ВИНЧАНСКИ КАЛЕНДАР


Извод из емисије“Древник бр 36- Календар и ми у њему“

Винчански календар  – стар 8000 година.

Збуњује сазнање да се у центру Српског винчанског сунчевог календара налази урезан дијаграм енергија Сунца која у току једне календарске године стижу до Земље. Поставља се питање: Како су знали да на Митровдан почиње зима? Да ли су познавали природну електромагнетну силу која једина даје одговор на ово питање?

У 19. веку Ричард Карингтон открио је да синодички ротациони период површина на екватору Сунца износи 27 дана. Синодички ротациони период је време потребно да нека активна магнетна структура на Сунчевој површини учини једну ротацију гледано са Земље, односно да се поново врати на исту позицију са које је кренула.

Дуго се веровало да је време једне синодичке ротације константа. Због тога питање промене синодичке ротације Сунца није било предмет разматрања у научним круговима.

Међутим, после проналаска Винчанског сунчевог календара јавила се сумња у сталност брзине ротације Сунца. Винчански сунчев календар настао је пре више од 7525 година. Опште научна констатација је да Календар имају само народи који су некад достигли одређени степен цивилизацијског развоја.

Израђен је у облику кружног тањира од керамике и нађен је на локалитету Винче.

Носи два симбола српског народа, па га с правом можемо назвати Српски винчански сунчев цалендар, а не Дунавски, како нам сад то неки академици сервисирају.

Почетак датирања показује годину тог развоја.

Срби су тај цивилизацијски развој достигли пре 7525 година.

На врху тањира налази се винчански симбол за време који су Срби користили за датирање важних догађаја. То је симбол који је постао линија водиља идентитета српског народа кроз време и историју.

Датирање Душановог законика у старој српској престоници Скопљу у лето 6857. са српским симболом за време (По католичком календару папе Гргура Тринаестог, 1349. године који у то време није ни постојао).

Други симбол на Винчанском сунчевом календару у облику је два концентрична перфорирана круга.

Они су симбол Сунца код српског народа и налазе се у многим старим рукописним књигама и артефактима. Да су перфорирани концентрични кругови симбол српског народа, може се видети на печату администрације српске државе и краљевске канцеларије краља Строимира у лето 6338-6343 (по католичком календару папе Гргура XIII од 830-835. године). Печат српског краља Строимира направљен је од чистог злата и изгравиран ћирилицом.

Ћирилица пре Ћирила

Златни печат је материјални доказ да је ћирилица званично писмо српских држава и српског народа и да је настала пре Ћирила, који је рођен 828. године. У време када је печат био изгравиран, Ћирило је имао две а Методије десет година.

Печат је доказ да је Србија била држава са администрацијом и краљевском канцеларијом с печатом од злата и пре династије Немањића. Налазио се у једној немачкој приватној колекцији. Током свих ових векова био је скриван од српског народа.

Зашто?

Одговор је једноставан. Многим новонасталим нацијама и државама није одговарало што су поникле на територији некадашње Србије, односно на територији на којој су миленијумима, и подвлачимо, МИЛЕНИЈУМИМА живели Срби.

Новонастале нације у тражењу и измишљању властитог идентитета присвајали су србску територију, србски језик и историју србског народа.

Да би то урадили, морали су да сакрију историју србског народа и постојање србских држава пре Немањића  што су и учинили на Берлинском конгресу.

У томе су им помогли ткз. византолози. Негирање свега што је србско основа је постојања византолога, историчара измишљеног царства.

Значи Византија под именом Византије никада није ни постојала. Та се држава звала Ромеја.

Србски винчански сунчев календар је, вероватно, први у свету покренуо питање промене брзине синодичке ротације Сунца. Међутим, Србски винчански сунчев календар и златни печат српског краља Строимира, са престоницом у Рашкој, материјални су доказ миленијумског постојања српског народа на овим просторима.

Са појавом Србског винчанског сунчевог календара расправа европских држава где се налази колевка европске цивилизације је завршена.

Сада се с правом може рећи да је Винча колевка европске цивилизције и да има велику историјску и научну вредност.

Србски винчански сунчев календар је, вероватно, први у свету покренуо питање промене брзине синодичке ротације Сунца.

На основу досадашњих мерења Сунце у току једне календарске године направи 13 пуних синодичких ротација и до краја календарске додајемо 13,5 земаљских дана. Међутим, по Србском винчанском сунчевом календару Сунце у току једне календарске године направи 13 пуних ротација и до краја календарске године Срби су пре 8.000 година додавали 15 земаљских дана!

Ово сазнање од изузетног значаја за науку, јер указује да се у периоду од 8.000 година време ротације Сунца убрзало за 1,5 земаљски дан.

Без обзира да ли је праисторијски Србски винчански сунчев календар тачан или не, он је први покренуо питање промене брзине синодичке ротације Сунца.

 Постоје научни основи да је брзина синодичке ротације Сунца променљива величина и да је Сунце некада спорије ротирало него данас. Познато је да Сунце зрачи материју и енергију. То значи да Сунце зрачењем губи масу па је логично да услед губитка масе повећава брзину ротације.

Ако претпоставимо да су подаци из Србског винчанског сунчевог календра тачни, онда се може израчунати да се време ротације Сунца у периоду од 8.000 година убрзало за 1,5 земаљских дана.

Под претпоставком да се губитак масе Сунца врши  линеарно, Сунце ће кроз 72.000 година имати 13 ротација у току једне календарске године. Како промена брзине синодичке ротације Сунца утиче на временске промене, то значи да због ових разлога промену климе на нашим просторима можемо очекивати после 72.000 година.

Брзина кретања Сунчевог система око центра галаксије је 250 километара у секунди, а брзина револуције Земље око Сунца је 30 километара у секунди. Земља се око Сунца креће у облику завојнице.

Али да не би то било тек за 72.000 година, труде се они, који нас прскају из авиона, да мало колико могу, утичу на неку промену климе.

Превише случајности

Подизањем научних сателита и анализом добијених резултата научних истраживања добија се утисак да ми тек сада откривамо оно што су наши преци знали.

Најбољи пример је сазнање да се на Преображење „преображава и гора и вода”.

Ова изрека представља део научног и историјског наслеђа Срба.

Најновија хемијска истраживања кише Београдске школе метеорологије показала су да су оне од Ђурђевдана до Преображења киселе, а од Преображења алкалне.

Да би се дошло до сазнања да се киша преображава, потребни су прецизни хемијски инструменти, односно напредна цивилизација.

Сунцу је потребно 220 милиона година да обиђе један галактички круг; од настанка до данас начинило их је 20. На основу предања, Срби су у прошлости имали напредну цивилизацију.

Међутим, збуњује сазнање да се у центру Србског винчанског сунчевог календара налази урезан дијаграм енергија Сунца које у току једне календарске године стижу до Земље.

Поставља се питање:

Како су знали да на Митровдан почиње зима?

Да ли су познавали природну електромагнетску силу која једина даје одговор на ово питање?

По Србском календару Светог Саве, у току једне календарске године постоје само два годишња доба – лето и зима.

Лето почиње на Ђурђевдан, а зима на Митровдан, почетком новембра. Најновија сателитска електромагнетна мерења енергија које долазе са Сунца на северну и јужну хемисферу доказују да у току једне календарске године постоје само два годишња доба.

Ковани новац свих србских држава носио је симбол Сунца.

На Србском винчанском календару налази се много случајности да би то могли да зовемо случајност.

линк: Радио Сербона Београд – YouTube

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s