Владан Пантелић: К а а р и н а Т -Песма о Аними и Анимусу


Сретао сам је у Финској када се купала у леду, у Ирану потпуно занесену Заратрустром, у Израиљу када је од воде правила вино, у Чилеу док је певала успињући се на Анде да дохвати Сунце и Време, у Плани-ни када је смиривала муње, у Тијанији где је сакупила сву расположиву снагу у одлуку и подигла катану смерујући ка Егодрагу. Наставио сам да је виђам у свакој жени и сваком мушкарцу, чак и кад смо причаније утишали.Каква жена! Достојна свег поштовања, смисленa, о-лујна.

Данас, сваког Витеза Праисконог Реда, пут води у Егодраг: Тиии-јање, Луч-ани, где бременита Белица клиже у поља и Мораву – мутну и љуту, Јелен-до, где раздвајају и уби-ја-ју планину, а ослобађају демоне, Овчар-бања, где дотиче топла рачва воде испод Овчара, загрејана у његовом вулкану, Каблар и пећине које вуку душу у своје дубине, манастири. Хи – ОвчарКаблар – ландар, Међу-вршје, углављено између врхова, онда Ча-чак, Ми-лан-овац, Руд-ник, Јар-мен-овци, То-пола, Звезда-ра…

И говорио сам јој: – Пиши слободно, пиши још слободније. Никога и ничега се не плаши. Ти си суптилан, али уздржан писац. Уздржаност је кочница. Лепота коју ћеш осетити ослобођењем те затомљене снаге преплавиће цело твоје биће. Како си толико слична мени, а тако смо различити!

Гледао сам Небо, звезде. У Тијању то радим свако вече. Можеш и ти, можемо заједно. Испружи руке према висинама, поздрави се са Богом и захвали му. И на крају прошапутај: “Хвала ти, мој Јоване, љубим те.“ И ја ћу рећи: “Хвала ти, моја КаааринаТ, љубим ти срце“. Ако буде довољно тихо чућу те свакако и ти ћеш чути мене. Утоми страх док ми то говориш. И ја ћу устукнути своје звери. Пиши слободно, још слободније. Ти си моје ја, ја сам твоје ти.

Онда ће се десити нешто са нашим зачараним снима.
Дејства Сврхе ће бити јасно разлучена из силине божанског сјаја, и ми ћемо их потпуно разумети, свако појединачно. Онда се, као на Прапочелу, можемо поново улити и утопити у Општу хармонију.

Ох, колико сам мислио на тебе у Луч-анима (Лучани – светлост Ане), ох, колико сам мислио на тебе када сам дошао у Ча-ча-к (Иди – иди-к, Идидик)! Обузет Љубављу, искушавам силину светова које ми издашно дарива и показује десни канал у мозгу: свет Заратустре, Божанство Парабогиње са три лика, подизања дејства – степен по степен (вода у вино, права Вода у право Вино), пунина садашњег трена.
КаааринаТ, повуци катану!

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s