Драган Симовић: Сви покушаји – можда не залудни! – буђења и освешћивања Србства


ИЗ ОНОСТРАНЕ ВЕДСРБСКЕ ПОЕТИКЕ

 

Србски нововековни и накалемљени индивидуализам, који је буквално преузет из западног индивидуализма, јесте аутодеструктиван – саморазарајући, самоуништавајући и самопоништавајући.

А то значи, да је србски нововековни индивидуализам најпогубнији и најопаснији по само Србство, што смо јасно видели у последњих стотину лета.

За разлику од србског ведског индивидуализма, који је духовно и стваралачко васељенско проширење и сједињење по духовним и божанским сроднистима, нововековни србски индивидуализам јесте највиши ступањ себичности, саможивости и башмебригизма – баш-ме-брига за све друге из свог рода!

Србство је у овом времену угроженије него икада раније у дугој србској повесници.

Зато што смо окружени народима који нису ни започели – а по свој прилици, неће никада ни започети! – процес индивидуације; народима који још увек живе у својим родовским и племенским заједницама; народима дивљим и неосвешћеним који су дубоко у свом праисконом, митолошком, верском и антисрбском колективизму, и, који, сви скупа, сневају само један сан: како да сатру и затру Србство!

Тај србски аутодеструктивни индивидуализам-башмебригизам очитава се свакодневно, свакотренутачно и на сваком месту.

Рецимо, Срби у Београду и Новом Саду бивају посве равнодушни за судбину Срба у Црној Гори, Републици Србској, Косову и другде, а не знају, јадници, да већ колико сутра, може и њих иста судбина да снађе!

Јер судбина било којег Србина и било које Србкиње јесте и судбина свеколиког Србства!

Звери око нас никада не мирују, никада се ни умирити неће, већ ће вазда и увек вребати прилику, када ће, у глуво доба мрачне ноћи, подмукло и курвински, да крену на сатирање и затирање Србства.

Сваки онај пробуђени и освешћени Србин – Бели Србин – који све ово види и зна, а не говори и не пише о томе, на овај или онај начин сарађује са највећим непријатељима и душманима Србства, а поготову Белога Србства.

Уосталом, тај нововековни србски индивидуалзим-башмебригизам унутар србске политичке и културне елите, највише је и допринео свим србским страдањима у двадесетом веку.

То кокетирање србске политичке и културне елите, тај курвалук србских интелектуалаца – између два светска рата, једнако као и данас! – са најљућим душманима и злотворима Србства, највише је допринео свим потоњим погромима, ужасима, јамама и затирањима србског рода, те свега србског!

(Ја о свему овоме одавно и говорим и пишем – јер јасно видим шта нам се иза брда спрема – али, као да већина успаваног Србства уопште не разуме мој језик!)

(На Истеру. 29. листопада 7526.)

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s