Песнички надахнут коментар Златоусте Виле: Будност и надгледавање одржава овај свет


 

 

Благослов Вилењаче, одслушала сам Радишића јуче, прелепе ствари печати, исто то он каже и све је тако као што си и сада својим записом писао да Срећа прати само храбре, нико не жели да се бори за нешто што још није толико опипљиво, што је високо духовно присутно, оно од чега смо потекли, сигурно је само оно споља што је видљиво и што одмах даје корист, и већина је до неког степена где нису на нигде, а само храбри прелазе навише кроз мучну борбу са самим собом.

Ако некоме почнеш да причаш, он каже шта ја имам од тога! Срби, Срби! Како ћемо преживети, шта ћемо да једемо – то је битно. Народ је уплашен и не сме ни да закорачи даље из те успаваности, ту је некако сигуран. Како већина, тако ће и он, или ако даш неки савет буђења одмах се у њима програм успаваности реагује, као побуна, побуна за оне који су у њима присутни, онако се изгубе и кажу: боље да не знам, и то их плаши јер их они изнутра плаше том побуном истине у њихов организам, и почну да се буне; то није тако да би смирили успаваност и поново се враћају  свом ставу и то може да траје све док душа не пожели искрени раст, да се пробуди, а на нама тренутно остаје најтеже: Будност и надгледавање да би одржали овај свет, зато је нама и толико тешко.

Гледала сам и Квадратуру круга,чини ми се иако је село да онде нико баш и није свестан толико те лепоте, јер знам, да то радник сељак својим радом је заокупиран, можда ретки то свесте, ми то највише можемо видети из свог угла, ту духовну лепоту и подићи је, свако са стране подиже свест сваког места, то су духовни писци и песници, људи душе. Неки то раде и без писања само погледом и диве се тој дивоти, украсиће и описаће душу човека и очаравајуће енергије у надахнућу које долазе у окружењу, а та духовна лепота је од Творца, тако он све види и даје се оној души која то треба да преведе у реч, мисао, живу слику, то су Духони уметници, чувари Духа и Душе, а то наш Звездани Род својом чистином и великом душом ради и носи у себи!

Advertisements

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s