Евгений Евгеньевич Тамчишин:РУНЕ. ПИСМЕНОСТ РАСЕ (5)


 

Руница, Буквица, азбука, алфабет, суштина је једна.

Симболи, знаци, помоћу којих се могу пренети мисаоне слике или телепатски или уз помоћ звука.

Али на почетку се појавила Руница и тек затим звук речи као изговорене.

У ствари, у самој речи је скривена веома велика магија и онај ко може разумети суштину речи и изговора и може правилно да изговори речи, добија огромну снагу.

Чути руне је могуће само у суптилном телу као и поновити тоналитет тог звука. У ствари, многи магови Универзума били у стању да то понове, ту праксу Богова и правилно да изговоре многе речи.

Латински језик је раније коришћен као тајнопис магова, људи који познају овај свет.

Руницу су покушали да промене више пута, али сивим људима то није успело.

Дакле, све ово живи до сада и све је још увек уједињено и то треба да знамо.

Рецимо Руна  „Ц“  две усправне и једна која почиње испод земље обједињене на површини земље.

Врло јак извор енергије и енергетски почетак.

Она указује на интегритет овог света. Та руна се није мењала, та руна је необично чврста у својој одлуци и њене енергије нису обратне. Циљ, центар, целина.

Руна „В“ – ведати , „В“ – видим, звук је као да је један, али у стара времена су знали разлику ових звукова.

„В“ је мек, „В“ – више грубљи звук који иде тешко, завршено кретање- већ „видим“.

Пишу се различито у зависности шта раде, знају, Виде, Виде. То је словенски језик који не разуме покушаје поједностављења помоћу руна.

Руне су покушали да  поједноставе и чак су створили Футарк. Иако Футарк јесу руне, а све остало створено на земљи, то су слова. Футарк по својој суштини, то су словенске црте и резе. Њима је веома једноставно било цртање једноставних објашњења, рецимо на кори брезе тамо или на кожи или на камену. Али већина је и даље користила у потпуности све руне јер словенска деца су обично обучавана да пишу код куће у породици. Такви су били обичаји народа.

Постоји тајнопис и руне које користе само магови за своју магију, и много другог, о чему сада није време да се разговара. Тајних Руна је 35, али могу да их користе само светли магови који користе високовибрациону енергију и коришћење тих руна неће направити штету.

Иако је њихова снага веома рушилачка. 65 руна користили су сви људи и 35 руна магови.

Укупно 100 руна (од две хиљаде руна Универзума) које је користила на земљи цивилизација људи. На земљи су прошле цивилизације такође користиле своје руне, своју писменост. У свемиру све то одјекује и нешто од ових руна прошлих цивилизација видимо понекад у медијима али ова писменост нема никакав однос према људима.

Рецимо клинасто писмо сумерске цивилизације. То је писменост људи. А до сумерске, то је већ писменост прошлих цивилизација где су живеле  свести које мало личе на људе. Сама клинасто писмо сумерске цивилизације мало личи на руне, али ако се погледа из близа, онда су то обичне руне, написане на једном од словенских језика, са само мало другачијим изговором и оне су писане са десна на лево. Потребно је само мало вежбе и читати их биће прилично лако ако знате све руне. О томе није једном писало у штампи.

Руна „Б“ – бити, Бог. Словени су раније Богом сматрали свест једну и исту. Свест је увек памтила ко је и зашто је дошла у овај свет. “ Я САМ БОГ“. Бог буквално – бити на вечном путу, путу светлости,  на путу „РА“. “ Я САМ БОГ„.

„Я“ нисам слуга Божији . “ Я САМ БОГ„. Реч роб буквално је светли бог .

Али, тамне свести су ту реч обрнули. „Я САМ СВЕТЛИ БОГ . РАБ „. Све, што се тиче светлости за мрак, то је само стање преласка – енергија таме се регенерише у енергијама светлости.

Руна је одређена границама енергетског пуњења, али не носе све руне звук, постоје одређене фразе где руне нису прикладне, али звук је присутан. Рецимо реч Пламен ми чујемо звук Пла, а затим мен, а када су заједно, онда имамо два м која се чују. Овде све зависи са које сте пруге. Све зависи од дијалекта. Неко ће можда реч чути сасвим другачије, поновити, чути. Овде звук не иде везано за језик, како ће помислити многи, већ је само ехо древне речи.

Ко је икада писао ПЛАМЕН са два м. Али тако писати два пута руну није прикладно и реч је постепено искривљена и ми је изговарамо по навици кроз векове увек скоро са два М. Али то се односи само на житеље одређених подручја.

Насатвиће се….

-на слици Руна Дајбога-

Избор: Душан Ми

Извор-фејсбук страница –Мидгард земља и тајне око ње –

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s