиже уношењем посебног информационог програма у централни нервни систем човека. Он изазива у вашем уму ту реакцију, која је толико потребна. Како се то ради?

Прво, тело је максимално опуштено и улази у стање таласа.

То се уради највише за секунду. Онда ви изговорите мантру и она вас уводи у слику. Ваш ум је окупиран само тиме, тако да се лева хемисфера аутоматски искључује.

Иза слике иде, не ваш крик, већ њен. Заправо, то више нисте ви, слика је заузела ваше место, сада она делује. Она муњевито напада и неутрализује нападе. Она је испуњена хладним бесом, њена свест је замрла и она је постала тупа на бол.

У ствари, муњевит улазак у слику — то је самохипноза у стање транса. Као што видите, ништа компликованог у претходном нема. Све је једноставно. Али да би брзо ушли у слику, није довољан један тренинг и коначно, потребан је окидач у облику мантре.

Шта је мантра?

То је било која изабрана реч коју користите пре него што позовете слику. То је све. Ни овде такође, нема ништа компликовано. Мислим да схватате да ће у почетку улаз у слику бити попут позоришне представе. Али током времена, ваш ум ће се променити и ви ћете развити условни рефлекс. Главна ствар је да идете у том правцу и не одустајете. Поновите мантру хиљаду пута и позовите слику хиљаду пута и временом ћете успети.

превео: Душан Ми

Извор:фејсбук страница –Мидгард земља и тајне око ње-

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s