Преносиво наслеђе –део 1


Транскрипт емисије „Древник бр 10“ – прича о древним православним знањима наших дедова

Не треба  да збуњује реч православно, јер смо већ утврдили да је оно старо знање углављено по сили прилика у религију. Ако  погледамо  само  мало пажљивије, биће јасно да је на делу у религији интеграција бивших православних комплетних знања, такозваних паганских и саме религије.

Само ми, Руси, Бугари и Македонци, што ће рећи ми и Руси, смо православни, а сви остали народи себе зову правоверним или ортодоксним.

Познато је да постоје Древноегипатска Књига Мртвих и Тибетанска књига мртвих.  Можемо“Древнегипатску књигу мртвих“ назвати  „Древноегипатска књига за мртве“, односно за оне који не разумеју устројство Космоса. То је почетни ниво разумевања, дечји, у односу на знања која су имали наши дедови. И за то знање нису потребни посебни кључеви за разумевање и дешифровање као код поменутих књига Египта и Тибета.

Постоји „Славјанска књига смрти“…Није она писана давно нити је извучена негде из нафталина, већ је сакупљено на једно место наше прастаро знање о устројству свемира, функционисању живота и смрти. На основу тог знања, данас постоје и поменуте књиге и разна духовна учења. Нећемо та учења називати лажним, али непотпуним и неодговарајући стварности – апсолутно. Настала су на основу наших које смо заборавили, данас се смејући мудрости традиција народа из кога смо изникли. Трагично је да се данас на мудрост традиција, обичаја и риитуала посматра са подсмехом и нечем давно превазиђеном, неодоговарујуће данашњем моделу живота.

Са друге стране, данашњи модел живота је крајње деградирајући за човека, норме које смо усвојили су супротне нормама наших дедова, и постајемо као животиње које мисле само на храну и секс, а води нас тежња ка новцу који нам то омогућује. Наравно, племенитост, част и дух, а пре свега знање о најважнијем, одсуствују из наших живота, као и из наше свести. Да почнемо са тиме…

Како су наши стари видели устројство и настанак Универзума?

Универзум је по својој структури и организацији изузетно компликован. Али сва предања словенских народа кажу да свему у нашем Универзуму постоји један извор, који укључује сву замисливу и незамисливу разноврсност других Светова. У савременој терминологији то се назива „Апсолут“, а стари словени су га звали РА-М- ХА.

РАМХА – извор Нове реалности, у коју се манифестовао из претходне (Старе) реалности, као резултат рођења обједињеног моћног енергетског набоја свих мислећих система старе структуре. Тај набој је импулсиван, почетна тачка  развоја нових светова, универзума, нових планетарних система, нових цивилизација.

У почетку у новој реалности, формирано је Супервелико апсолутно Нешто (материјални облак енергије, која је у свом изворном облику хаотична, то је материјал за рад светлосне енергије Ра-М-ХА).

Затим се од РА-М-ХА излио Велики Поток духовних светоносних искри (Дух, Атма, искра Инглије, Жива светлост, Честица Индивидуални) који је гурао пред собом измаглицу материје, лишену до тога Божанске Светлости. Што је даље одлазила Првобитна Жива Светлост, то су мање јарке биле духовне искре.

Енергија светлости, појавивши се из старе реалности, је животородна и носила је у себи информације о облицима живота из старе реалности.

Ушавши  у  нови  Свет, енергија Светла предавала је знања о структури и облицима живота.

Део Првобитне  Живе Светлости, која, изливши се у низине и дубине и тамо се са тамом и измаглицом измешавши, формирала је Првобитно Сијање, од којег су наш Универзум и Универзуми, који се налазе изнад, рођени.

Али свуда, и на врховима, и у низинама, као река плава, текла је река Живог Светла, са маглом се не мешајући, названа Златни Пут.

Првобитно Животородно Светло сједињује мноштво Реалности, повезаних са тако названим Великим Дрветом Светова, листовима који се јављају као различити Светови и Реалности.

Када се у Новој Вечности разлио Првобитни Живот – порађајући Светлост, и рођени били разноразни Универзуми и Реалности, они су формирали Светове Јав, Нав и Прав.

И што су се ближе Првобитном Извору Светлости налазили ови Универзуми и Реалности  у различитим сијајућим Световима, то су са више димензија они били испуњенији.

Свет Прав – састоји се из Универзума и Реалности, који се налазе најближе Првобитном Извору Светла (у енергоинформационом смислу, као што и сваки од Светова и Јав и Прав и Нав заузимају цео обим наше реалности).

Свет Јав – он је четродимензионални Свет људи и живих бића. Окружујући нас, Свет Јав – је Свет жутих Звезда и Сунчаних Система, он је само зрно песка у бесконачном Универзуму. Раме уз раме са њима постоје Звезде и Сунца, бела, плава, љубичаста, розе, зелена и других боја, нашим чулима несхватљива. Бесконачан им је број, али су сви они ништа пред другим Световима, изван нашег Универзума лежећим.

Свет Нав – (види појам астрални и ментални) укључује вишедимензионалније Универзуме и Реалности, него Свет Јав. У почетку је Нав био јединствен, али због сталне супротности Сила Светла и Таме – сви Тамни Светови Нав су били одвојени од Светлих Светова.

Сва предања славјанских народа о стварању света, говоре о томе, да је видљива нама материја (Јав) била створена последња.

На почетку, као што смо видели, изнад су створени Светови Прав (светови Богова), затим су распоређени Светови Нав, а затим наши физички Светови.

И ако је Свет Људи четвородимензионалан (три димензије простора и једна димензија времена), то Светови, који су расположени на Златном Путу, имају следећи број димензија:

Свет Лега – 16;     Свет Арлега – 256;      Светови Арана – 65536;     а даље иду још вишедимензионалнији Светови: Светови  Сијања;     Свет Нирване    и тако до Светова Прав.

До образовања Светова Јав, били су само Светови Прав и Небески Светови Нав.

 Светли Нав – зове се Слав, а још га зову Плава земља и Сварга Небеска,

и тамни Нав — Пакао (такође, треба да се схвати да је Јав нехетероген, и такође је подељен и на различите области и у њему такође постоји структура намењена за чишћење – Пакао).

Сада су за нас Светови Нав само „Земља снова„.

Они остају доступни за перцепцију неким људима и данас, али немају сви за то потребну духовну чистоту. Повремено у посебним послатим им сновима, спавачи виде у сну тај Свет, осветљен плавом светлошћу (Слав) и да нема привлачности земље, душа се не би вратила са тог светог путовања.

 Неки виде у сну само улаз у „Плаву земљу“ у облику тунела.

 Такви људи када се пробуде, памте посебну, непознато одакле долазећу, светлост, али извор светлости им није јасан. И само мали број душа људи, живећих на земљи, могу намерно да учествују у животу Света Слав, носећи одатле нејасне успомене.

Међутим, у несвесности или у стању дубоког сна, чега се при буђењу ми уопште не сећамо, људи тамо бивају чешће него што мисле.

Густина или разређеност материја различитих Светова, то је само наша људска перцепција.

У Свету Јав (физичком) постоје тако згуснути Светови, у поређењу са којима је густина наше земаљске материје веома занемарљива. И сви ови Светови су насељени, чула живих бића тамо су такође прилагођена на животну средину као овде наша. У сваком свету живећа тамо бића сматрају „постојећим“ – само свој.

Свет, а сви  лежећи иза  предела њихове способности да виде, изгледају им  непостојећи и апстрактни.

Али поред Света Јав, како је већ поменуто, постоје и Виши Светови и Нав  и Прав, и речима нашег ограниченог језика немогуће је правилно описати устројство свих ових виших Светова.

Живот у свим световима развија се циклично по спирали, и у сваком од великих циклуса, као и у многим малим (свака мала спирала врти се око веће) понављају се сличности једног истог догађаја.

Формирање Света се одвија, као спирала око унутрашње духовне тачке, којој она тежи.

Циклуси и понављање времена – су исти, али не и једнаки и прошлост се никада не враћа поново. Интеракција галаксија и других објеката у Свемиру изузетно је тешка. Током тога стално се дешава претакање више танких енергија у гушће, и обрнуто.

Свака планета, звезда, сунце, има своје двојнике у другим реалностима (у Јаву, Праву, Наву).

И видљив наш Свет згуснуте материје је само сенка од других Светова, образованих не из материјалних атома, већ од честица суптилне енергије.

Смрт старог и рођење новог у Универзуму присутствује стално. То његово кретање омогућава му да постоји.

Комплетан транскрипт емисије на линку: Радио Сербона Београд – YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCEn0kWkNm8fU53eXlM791yQ

-аутори и водитељи емисије: Драго, Душан, Дуки-

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s