Драган Симовић: ВЕДСУРИ – ВИЛИНСКО ПЛЕМЕ БЕЛИХ ВЕДСРБА НА ПУПКУ СВЕТА ПОДНО ВЕЧЕРЊАЧЕ


ДРЕВНО ПРЕДАЊЕ

У АКАШИ ОТКРИВЕНО

ВедСури бејаху вилинско племе Белих ВедСрба, који обитаваху у румено-љубичастом Прстену Светлости Стриборије, на Пупку Света, подно Вечерњаче.

Они су потомци Перунових ратника посвећених и Плавих Вила из Кедрових шума, понад Пурпурних Горских Језера, у несагледним снежним пространствима земље Сиберије.

Свети су риши певали и приповедали унаоколо, племенима и родовима Сварожића, у бескрајном Прстену Светлости Стриборије, о слави и величини ВедСура, о неустрашивости, о непобедивости и о  бесмртности њиховој; о тајнама и мудростима које они чуваху, а које нису од овога света.

Преносило се, шапатом и тајинствено, уз свете ватре око храмова Перунових и Сербониних, о чудесним и заносним љубавима између Белих Сварожића и Плавих Шумских Вила, из чијих се бракова рађаху деца, која већ на самоме рођењу, бејаху Духом Стварања посвећена у Свете Тајне Неба и Земље.

ВедСури тако постадоше посвећени водичи свих племена и родова Сварожића, као и чуварима Светих Знања и Светог Огња на Пропланку Девет Драгуља –

Девет Храмова Белих Богова.

Светим Знањем и Божанским Дејством, штитили су и покривали све родове и сва племена Сварожића, тако да никакве силе туђинаца и врагова, не могаху, на многе векове, ничим наудити Белим Сварожићима, чије се Царство простираше од Изласка до Заласка Жарког Кола Сварогова. 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s