Кључне вибрације основних бројева – број 5


 

Број човека.

Хармоније.

Рођен из савеза Сварога – Оца и Мајке – Земље (1+4=5).

Пет је његова димензија.

Пет прстију на рукама и ногама, пет удова (две руке, две ноге и глава), пет чула, преко којих спознаје свет: вид, слух, укус, мирис, додир.

Човек је идеална петокрака звезда, заснована на пропорцијама златног пресека.

Пет се сматра непредвидивим, али срећним бројем.

Он симболизује свестраност, духовни интегритет, способност магије и савршенства. Међутим, човек достиже успех, онолико колико улаже труда, користећи дате му Земаљске и небеске физичке и духовне способности.

Тамне „Нав“ силе могу преовладати само посредством Кретања и Развоја (2+3).

Број који од човека прави људе (… четири човека, петоро људи …)

Петица симболизује акумулирану силу. То је стиснута песница, састављена из петоро прстију. Пет је број пентаграма, у који се уклапа фигура човека са раширеним рукама и ногама (чувена слика Леонарда Да Винчија).

У астрологији, пет одговара Сатурну и како следи изједначава се са пет врлина које су врлине ове планете: марљивост, умереност, скромност, разборитост и самодисциплина,, симболизирајући зрелост човека. Петица је потрага за искуством, проучавање живота са различитих гледишта и различитих аспеката. Представља покрет, промену, акцију у статичном стању пре овог броја.

То је жеља да се изађе из наметнутог оквира, који смо видели у броју четири. Пет такође симболизује слободу и жудњу за независношћу, не може се ограничити, али као резултат тога доноси ризик и несигурност.

Ово је број путника, пионира, пионира који својим властитим рукама кују своју судбину не копирајући друге.

Код питагорејаца петица је била симбол младости, уласка у породичну заједницу, радости и развитка.

У свету биљака одговара ружама, тј. Идеална лепота , али веома земаљска, повезана са свакодневним животом, креативним стварањем, са тражењем свог места на кугли Земаљској. То је жеђ за разноврсношћу, прогресом и интелектуалним развитком заснованог на основним чулима.

У себи носи велику енергију и умеће регулисања свог дејства код човека. Људи који живе у складу са позитивним вибрацијама петице, врло често имају способност ка лечењу (целитељству) и могу преносити своју енергију другима. То је такође и сексуална енергија, али ван оквира нормалне репродукције.

Петица симболише и страст за лепотом и уметношћу.

Са негативног аспекта петица оптерећује жељом за раскоши, комфором и навиком да се осврће шта други причају. Недовршена петица се манифестује кроз лењост у посматрању света, у сталним тврдњама да су други криви за сопствени неуспех и неспособности да се превазиђу предходно утврђене границе.

Избор: Алекс Финист

Извор- фејсбук страница-Модгард земља и тајне око ње-

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s