ЉУБАВ ЈЕ ЖИВОТ – СВРХА НАШЕГ ПОСТОЈАЊА –део други –


Винчанска култура

Монахиње су млађа категорија, ограничене догмама али њихова предност је што имају одмах увид у Васкрснуће, где одрицањем од страсти налазе одговоре у дубоким религијским дубинама. Оне могу да дотакну срце речима, освесте човека мудростима, пренесу духовне поруке на земљи.

Вештице су настале пре монахиња, оне су неке врсте занатлија које својим моћима треба да олакшају боравак на земљи. Прве су пасивна енергија, друге су активна. Првима страст није неопходна док друге без страсти не могу да дођу до увида и до знања. Једном су питали Теслу што се није никада женио. Одговорио је да до духовности има два пута; један је тотално одрицање од секса, други пут је интезивно конзумирање, он је изабрао први. Свему између ове две крајности, типа “понекад” се разбија се целовитост и снага духа.

У реалном животу човек треба да изабере свој пут уздизања сходно својој пророди, На нивоу чакри ( енрегетских центара ) енергија која је заробљена ствара лење особе које нису подигле енергију до снаге воље, па до срца (љубави) на крају до стварања. По њему са оба пута долазимо до спознаја, а средњи пут је породица. Значи , ако нисте остварили свој средњи пут, или ако сте сишли са њега, ваш пут је духовност до које идете подизањем фреквенције свога бића сходно вашој природи или одрицањем од страсти или потпуним посвећењем као и свим битним стварима у животу. Не морате бити ни у монашком свету , нити у свету вештица, али ваш живот мора носити есенцију и смисао постојања. Природа бића је да се духовно уздиже и еволуира. У Индији влада веровање да човек када испрати своју децу на пут, са неких педесетак година, треба да напусти световни живот и посвети се духовном.

Љубав је живот, то је порука наших предака са толико страсти, толико је здрава и целовита, толико носи радости, врхунац је духовности коју свако ко схвати додирнуће саму радост и срећу.

Можете прочитати све најлепше песме, окачити хиљаде постова о љубави, али љубав је живот. Уколико сте на средњем путу, имате породицу уносите јој само живот. Не купујте брзу храну, спремајте је, то није губљење времена јер ту уносите љубав која вас повезује кроз животну ствар. Ви тим окупљањем око огњишта ( данашњег шпорета ) преносите капацитет љубави ваше породице које ће ваше дете унети у свој дом када буде имало своју породицу. Уколико сте волели неког, које можда напустио овај свет, отишао од вас, то прихватите као пролазност, јер сви смо ми у пролазу.

Променити поглед да љубав јесте живот, значи прихватити да ствари и људи јесу пролазни, као наша душа која путује у разним облицима и у разним димензијама. Волети живот значи да можете безусловно волети и оне који су ту, и оне које нису због чега нема патње јер ви прихватите И волите са много више димензије, много шире, свесни да не поседујете никога и ништа, да све што волите је живот, све је део њега, све је део вас. Када волите живот носите једну неописиву радост која је тако опијајућа, препознају је сви који дођу са вама у контакт. Радошћу се мења ваша аура, вибрација са којиом спонтано толико љубави добијете јер улазите у људска срца као искра. То опет вас решава патњи обичног човека који је можда разочаран у љубав, у људе, у свет око себе. Нико не може да вам украде леп сунчан дан, лепу музику, смејање са пријатељима. То је живот који је овде и сада у овом тренутку немојте га пропустити сећањем на прошлост, стрепњом за будућност.

Љубав је спонтана и слободна, не везујте је за људе, не тргујте са њом јер љубав је живот. Више од љубави је емпатија тј. саосећање, никако сажаљење. Промена става, волети живот сада, у овом тренутку ствара радост, а то мења вашу фреквенцију, саним тим мења ваше животне околности на боље. Ослобађајући се везивања за било шта од партнера, до стрепње за имовину коју поседујете, навика које имате је скидате тону терете са леђа. То је управо оно што осећа душа када напушта овај свет, свесна да ништа не носи са собом да иде у светло и дубоки мир. Зашто је дубоком промисли не би растеретили и уживали овде и сада? То је само нова поставка у глави где ви нпр. не видите рачуне које требате да платите већ сунчан дан, где се не питате што се неко није јавио већ правите нешто лепо за себе или драгог пријатеља, где престајете да радите ишта више “ради реда” и одете да прошетате шумом, парком. Обичним стварима можете мењати себе када почнете да радите шта ви хоћете, а не што је тупави мозак пројектовао да радите оно што морате.

Ослободите се мисли да вам је потребна љубав јер ће сама вапа радост ка животу привући толико љубави да ће бити питање да ли можете толико да поднесете. Ослободите се тежњи да вам је потребан неко за нову везу, брак, немојте дефинисати форме односа са другим људима, него будите са њима оно где се најбоље обоје осећате. Не осуђујте ни себе ни друге ако је однос сведен на пријатељство, на кафу, на кревет, на шетњу. Будите слободни и не будите терет другима само зато што желите да неки однос буде дефинисан у неку форму.

 Винчанска култура је била блиска хипи филозофији, по исхрани, моди, начину живота, промовисању слободе и љубави. То је било много хуманије друштво где су жене бирале мушкарце, биле слободне и задовољне. То није било перверзно понашање, већ потреба, јер су имали висок наталитет, у случају да неко од родитеља страда бригу о деци би преузимала заједница.

Живети себе, значи живети живот, а то јесте идеја Универзума јер бесканочно слободни постајете сама љубав која креира овај свет. Постати сама љубав није довољно да се креира свет. То је само стање које на фином нивоу мења вашу вибрацију која привлачи добре ствари, околности, људе.

Вратићу се на крст као симбол љубави и страсти. За креирање и стварање потребна вам је страст…Према животу, према другом бићу, према свему око вас..Волим људе које носе у себи страст, јер је страст алхемијски процес која креира живот. Љубав не креира живот, јер је љубав стање. Она одржава оно што сте са пуно страсти створили. Унесите више страсти у ваш живот, она ће вас покренути да осетите живот свим чулима, живот који вам је дат да створите нешто, оставите траг за собом. Љубав је живот.

Извор- фејсбук страница- Винчанска култура-.

Advertisements

One comment

  1. Samo

    Диван текст. Лепа порука. Стварање с љубављу. Такво стварање је снажно, дуготрајно и надасве чисто.
    Оно оплемењује дух, и пружа истински спокој.
    Шта више, од тога пожелети!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s