Кључне вибрације основних бројева – број 7


Седам је други свети број у славјанском ведизму.

Број Сунца, Светлости а самим тим и Живота.

Седам – покрет и развој на земљи (3+4), то је Сварог који је удахнуо живот и здравље (1+6). То је човек који влада над тамом (5+2).

У прошлости је било познато:

седам планета;

музика има седам нота;

у седмом месецу трудноће (илите унутрашње-утробног развоја) се развија разум код бебе.

Сазвежђа Великог и Малог Медведа садрже по седам голим оком видљивих звезда.

Хиндуси имају седам чакри и седам поред физичког тела и остала тела.

Играчка „матрушка“ (код нас позната као „бабушка“) има седам фигура које су смештене једна у другу, као симбол седмоструког дељења наших „тела“, као и целовитост таквог јединственог и разноврсног концепта, седам (рус. семь «я» – Ја сам).

Према истраживању, ћелије се обнављају сваких седам година.

Очигледно су наши преци знали за то, јер су веровали да људи у почетку пролазе кроз три основна животна кола (пре бих рекао круга), сваке седам година – одојчад (7 година), адолесценција (7 + 7 = 14) и зрелост (7 + 7 + 7 = 21 ), након чега постаје одрасла особа.

Седам дана има недеља – „седмица“. Последњи седми дан код ппредака се називао „Дан Световида“. Код Немаца и Енглеза се тај седми дан назива даном Сунца – SONNtag, SUNday.

Седам боја у дуги су Славјани сматрали „светом седмицом, завештаних од Богова“, тако да у седам боја прелива перје птице Мајка-Свих-Славја.

Сједињујући се опет, спектар поново прелази у једну боју – белу.

И ово је боја Јав, боја Живота. Тако и  кажемо: „У белом свету.“

Седам се у окултизму сматра симболом магије, односно познавање закона природе и њихове употребе у свакодневном животу.

Астрономски, седам одговара Урану – планету интуиције и неочекиваних промена.

У свакодневном животу видимо седам дана у недељи и седам основних боја дуге, као и седам чакри, односно енергетских центара живог тела, одговорних за правилно функционисање тела и слободног протока енергије у њему.

Седам симболизује ограничење човека у времену. Седмица каже да потпуним схватањем материје, престајемо да јуримо новац и окрећемо се ка продубљивању нашег унутрашњег искуства. Не треба да журимо, време почиње да тече спорије, што нам омогућава да се концентришемо на духовни развој. У материјалној сфери све нам је лакше, јер престаје да нам буде тако важно као раније.

Особа која има разрађену седмицу лакше се бави својим проблемима захваљујући акумулираном унутрашњем искуству и способности решавања сукоба. Може бити одличан саветник и магнетски делује на друге. Задатак пред њим је потрага за духовним вредностима и успостављање дубоког контакта са својом Вером, схваћеном као знање, а не као догма (о томе сам већ писао да је Вера кованица од Ве – Ведање, знање и Ра – узвишено, светло, свето, што мења поприлично њено значење у данашњим наметнутим искривљеним појмовима).

У негативном смислу, седам се манифестује у нервози, жељи да побегне од стварности и оптужбама окружења у лошим намерама. Људи са неразвијеним седмицама не знају како да изразе своја осећања, не разумеју друге људе, а неретко и сами себе. Њихов контакт са вером је занемарљив, сматрају духовни развој као изум песника или лудака.

Избор: Алекс Финист

Извор- фејсбук страница-Модгард земља и тајне око ње-

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s