Анастасијине мудрости…


Anastasia 1600x2400 v2
„…
Човек се, ходајући изјутра по свом завичајном имању осмехивао, размишљајући о нечем свом, а у исто време се хранио плодовима, не размишљајући о њима,
већ их осећајући.
Човек се хранио, као што је дисао. Па, ко је онда са тачношћу невероватном, унапред одредио човекову исхрану? Где је записао целу информацију за сваког рођеног на Земљи човека? А та информација, веруј ми, Владимире и појми, сва та информација се налази у сваком, рођеном на Земљи човеку.
Обрати пажњу. У сваком човеку постоји механизам … који је у стању да изазове осећај глади и даје знак да је телу или духу нужно нешто од твари васељенских. Нећемо говорити шта тачно, у каквим размерама и количини којој – нико то умом установити не може. Искључиво сам твој организам о томе зна, и одабира међу шаренилом само три зрнца рибизле. Али, да би му се омогућио правилан избор, твој организам мора да има о свему томе потпуну информацију. Искључиво имање завичајно може (7/61) да му пружи информацију такву.
Замисли, долазиш у радњу у којој је гомила плодова изложена на полицама. Желиш јабуку. Угледаш јабуке различитих сорти. Коју од њих ћеш одабрати? Избор тачни је немогућ. Јер, твој организам, који је способан да тачан начини избор, не поседује информацију о јабукама које су на полицама. Он их није кушао. Не зна укус, а ни однос супстанци не зна. Ни када су убране, не зна се, а то је, такође, веома важно. Као резултат, купљене јабуке ће се, можда, и корисним показати. Али, неће у толикој мери вајде од њих бити, као што би могло, када би твој организам поседовао потпуну информацију о том производу који си га присилио да провари у себи.
А може се показати чак и штетним тај производ који си га приморао да узме. На крају крајева, јавља се болест.
Слично овоме, на завичајном имању је немогуће. Зато што тачно знаш које су од јабука, у врту растуће, киселије или слађе, и када су спремне баш за тебе.
О свим плодовима твог имања завичајног, информацију добија твој организам. Он је добијао потпуну информацију о њима још док си се у утроби мајке налазио. Потом, када си сисао млеко из мајчиних дојки. Јер, и твоја се мати истим плодовима наслађивала. И млеко њено они су створили.“
 
Анастасијине мудрости из књиге 7, „Енергија живота“,
 
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s