Драган Симовић: О србској самомржњи


Ако су најужасније и најгрозније злочине над србским народом у последњих стотину година чинили, зацело, они крволоци, они људски зверови који су србског порекла, србског гена, онда, заиста, не знам где да сврстам, где да сместим србски ген!

Ово ме питање мучи већ одавно, и све ове минуле године ни из Акаше ни из Вишњих светова не добијам ваљан и потпун одговор.

Питање свих питања у вези с овим гласи: шта се то у међувремену (а ту мислим на столећа) догодило са србским геном?!

Јер кад будних очију сагледавамо своје душманско окружење, онда видимо и схватамо, да су највеће звери у људском обличју, уистини, србског порекла, србског гена.

Србски народ је не само биолошки, већ и духовно, у двадесетом веку уништен, управо, од оних душмана и крвника који имају србска имена и презимена, који имају србско порекло и говоре србским језиком.

Ако смо одвећ толико погани и зли према самима себи – а јесмо! – онда то може да значи и ово: србски ген је ко зна од када још болестан, што ми упорно одбијамо да освестимо, разјаснимо и признамо пред самима собом.

Највеће зло у нама – а то ће нас зло посве уништити и истребити – јесте србска самомржња која превазилази све друге мржње у овоме свету.

Advertisements

One comment

  1. radmila

    То одавно осећам и препознајем…. Оно што се мени одавно показало из тананих поља јесте Сретење браће који су у непријатељству…. има томе двадесетак година како ту матрицу Сретењску препознајем, зборим с њом…урањам у њу и јасно препознајем кад се у малом одиграва помирење…сусрет огрезлих у мржњи којима срце заигра…. то су тајанствени и тајинствени моменти…. баш Срба и Срба који то одбијају бити…, а знмо сви да се мало огледа у великом , исто као што се велико огледа у малом… отишли смо дубоко у таму да тамо кроз себе светлост донесемо прво преобразивши себе у сред тмине и опсене, обмане и лажи. Тај преображај није свима успео…. Верујем, слутим осећам , видим и сведочим понекад том дивотном Преображају…и код себе, а и код других ♥

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s