Коментар Татјане К.: Толико се дивим нашим давнашњим прецима!


Песниче Соколе!

Погледала сам Ваш прилог о музици*). Никад ја ту хандркаву музику нисам могла слушати. Не чудим се да је намерно све то убачено. Доноси доста новца, а и утиче на људе. Добро, знамо ми да имамо непријатеље који су ВЕОМА организовани, који имају циљ и да раде без престанка да га остваре. Они не седе по кафанама да пију, они не гледају фудбал и ријалити. Они НЕ спавају.

 Добро, убаце они свашта са одређеним циљем. Они одлично знају како се људи манипулишу, то су мађионичари високог калибра. Имају научне кругове који им дају своја истраживања и сва знања. Експериментишу и тд.

 Оно што мени смета је то што народ то прихвата. Па нико их пушком не тера да слушају ту музику или тај ријалити. Знам овде у Америци, има Срба који гледају то смеће на кабловској ТВ. И зато што је из Београда, е то је оно „наше домаће“. Ја сам дигла руке од тога, нећу ни да им говорим. Јер ако им и покушаш скренути пажњу, са најбољом намером и на фин начин, нити разумеју, нити слушају, чак се и наљуте, па си им непријатељ.

  Нешто ми паде на памет ових дана: Помислила сам на нека давна времена, у дубокој прошлости. Размишљала сам о Леденом добу. И толико сам се дивила тим нашим тадашњим прецима. У онаквим суровим условима, са примитивним оружјем, (које морају сами направити и смислити), са слабом одећом, у хладној пећини. И у тим таквим условима су морали да лове, а ако не улове ништа, цело племе умире од глади.Отићи у лов на неког бизона са тим копљима је била невероватна храброст. И ко зна колико их је и гинуло у лову. А да нису били такви ни ми данас не би постојали. Нису чекали да им, ето неко, однекуд, дође и спасава их. Да им даје, да их храни, да их носа и тетоши, да их организује, да им објашњава и за рукице да их вода. Нисучекали никог. Та времена су била гора него ово данас, па су преживели.

Благодарим на видеу, да сте живи и здрави!

*)Песникова разјасница:

Татјана је мислила на мој видео о музици који је приказан у рубрици за коментаре.

(Татјана Кришков на самосталној изложби својих уметничких слика, негде у Америци.)

Advertisements

4 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s