Драган Симовић: О нама и нашој свесности


Висока свесност тежи ка укрупњавању, ка свејединству, а ниска свесност води ка уситњавању, ка разбијању и растурању на просте чиниоце.

И једна и друга свесност постоје како у појединаца тако и у народа.

Висока свесност оплемењује, обогаћује и до звезда проширује било појединца било народ, док ниска, сужена и тескобна, свесност чини и појединца и народ безвредним, безначајним, ништавним и, надасве, лаким пленом за све мрачне и црне ентитете, за све прикојасе и утваре.

Узрок свесрбске трагедије огледа се у томе, што је ниска, сужена и тескобна, свесност преовладала у већине србског народа, тако да нас сви душмани и врази лове без напора, као срне и зечеве.

Деобе су узроком свих наших несрећа и трагедија!

И дан-дањи, када је већ очито да нестајемо са лица Мидгард-земље, ми се и даље делимо на Шумадинце, Врањанце, Нишлије, Тимочане, Војвођане, Банаћане, Бачване, Сремце, Личане, Крајишнике, Црногорце, Београђане, Новосађане и, не знам на шта све још!

Тако сужене, тескобне, дебиласте и идиотске свесности, гле! нема ни у једног другог народа.

Од некад великог, узвишеног, неустрашивог, часног и свејединственог народа, постадосмо народ идиота и дебила, народ у разрођавању, растурању и расулу, народ без прошлости, садашњости и будућности, народ који и није више народ, већ најобичнија светина и руља што не зна одвећ ни одакле је пошла ни куда ни камо а ни зашто иде. 

И ми се још, поврх свега, дичимо тим својим идиотизмом и дебилизмом, не схватајући – овако јадни и бедни – да нас управо због тога нико више у свету нити поштује нити цени, да нас чак и дојучерашњи врли пријатељи, с гађењем, одбацују и презиру до скота.

Народ чији су идеали постали простаклук, курвалук и лоповлук, идиотски и дебиласти ријалити програми, попут фарме, задруге и парова, заиста, ништа боље и не заслужује!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s