Драган Симовић: О србском становишту са једног вишег становишта


 

 

Србско становиште је посве различито од свих других националних становишта међу европским и светским националистима, а различито је, превасходно, како по хоризонталној ширини, тако и по вертикалној дубини илити висини: увида, сазерцања, светоназора, мирозренија, животне и стваралачке поетике, те личне и родовске самосвесности и самобитности.

Сва ина, не-србска и туђинска, становишта јесу тескобна и ускогруда, искључива и шовинистичка, задојена мржњом и нетрпељивошћу према свему другом и другачијем.

У самој бити, и суштаству, србско становиште јесте физичка и метафизичка синтеза СРБОФИЛИЈЕ и КОСМОФИЛИЈЕ  – СРБОЉУБЉА и КОСМОЉУБЉА.

Из србског становишта мора да исијава Љубав према Роду и РОДУ: према Роду на Мидгард-земљи, као и према Великом Роду у Васељени.

Стога, србско становиште није само политичко, геополитичко или историјско, већ метаполитичко, метагеополитичко и метаисторијско, а то значи: културолошко, митолошко, космолошко, космисофијско, мисионарско и есхатолошко.

Све овде изнете туђинске појмове дужан сам, као ведсрбски песник, и да посрбим, односно, да све то кажем ведсрбским речима, по србски.

Србско становиште јесте становиште Србске Велике Расе, Расе од чије расне самосвесности и самобитности зависи и опстанак Света у најширем значењу те речи.

Пре свега, морамо и ово да разјаснимо: Србство није појам за нацију, но за Расу, за Велику Звездану Расу, те стога сматрам, да многи србски родољуби греше када себе називају националистима, зато што уз Србску Велику Расу не иду никакве националне одреднице, већ расне!

Нације су Ватиканске и паразитско-гмазовске творевине, и увек се заснивају на нетрпељивости и мржњи, на себичности и саможивости.

Србство, Белосрбство, није створено нити у Ватикану нити било где другде у свету, већ је РОЂЕНО из самог Бића и Суштаства Великог Звезданог Рода, те је ОНО отуда: човекољубиво, богољубиво, космољубиво и животољубиво.

Advertisements

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s