Кључне вибрације основних бројева – број 1


 

Мушко начело.  

Један је број Бога, број Сварога који је отелотворен.

Јединица је почетна тачка из које је дошао свет.

 Када није било ничега у бескрајној и безпочетној Васељени, постојао је само пра-Родитељ –Начело-начела, од кога су произашли Богови,  људи,  животиње и инсекти са птицама.

 Сварог – је манифестација Рода,  његови људска творевина опстанка.  

„Сврга“ на санскрту је небо.  Отуда Сварог – Небески Творац,  који је створио, „сваргао“ свет.

 У древној Скандинавији, врховни бог се зове – Один,  јер га је представио једнооки џин, чије је једино око било сунце.  И на Санскритском  Пурва,  Пуруша, значи  „прво“, „првенац“,  „оригинално“.

У индијским Ведама, представљена је као титан,  од чијег су тела изашли људи, животиње,  небеска тела,  ватра,  ветар,  правци света,  Небо и Земља,  па чак и богови Индра и Агни.

 Дакле, „један“ је симбол Божијег стварања – творевине.

 Обично људи повезујући да су богови у вези са  „стварањем света“,  не могу увек притећи у помоћ,  не повезују са овим бројем озбиљне подухвате.  Међутим,  они који су пуно прогресивнијих амбиција и осећају моћ да  „претварају свет“  могу спокојно да се баце на посао првог дана у недељи,  и првог дана они односе победу!

 У почетку је постојала велика празнина, није било ничега,  а у овој празнини се појавио свемоћни нематеријални Дух.

Контролисан само одређеним унутрашњим импулсом,  осетио је велику љубав у себи,  на коју се нико није могао обратити.  Прекривена љубазност није могла да пронађе излаз. Нематеријални Дух је знао да су ова осећања лепа и да их деле.

И показао нам је свет,  као једну недељиву целину,  да излије своје осећања на њега.

Јединица оличава овај примарни принцип, изражава савршенство свега што је створио Бог,  симболизира све примарно и недељиво.  

То је повезано са сваким рођењем,  уз сваку иницијацију  са енергијом која је неопходна за чин стварања.

Осети се у сваком виталном почетку:  у зрну,  у јајима,  у ембриону човека или животиње, истовремено је појава,  процес настанка као такве,  али и енергије,  воље,  активности.

Пре појављивања броја  „један“  није било ништа,  а јединица почиње све.

 

Без њега не би било почетка,  развоја или акције. Захваљујући јединици,  могуће је рођење нечег новог, јер је одговорно за појаву живих бића и идеја и намере.

 „Један“  значи и недељивост,  целовитост,  тј.  у њему не може настати никаква противречност духа и материје.

   Један је атомски број водоника,  најобимнијег елемента у природи,  који је део воде,  без којег на Земљи уопште не би било живота.

   Захваљујући јединици, човек је почео да схвата своју ексклузивност,  да се он јавља као једна и јединствена индивидуа,  да нема другог потпуно истог бића као он.

Јединица нас учи да разликујемо шта је наше  „Ја“  од свега што није.  Помаже у одвајању субјективног од објективног.

 У Питагорином филозофском систему,  јединица је симболизовала највише јединство, савршенство,  била је прародитељ свих других бројева,  а такође је значила и тачку.

 

 У астрологији јединица одговара Сунцу, дајући живот Земљи.  Ово је једино небеско тело у нашем соларном систему које емитује сопствено светло.

 Слично томе, срце симболизује симболику јединице у нашем телу,  наш живот зависи од његовог рада и функционисања.

Јединица симболизира мушки принцип,  активна,  мотивирајућа и енергична,  садржи примитивну способност да преживи у тешким условима, захваљујући снази и разуму.

  Особи чија јединица није разрађена,  безвољна је,  није способна ни за какво дејство, ограничена је сталним сумњама и страховима.  Он тражи само да задовољава све врсте хирова, не размишља,  какав утисак ово производи на друге и како то може утицати на њих.

 И на крају :   Бог  –   непроменљива Божанска јединица,  јединство,  нови почеци, изражавање  стремљења  (тежњи)  и циљева.

То је снага карактера,  јанг енергија особе,  његово сунце.

 Од присуства јединица у датуму рођења зависи  – о сврсисходности особе, његовом самопоштовању, присуству његових лидерских квалитета,  степену његове духовности. Један рађа два.   

 -текст припремио Алекс Финист-

Извор: фејсбук страница –Мидгард земља и тајне око ње-

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s