УКРАДЕНО СУНЦЕ – винчанска култура – део први


На винчанској култури се ради, сарађује на све могуће начине да локалитет оживи, прикупљају информације. Моја силна жеља да прича о винчанској култури оживи ме је, мимо моје воље, спојила са самим кодом, како га зовем и активирала отварање увида, поља информација, које сам само пустио да протичу кроз мене.

Моје је да их само артикулишем у речи, уз пар сугестија из мојих деценијских духовних путовања. Потврде да нешто ту заиста има, почеле су кроз разне људе који су ми порукама и понеким сусретима потврдили да су осетили, да ме виде и да знају да сам ту негде на извору са њима. Да напоменем, то су људи са различитих делова планете који траже своје увиде неким својим путевима, али сви долазе на једно место. А онда су почели овде да коментаришу енергију коју осећају –  ту неку повезаност у којој се налазимо.

Запањајући је било да сви на сличан начин је описују. Та повезаност је иста фреквенција која диже сваког појединачно и није битно ни шта је, ни ко је, ни чиме се бави, ни у материјалном ни у  духовном свету

Назвао сам нас винчоноше, али нисмо заједница или група, већ свако иде својим путем и постаје освешћени појединац. Ово гледајте као кућу која има подрум где сви знамо шта има у њему, само што мене шаљете да донесем нешто из њега јер знам где се шта у њему налази. Не захтева се од вас ништа, нити постоје предавања, нити ико да вас води, нити икаква молитва, нити ритуал.

Ми сви овде – можемо бити захвални нашим прецима, које неће да откопавају, истражују, славе, што налазе пут да дођу до нас, да нам објасне прошлост, садашњост и будућност.

Већина ствари којима се бавите далеко досеже у винчанску културу и веома су занимљиве парлеле.

Прво, када погледате мапу миграција народа, она изгледа сулудо, јер је немогуће да су миграције биле на хиљаде километара, под тешким условима. Археолози и историчари тумаче то као  трагање за плодним земљиштем, изворима хране, бекством од разних племена и то темеље на основу пронађених истих предмета или обичаја, писма на пр. овде и на границама данашње Кине, где се између осталог у првим кинеском списима помињу Срби као народ –  има нас и у изградњи Вавилона, у Индији, свуда.

Оно што све збуњује, је да ту јесу живели народи и да није могла да живи једна популација на различитим географским ширинама у исто време. Они то тумаче различитим епохама –  сада су били овде па се вратили  па опет отишли.

Модерна технологија датовања побија њихове тезе и стални је сукоб археолога и историчара. Оно што би превише за научне умове, је чињеница, да је човек растерећен религијама, националним идентитетом био повезан са планетом – да је тада била јака повезаност колективне свести на нивоу планете. Сходно томе, били су у апсолутној телепатској комуникацији јер то доказују и неке грађевине које су идентичне биле иако неке цивилизације нису биле у контакту због огромне раздаљине и раздојености континената.

Кроз примере неких езотеричних наука које проучавате, извешћу вам присуство винчанског кода у већини, без превише удубљивања, чисто да препознате и да кренете у трагање.

Прво већина зна да санскрит  кога слове за најстарији језик, се највише подудара са речима из српског језика.

Фенг шуи је апсолутно био у свести Винчанаца јер је планина Авала била иза, а река испред куће.

Куће су биле окренуте ка северозападу, пољу знања, што потврђује њихову напредност као цивилизације, где налазе земљане предмете, грнчарију.

Бројеви из винчанског писма су готово идентични данашњим. Њихова сврха није била ни идеја да се узимају као метричке и мерне вредности за оно чиме су трговали, колико свест о бинарном коду, из којих много касније настаје нумерологија.

Први календар који су направили на свету показује знање астрономије из које настаје астрологија. Њима је био доступан поглед до Сатурна, јер се до њега води видљиви део Свемира. Оно што знамо је да су били окренути ка Сунцу и Месецу, чије су симболе често урезивали. Нема довољно доказа колико су је познавали, али јако развијена интуиција, употреба магије у смислу стварања, употреба халуциногених биљака којима су брисали границе између свести и подсвсти осликава један други однос према планетама и звездама. Тада је Сунце представљало жену, што има више логике кроз симболе,  јер Сунце је живот, топлина, животодавна енергија, од њега зависи живот.

-наставиће се-

Извор: фејсбук страница- Винчанска култура-.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s