Ачинско жезло – најдревнији календар на Земљи


 

На територији савремене Русије пронађен је најстарији календар на свету. Његова старост је 18 000 година.

Каква је стварна хронологија наших предака?

Одговор је нађен у Сибиру током ископавања Ачинског палеолитског насеља.

Испоставило се да су пре још 18 000 година, наши преци не само живели на територији данашњег Сибира, већ су много пре формирања сумерске, египатске, индијске, кинеске цивилизације имали савршени луни-соларни календар. То је још једна неспорна потврда о постојању високо развијене културе у савременој Русији,  док званична историографија каже да су у то време руска равница и Сибир били покривени глечерима великим много километара.

У другој половини 20. века у Ачинском рејону Краснојарске области, научник – археолог Георгије Александрович Авраменко је пронашао древно насеље датирано у периоду од 28-20 хиљада година пре нове ере, сада познато као насеље Ачинск.

Ово древно насеље је познато по невероватном открићу. Године 1972, приликом ископавања Ачинског насеља, доктор историје, археолог Виталиј Епифанович Ларичев, открио је мистериозни објекат који је збуњивао научни свет, али који је променио конвенционалне идеје о горњем палеолиту и древним становницим Сибира.

Овај налаз је мали штап, исклесан из мамутове кости. На површини од мамутове кости, мајстор горњег палеолита је са прецизношћу једног златара уцртао спирални образац састављен од 1065 различитих линија. Даље анализе су показале да је број шупљина у спирали, својим обликом и дубином потчињена закономерности.

Овај налаз је назван Ачинско жезло.

На први поглед овај предмет може изгледати као обичан узорак културе каменог доба, али то је само на први поглед.

Научници су га пажљиво проучавали и направила сензационалан закључак: Старост Ачинског штапа, према конзервативним проценама, је више од 17 000 година.

Вишеструки независни преглед је утврдио да је Ачински штап један од најстаријих пронађених до данас, календара, у чијем се основу јављају положаји Сунца и Месеца.

Такође, на основу дубоке анализе налаза, научници су закључили, да су пре 18.000 година, у данашњем Сибиру, живели наши преци, много пре формирања сумерске, египатске, индијске и кинеске цивилизације и имали савршени луни-соларни календар!

Дакле, све ово указује на чињеницу да су древни становници Сибира у каменом добу, не само поседовали знање астрономије, математике и других сродних наука, већ су такође имали јединствени алат за то.

А ако узмемо у обзир позицију званичне историографије, сложићете се, да је то прилично чудна занимација за горњо-палеолитске људе, који су поред тога живели на територији која је у то време била прекривена глечерима.

Предмети нађени током ископавања Ачинског насеља су још један од многих доказа да су наши преци, још пре 18 000 година, живели на територији данашњегје Сибира, и још тада имали веома развијену културу.

Превео Душан Ми

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s