Древна православна знања наших дедова (1): Устројство и настанак Универзума


Ово је прича о древним православним знањима наших дедова. Немојте да вас збуњује реч православно, јер смо већ утврдили да је ово старо знање углављено по сили прилика у религију. Ако погледате само мало пажљивије, биће јасно да је на делу у религији интеграција бивших православних комплетних знања, такозваних паганских и саме религије. Да поновимо још једном, само ми, Руси, Бугари и Македонци, што ће рећи ми и Руси, смо православни, а сви остали народи себе зову правоверним или ортодоксним. (Више о томе у емисији Римска фантазија)

Говоримо о, преимућству  и првенству дубоких духовних знања која смо поседовали, све док их се нисмо полако, временом одрекли.
Познато је да постоје Древноегипатска Књига Мртвих и Тибетанска књига мртвих. Можемо “Древнегипатску књигу мртвих” назвати “Древноегипатска књига за мртве”, за оне који не разумеју устројство  Космоса. То је почетни ниво разумевања, дечји, у односу на знања која су имали наши дедови. За то знање нису потребни посебни кључеви за разумевање и дешифровање као ко поменутих књига Египта и Тибета.

Постоји “Славјанска књига смрти”. Није она писана давно нити је извучена негде из нафталина, већ је сакупљено на једно место наше прастаро знање о устројству свемира, функционисању живота и смрти. На основу тог знања, данас постоје и поменуте књиге и разна духовна учења. Нећемо та учења називати лажним, али непотпуним и неодговарајући стварности – апсолутно.

Настала су на основу наших које смо заборавили, данас се смејући мудрости традиција народа из кога смо изникли. Трагично је да се данас на мудрост традиција, обичаја и риитуала посматра са подсмехом и нечем давно превазиђеном, неодоговарујуће данашњом моделу живота.

Са друге стране, данашњи модел живота је крајње деградирајући за човека, норме које смо усвојили су супротне нормама наших дедова, И постајемо као животиње које мисле само на храну и секс, а води нас тежња ка новцу који нам то омогућује.

Наравно, племенитост, част и дух, а пре свега знање о најважнијем, одсуствују из наших живота, као и из наше свести.

Да почнемо са тиме како су наши стари видели устројство и настанак Универзума.
Универзум је по својој структури и организацији изузетно компликован. Али сва предања словенских народа кажу да свему у нашем Универзуму постоји један извор, који укључује сву замисливу и незамисливу разноврсност других Светова.

У савременој терминологији то се назива “Апсолут”, а стари Словени су га звали РА-М-ХА –  извор Нове реалности, у коју се манифестовао из претходне (Старе) реалности, као резултат рођења обједињеног моћног енергетског набоја свих мислећих система старе структуре. Тај набој је импулсиван, почетна тачка развоја нових светова, универзума, нових планетарних система, нових цивилизација.

У почетку у новој реалности, формирано је Супервелико апсолутно Нешто (материјални облак енергије, која је у свом изворном облику хаотична, то је материјал за рад светлосне енергије Ра-М-ХА). Затим се од РА-М-ХА излио Велики Поток духовних светоносних искри (Дух, Атма, искра Инглије, Жива светлост, Честица Индивидуални) који је гурао пред собом измаглицу материје, лишену до тога Божанске Светлости. Што је даље одлазила Првобитна Жива Светлост, то су мање јарке биле духовне искре.

Енергија светлости, појавивши се из старе реалности, је животородна и носила је у себи информације о облицима живота из старе реалности. Ушавши у нови Свет, енергија Светла предавала је знања о структури и облицима живота. Део Првобитне Живе Светлости, која, изливши се у низине и дубине и тамо се са тамом и измаглицом измешавши, формирала је Првобитно Сијање, од којег су наш Универзум и Универзуми, који се налазе изнад, рођени.

Али свуда, и на врховима, и у низинама, као река плава, текла је река Живог Светла, са маглом се не мешајући, названа Златни Пут. Првобитно Животородно Светло сједињује мноштво Реалности, повезаних са тако названим Великим Дрветом Светова, листовима који се јављају као различити Светови и Реалности.

Када се у Новој Вечности разлио Првобитни Живот – порађајући Светлост, и рођени били разноразни Универзуми и Реалности, они су формирали Светове Јав, Нав и Прав. и што су се ближе Првобитном Извору Светлости налазили они у различитим сијајућим Световима, то су са више димензија они били испуњенији.

Свет Прав – састоји се из Универзума и Реалности, који се налазе најближе Првобитном Извору Светла (у енергоинформационом смислу, као што и сваки од Светова и Јав и Прав и Нав заузимају цео обим наше реалности).

Свет Јав – он је четродимензионални Свет људи и живих бића.
Окружујући нас, Свет Јав –  Свет жутих Звезда и Сунчаних Система,  је само зрно песка у бесконачном Универзуму. Раме уз раме са њима постоје Звезде и Сунца, бела, плава, љубичаста, розе, зелена и других боја, нашим чулима несхватљива. Бесконачан им је број, али су сви они ништа пред другим Световима, изван нашег Универзума лежећим.

Свет Нав- (види појам астрални и ментални) укључује вишедимензионалније Универзуме и Реалности, него Свет Јав. У почетку је Нав био јединствен, али због сталне супротности Сила Светла и Таме – сви Тамни Светови Нав су били одвојени од Светлих Светова.
Сва предања славјанских народа о стварању света, говоре о томе, да је видљива нама материја (Јав) била створена последња. На почетку, као што смо видели, изнад су створени Светови Прав (светови Богова), затим су распоређени Светови Нав, а затим наши физички Светови. И ако је Свет Људи четвородимензионалан (три димензије простора и једна димензија времена), то Светови, који су распоређени на Златном Путу, имају следећи број димензија:

Свет Лега – 16

Свет Арлега – 256

Светови Арана – 65536

а даље иду још вишедимензионалнији Светови:

Светови Сијања

Свет Нирване и тако до Светова Прав.

До образовања Светова Јав, били су само Светови Прав и Небески Светови Нав. Светли Нав – зове се Слав, а још га зову Плава земља и Сварга Небеска, и тамни Нав — Пакао (такође, треба да се схвати да је Јав нехетероген, и такође је подељен и на различите области и у њему такође постоји структура намењена за чишћење – Пакао).

Сада су за нас Светови Нав само “Земља снова”. Они остају доступни за перцепцију неким људима и данас, али немају сви за то потребну духовну чистоћу. Повремено у посебним послатим им сновима, спавачи виде у сну тај Свет, осветљен плавом светлошћу (Слав) и да нема привлачности земље, душа се не би вратила са тог светог путовања. Неки виде у сну само улаз у “Плаву земљу” у облику тунела. Такви људи када се пробуде, памте посебну, непознато одакле долазећу, светлост, али извор светлости им није јасан. И само мали број душа људи, живећих на земљи, могу намерно да учествују у животу Света Слав, носећи одатле нејасне успомене.

Међутим, у несвесности или у стању дубоког сна, чега се при буђењу ми уопште не сећамо, људи тамо бивају чешће него што  мисле.
Густина или разређеност материја различитих Светова,  је само наша људска перцепција.

 У Свету Јав (физичком) постоје тако згуснути Светови, у поређењу са којима је густина наше земаљске материје веома занемарљива. И сви ови Светови су насељени, чула живих бића тамо су такође прилагођена на животну средину као овде наша. У сваком свету живећа тамо бића сматрају “постојећим” – само свој Свет, а сви лежећи иза предела њихове способности да виде, изгледају им непостојећи и апстрактни. Али поред Света Јав, како је већ поменуто, постоје и Виши Светови и Нав и Прав, и речима нашег ограниченог језика немогуће је правилно описати устројство свих ових виших Светова.

Живот у свим световима развија се циклично по спирали, и у сваком од великих циклуса, као и у многим малим (свака мала спирала врти се око веће) понављају се сличности једног истог догађаја. Формирање Света се одвија, као спирала око унутрашње духовне тачке, којој она тежи. Циклуси и понављање времена – су исти, али не и једнаки и прошлост се никада не враћа поново. Интеракција галаксија и других објеката у Свемиру изузетно је тешка.                                                                                    Током тога стално се дешава претакање више танких енергија у гушће, и обрнуто.

Свака планета, звезда, сунце, има своје двојнике у другим реалностима (у Јаву, Праву, Наву). И видљив наш Свет згуснуте материје је само сенка од других Светова, образованих не из материјалних атома, већ од честица суптилне енергије.
Смрт старог и рођење новог у Универзуму присутствује стално.
То његово кретање омогућава му да постоји.

Извод транскрипта емисије „Древник“ –  Преносиво наслеђе-Радио Сербона

 

6 comments

 1. Samo

  Да ли то они говоре о „Ведској Православној Книзи Смрти“? Да ли је њу написао дотични Душан? Додуше наводи да је само „сакупио и обрадио“. Делује ми као нешто што је Левашов написао. Уколико неко има више информација о овоме, замолио бих да напише овде.
  Поздрав.

 2. Dusan

  Evo ja ću da oodgovorim na ovo pitanje koje mi dosta govori samo po sebi…. „Samo“ nije pročitao niti imao prilike da bilo šta od Levašova čuje inače ne bi postavio ovakvo pitanje.. Sve od Levašova je uredno potpisano pošto je on autor svojih knjiga… Drugo, pitao bih ga ko je autor naše priče „Baš Čelik“.. Ako mi pronađe autora te priče onda će svakako postojati i autor sadržaja knjige Vedska pravoslavna knjiga mrtvih…Pri tome ne mislim na to da je štampana u Beču 1870. godine u zbirci pripovetaka Vuka Karadžića, pod nazivom Srpske narodne pripovetke, već na autora te priče… Razlika između ove knjige i te priče je velika a i mala… I jedno i drugo su izdanci Roda, a knjiga je objedinjeno znanje na temu, koje je sačuvano na jedinom mestu na kome je moglo biti sačuvano, u srcu Sibira… Verovatno bi to znanje bilo sačuvano i u Srbiji da ona nje raskomadana i da na njenim nekadašnjim teritorijama ne žive neki novi entiteti… Svedenu na ovo malo, bilo joj je lako zatrti svo sećanje na prošlost… To staro znanje je bilo osnov za razvoj tzv savremenih „duhovnih učenja“ koje su samo bleda kopija tog znanja usled njegovog nerazumevanja…. Pripisivati to nekoj ličnosti je više nego smešno i ukazuje na nerazumevanje sadržine ili na loše namere…Imam ceo spisak izvora odakle je to prikupljeno ali mislim da „Samo“ nije zainteresovan za toliko dugačku listu, a i iskreno mene mrzi da toliko dugačko pišem..

 3. Samo

  О па ја нисам видео шта је Душан написао, и не Душане нисте у праву, изузетно ме интересује. Слободно ми пошаљите, уколико Вас наравно не мрзи. Мој мејл:
  samomisl@mail.ru
  Поздрав!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s