Владан Пантелић: У белутку ватра


Пролазим поред човека који збуњено чучи испред Пирамиде прекривене песком. Потпуно је из-губљен и моли ме да му помогнем. Некада је био на врху, али је пао. Са сваким отиском тела на песку, остајало је утиснуто по једно његово сећање на страници Пирамиде. Он сада више нема успомена. Када човек нема успомена и   з н а њ а, осећа се изгубљеним. О чему ће свакодневно да прича? У чему су, онда, задовољства? Зашта се онда ухватити и грчевито држати?

 

Овај човек, испод пирамиде, може поново да покуша да се успне и да, ходајући по трагу, и поново утисне сећања у свој ум. За тај подухват ће му требати остатак живота, или да крене новим путем, путем нових, нових искустава. Мора да се о д л у ч и и  да то   с п р о в е д е.

 

За све је неопходна  О д л у к а, али то није довољно. За успех је неопходно и спровођење Одлуке.

 

Многи људи, који су пали, као овај човек испод пирамиде, нису имали знања нити стрпљења, па нису успели. Или су се надали да ће им неко помоћи, или да ће им успех пасти са неба, па су чекали, чекали, дуго чекали, а успех није долазио.

 

Праисконо давање и сушти Праискон треба разумети!

Бог је све дао у првом трену   с т в а р а њ а. То је суштина броја   ј е – д а н. Све имамо, све нам је дато, али ми не видимо, и настављамо да тражимо.

Тако тражећи, и успут мрмљајући у себи неке неразговетне мрмљарице, заборавили смо шта тражимо, где се налазимо, где смо пошли, ко смо. За буђење, за исконско сећање, Милосрдни Бог је дао и друге бројеве, најпре до   с е – д а м, а касније их је бацио на Земљу, ни броја им се не зна.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s