Владан Пантелић И с а в и Ј а к о в


Десетомудрованије из Тијаније

*

Библија,књига чудесних  знања и највећих истина… Библиотека света  у једној књизи.Колико ли је пута фалсификована, ко је то радио, за кога, и где су унети фалсификати? Откриће се све у времену надолазећем, ери Водолије, времену процвата Нове свести. Откриће се оригиналне књиге, откриће се и друга значења.библијских вишеслојних текстова. Мене, наравно, највише интересују они текстови који нису унети у ову званичну верзију, која је у службеној употреби. Тијанијце и мене, по природи неповерљиве, највише интересују забрањене, јеретичке, књиге. И интересује нас да, међу јунацима новије повеснице,пронађемо личности из Библије. За то користимо јасно знање, интуицију, лингвистику, логику.

 

**

Ево шта пева Прва књига Мојсијева, глава 27.

Кад Исак остарје и очи му потамњеше, те не виђаше, дозва Исава, старијега сина својега, и рече му: сине! А он одговори: ево ме.

2.Тада рече:ево остарио сам, не знам кад ћу умријети;

3.Узми оружје своје, тул и лук, и изиди у планину, те ми улови лова;

4.И зготови ми јело по мојој вољи, и донеси ми да једем, па да те благослови душа моја док нијесам умро.

5.А Ревека чу шта Исак рече сину својему Исаву. И Исав оде у планину да улови лова и донесе.

6.А Ревека рече Јакову сину свејему говорећи: гле, чух оца твојега где бесједи с Исавом братом твојим и рече:

7.Донеси ми лова, и зготови јело да једем, па да те благословим пред Господом до книјесам умро.

8.Него сада, сине, послушај ме што ћу ти казати.

9.Иди сада к стаду и донеси два добра јарета, да зготовим оцу твојему јело од њих, како радо једе.

10.Па ћеш унијети оцу да једе и да те благослови док није умро.

11.АЈаков рече Ревеци матери својој: али је Исав брат мој рутав, а ја сам гладак;

 

** *

Ревека је лукаво смислила како да Јаков превари оца и узме благослов уместо прворођеног Исава. И остварили су свој план, па је тако Јаков, на превару,постао наш праотац. Наш праотац – преварац. Можемо замислити колико је Исав био љут на брата Јакова, и можемо замислити колико је горчине, или жеље за осветом,понео у следећа утелотворења. А утелотворења, по заслузи и по божјем промислу,

иду у пару  линијом плаве и црвене енергије. На нашем тлу, пра-тлу, то је јасно видљиво. Лазар Косовски је био црвена енергија, његов син Стефан и турски цар Мурат плава, Милош Обреновић црвена, Карађорђе плава, Милошевић црвена,Коштуница и демократе плава. Обе енергије су добре, крећу се као вертикалне наизменичне синусоиде и имају своју улогу. У символици крста, црвена енергија је вертикала или правда, плава – хоризонтала или љубав. У стварном животу оне би требало да делују из тачке пресека, као плавољубичаста енергија и да сарађују, нарочито када су на власти. Власт удара у мозак, помери памет, покрене комплексе,властодршци се свађају и боре за моћ и привилегије. Чак и анђели изгубе разум када добију моћ, па им разум оклемпави, а израсту рогови. Власт је највећи наркотик и најбољи показатељ какав је човек у суштини. Власт је слична снегу.Снег показује траг сваке зверке или човека.

** * *

И тако се преварени Исав, рутав и брадат, као и пре толико векова када је преварен за благослов првенца, утелотвори у Србији као генерал народне војске са симболом орла двоглавка. Његов брат Јаков, избријан и гладак, такође је  доведен у Србију да предводи шумске ратнике, под симболом звезде петокраке. Још једном је Јаков, уз помоћ Ревеке или Енглеске, преварио Исава и завладао нашим просторима, и био би  владар хиљаду година да га бог Јама није позвао у оносвет.

 

** * * *

Борбе за превласт, међу народима и људима, символика су нескладног развоја појединца и света у целини. Нескладан развој води у болест, старост, смрт, ратове.Обреновићи и Карађорђевићи су били непријатељи, партизани и четници такође. Демократе су издале Милошевића за мање од 30 сребрњака.Све те игре око моћи, новца и престола, игре са идејом бољег сутра, изродиле су вође без стида и срама, без визије, без плана, доманићевске вође које воде земљу у сигурну пропаст.

 

    * * * * * *

У Тијанији је однос према власти одувек јасан. Власт може да се мења, а Тијанијац посматра своја стада, своје њиве и ливаде, своје зараде. Ако се ове године живи много теже него прошле године,власт је лоша, ма какве боје били њени символи. И зна да су дошли на власт слично као и Јаков, преваром, која се сада зове – избори. Тијанијац посмара и каже: ови су исти као и они, или гори од оних. Никад не изговорај њихова имена, јер су они непоменице, под знамењем Курте и Мурте.

 

30.12. 2013.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s